ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Η Τίρυνθα γιορτάζει την Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:04:00 μ.μ. | |
 Εορτάστηκε και φέτος στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Νέας Τίρυνθας του Δήμου Ναυπλιέων , η Θεομητορική Εορτή της Κατάθεσης της Τίμιας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.


Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, πλαισιωμένος από ιερείς από το Ναύπλιο το Άργος και την Ερμιονίδα.
Στον κατάμεστο από κόσμο ιερό ναό στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού ο Επίσκοπος κήρυξε τον θείο λόγο και ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας σε όλη τη κωμόπολη προς ευλογία του τόπου και των κατοίκων.
Το παρών τους έδωσαν ο Βουλευτής Αργολίδος Ι. Ανδριανός, ο πρώην Υπουργός ΠΕΚΑ Ι. Μανιάτης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Β. Σιδέρης, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων Χ. Γραμματικόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Καχριμάνης δημοτικοί σύμβουλοι και πολύς κόσμος κα.
Να σημειωθεί πως ο σημερινός ναός της Παναγίας θεμελιώθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1949 και περατώθηκε το 1956 με την δωρεά των κατοίκων της περιοχής κι όταν ήταν ιερέας ο π. Γ. Κεραμιδάς.
 Ο ναός ανακαινίσθηκε στις 5 Μαΐου 1966 από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Χρυσόστομο Β'.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ