ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου θα περιπολούν αστυνομικοί με ποδήλατο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:19:00 μ.μ. |
 Τις πρωτοβουλίες και τα προγράμματα που αναμένεται να αναλάβει άμεσα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Πανούσης, με αιχμή του δόρατος την μελέτη για την δημιουργία ηλεκτρονικού τμήματος, την αναδιάρθρωση των αστυνομικών τμημάτων αλλά και την συμφιλίωση της αστυνομίας με την κοινωνία.

Σύμφωνα με τον κ. Πανούση:

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όλο το προηγούμενο διάστημα συνέχισε, παρά τις πολιτικές εξελίξεις, τόσο την υλοποίηση προγραμμάτων και την ανάληψη πρωτοβουλιών, όσο και το σχεδιασμό δράσεων για το επόμενο χρονικό διάστημα, με βάση τον κεντρικό του στόχο για συμφιλίωση της Αστυνομίας με την κοινωνία.Ο στόχος αυτός διευκολύνεται και με την ενημέρωση των Μ.Μ.Ε. και της κοινής γνώμης για τα πεπραγμένα του Υπουργείου αλλά και τον προγραμματισμό του, όπως άλλωστε έγινε και με τις προηγούμενες έξι ανακοινώσεις για τις «Αρχές και Στόχους Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτό, απαριθμωνται οι προηγούμενες και οι επόμενες δράσεις και πρωτοβουλίες του υπουργείου, οι οποίες είναι οι εξής:

-Κατάθεση της εισήγησης της επιστημονικής επιτροπής για τη συμβολή της Αστυνομίας στην πρόληψη της ενδοσχολικής βίας
-Υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το Χαμόγελο του Παιδιού για κοινές ενέργειες που σχετίζονται με τις εξαφανίσεις, κακοποιήσεις κλπ. παιδιών.
-Υπογραφή συμφωνίας Συνεργασίας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, για ίδρυση γραφείου εξυπηρέτησης επισκεπτών της χώρας.
-Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς.
-Υπογραφή συμφωνίας Συνεργασίας με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (Ε.Κ.Κ.Ε.).
-Προγραμματισμός για την Έκθεση της Θεσσαλονίκης λειτουργία Πληροφοριακού Κέντρου (Περιπτέρου), σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), με θέμα το «Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και η Ασφαλής Χρήση του».
-Αύξηση της προσφοράς χορηγών και χορηγιών στην Αστυνομία και το Πυροσβεστικό μετά από σχετική επιστολή μου για κοινωνική συνεισφορά.
-Συνέχιση των επιτόπιων επισκέψεων σε Αστυνομικά Τμήματα και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες(μ.α. Κορωπί, Αίγινα – Αγκίστρι, Αταλάντη) καθώς και σε πόλεις – χωριά όπου είχαν εκδηλωθεί πυρκαγιές (μ. ά Ψαχνά Ευβοίας).
-Ανάθεση σε Καθηγητή του ΕΜΠ η μελέτη για τη δημιουργία Ηλεκτρονικού αστυνομικού τμήματος.
-Μελέτη της ίδρυσης ειδικών μονάδων Αστυνομικών με ποδήλατο που θα περιπολούν στο ιστορικό κέντρο πόλεων με δίκτυο πεζοδρόμων. (π. χ. Ρόδος, Κέρκυρα, Ναύπλιο κλπ).
-Μελέτη – στο πλαίσιο του «Μπλε Φίλου» - η ενεργοποίηση ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού.
-Λειτουργία των μη-επανδρωμένων αεροπλάνων.για την προστασία των δασών
-Συνέχιση της επικοινωνίας με το αρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση ανενεργών στρατοπέδων (όπως π. χ. Στην Κόρινθο, στη Χαλκίδα κλπ) προκειμένου να εγκατασταθούν Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.
-Διεύρυνση της δράσης του αστυνομικού της γειτονιάς, των ευέλικτων Ομάδων και των κινητών αστυνομικών μονάδων.
-Προετοιμασία διεθνούς συνεδρίου για την «προστασία των ζώων από κακοποίηση και την τιμωρία των παραβατών».
-¨Εγκριση για την ίδρυση του Ινστιτούτου Αντεγκληματικής Πολιτικής.
-Ένεργοποίηση του νόμου (2145/93) για τη Δικαστική Αστυνομία.
-Προγραμματισμός πιλοτικής εφαρμογής (στο δημοτικό διαμέρισμα Αμπελοκήπων) της νέας αντίληψης για τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης ως θεσμού διαμεσολάβησης.
-Ολοκλήρωση της προετοιμασίας για τα δέκα Πιλοτικά Αστυνομικά Τμήματα (με ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, εγκληματολόγο).
-Παράδοση 226 νέων αυτοκινήτων 4 X 4 για τις αστυνομικές διευθύνσεις και ιδιαίτερα για την ενίσχυση της τροχαίας.
-Μελέτη από νομική άποψη, της αποδοχής χορηγίας 5.000 νέων αυτοκινήτων και επέκτασης του TETRA σε όλη την Ελλάδα (ήδη λειτουργεί στην Αττική).

Μετά τις 24 Αυγούστου αρχίζει:

-Η συζήτηση για την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων,
-Η συζήτηση για την απαλλαγή της Αστυνομίας από τις επιδόσεις εγγράφων (συναρμόδιο το Υπουργείο Δικαιοσύνης),
-Η συζήτηση για την απαλλαγή της Αστυνομίας από τους αθλητικούς χώρους (συναρμόδιος Υφυπουργός Αθλητισμού).

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ