ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Βαβάτση στο Βουλευτικό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:23:00 π.μ. |
 Ξεκίνησε χθες Δευτέρα η Έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Βαβάτση στο Βουλευτικό Ναυπλίου, που θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 8 Αυγούστου.

Ο ζωγράφος Νίκος Βαβάτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται. Μετά το πέρας των σπουδών του στις Γραφικές Τέχνες -στα τέλη της δεκαετίας του ‘80- ξεκίνησε μια καλλιτεχνική πορεία με ευρεία γκάμα θεμάτων και τεχνικών: τοιχογραφία για δημόσιο χώρο, σκηνογραφία, και μια μικτή τεχνική ζωγραφικής που κάνει τα έργα του να ξεχωρίζουν. Εχει κάνει 5 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετέχει με έργα του σε πολλές ομαδικές.

“Ξεκινώντας μέσα από μία ευρεία θεματική γκάμα (προσωπογραφίες-νεκρές φύσεις-τοπία), εκφράζομαι με βασικό στοιχείο τη μέθοδο της μικτής τεχνικής.
Δε με ενδιαφέρει η απεικόνιση της πραγματικότητας,αλλά η χρησιμοποίησή της ως μέσου για την απόδοση του συναισθήματος που απορρέει απ’αυτήν.
Η προσπάθειά μου είναι τα έργα μου να ξεγλιστρούν στο φανταστικό και στο απρόοπτο,με συμβολικές προεκτάσεις.

Από το 2007 ασχολούμαι με το αστικό τοπίο σαν κυρίαρχο θέμα στη δουλειά μου,σε μία ευρύτερη διάσταση. Χρησιμοποιώντας τη μικτή τεχνική(κόλλες,ακρυλικούς στόκους, χαρτιά, λινάτσες, άμμο) επιδιώκω να δημιουργήσω μια τραχύτητα-σκληράδα στο έργο-πίνακα,πιστεύοντας ότι ο τρόπος αυτός με βοηθάει να αποδώσω το ανώνυμο και την αίσθηση της μοναξιάς του αστικού περιβάλλοντος.

Την περίοδο αυτή έχω στραφεί σε συνθέσεις όπου κυρίαρχο θέμα είναι ο άνθρωπος-φιγούρα και οι ανθρώπινες δραστηριότητες μέσα στις πόλεις-αστικά τοπία(στα πλαίσια πάντα των προσωπικών υπαρξιακών αναζητήσεων).

Στις τελευταίες θεματικές ενότητες που παρουσιάζω,με κυρίαρχο υλικό πλέον να είναι το λάδι,παρέχοντάς μου τη δυνατότητα μιας πιο εκρηκτικής και ελεύθερης γραμμής, που είναι αναγκαία για μένα,για τις οπτικές γωνίες καθώς και τις πληροφορίες που επιθυμώ να αποδώσω”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ