ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Μεταφέρεται η έδρα του Δήμου Επιδαύρου από το Ασκληπιείο στο Λυγουριό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:17:00 μ.μ. | |
 Χρειάστηκαν 9 ολόκληρα χρόνια  για να διορθώσει η πολιτεία μια άνευ προηγουμένου "κουταμάρα" που αφορούσε τον τότε Δήμο Ασκληπιείου και μετέπειτα Δήμο Επιδαύρου με έδρα το Ασκληπιείο.
Πολλοί θεώρησαν τότε πως προκειται για μετονομασία του Λυγουριού σε Ασκληπιείο, που υπήρχε όμως ήδη 2,5 χιλιόμετρα πιο μακρυά και περιείχε εντός των ορίων του και τον αρχαιολογικό χώρο με το αρχαίο θέατρο Επιδαύρου.

Από τότε έως σήμερα το Λυγουριο επίσημα δεν υπήρχε πουθενά παρά μόνο στις καρδιές των κατοίκων του.

Έτσι η έδρα μεταφέρετε  από το Ασκληπιείο στο Λυγουριό (στην ουσία δεν έφυγε ποτέ) που ειναι και το πιο φυσικό, καθώς το Ασκληπιείο δεν ειναι παρά μόνο ένας αρχαιολογικός χώρος.

Φανταστείτε το μέγεθος της "βλακείας" που είχε γίνει και μάλιστα αδιαμαρτύρητα από τους τότε ιθύνοντες του τόπου!!! Ουσιαστικά είχαν δεχτεί ότι η έδρα του δήμου ήταν η περιοχή του θεάτρου,όπου βρίσκεται ο οικισμός Ασκληπιείο!!!

Μια περιοχή απόλυτα δεσμευμένη λόγω Αρχαιολογικής ζώνης...Χρειάστηκαν περίπου 9 χρόνια, για να καταλάβει η ελληνική δημόσια διοίκηση ότι έπρεπε να διορθωθεί!!!!

Έτσι δημοσιεύθηκε στην  Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας με ημερομηνία 5 Αυγούστου 2015, όπου αποφασίσθηκε η "μεταφορά της έδρας" καθώς δεν θα μπορούσαν να την ονομάσουν διαφορετικά.
Δειτε τι έγραφε η τοπική εφημερίδα της εποχής "Εδώ Λυγουριό":

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ