ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Μεγάλες Ημέρες Νεμέας - Μετά οίνου και τεχνών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:44:00 π.μ. |
 Με συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών, ροκ φεστιβάλ και φεστιβάλ θεάτρου, παραστάσεις χορού, γιορτή της σταφίδας, ανοιχτά οινοποιεία, το κρασί να ρέει άφθονο και αποκορύφωμα την ανακήρυξη του ποιητή Τίτου Πατρίκιου σε πρεσβευτή του κρασιού Νεμέας σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας την Παρασκευή 28 Αυγούστου (9μ.μ.) οι διευρυμένες φέτος "Μεγάλες Ημέρες Νεμέας", που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Οινοποιών και ο Δήμος Νεμέας και θα διαρκέσουν ώς το τέλος του μήνα, επιχειρούν να αποτελέσουν τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στη γεωργία, τη γευσιγνωσία και τον πολιτισμό μας.
Μεγάλες Ημέρες Νεμέας

Το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου έστρεψε φέτος τους διοργανωτές να εκτείνουν τις "Μεγάλες Ημέρες Νεμέας" από τις 5 ώς τις 31 του μηνός, αντί του τριημέρου των προηγούμενων ετών. Το εγχείρημα προκάλεσε όμως και το ενδιαφέρον δύο αν. υπουργών, του Νίκου Ξυδάκη από τον Πολιτισμό και του Βαγγέλη Αποστόλου από την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, συνοδεύοντος και του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Παναγιώτη Σγουρίδη, που έδωσαν το παρών στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Στη ζητούμενη σύζευξη του πολιτισμού με τα προϊόντα ΠΟΠ αναφέρθηκε ο αν. υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου. Από την πλευρά του ο αν. υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης έκανε λόγο για τα δύο "ακαταμάχητα όπλα, τον αμπελώνα και τον ελαιώνα" που διαθέτουμε στην Ελλάδα προσθέτοντας ότι "η δημιουργικότητα και η εξωστρέφεια με τις οποίες προβάλλουν το προϊόν του τόπου τους οι οινοποιοί της Νεμέας είναι κάτι που πρέπει να βγει και διεθνώς. Και θα έχουν σ' αυτό την υποστήριξή μας".

Έκληση για χρηματοδοτικά προγράμματα που θα αναδεικνύουν τα μεγάλα πλεονεκτήματα της αμπελουργικής ζώνης Νεμέας απηύθυνε ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Καλαντζής, ενώ ο πρεδρος των οινοποιών Νεμέας Νίκος Βλάχος πρότεινε στον αν. υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης να υιοθετήσει τις προτάσεις του Συνδέσμου για την ανάπτυξη του οινοτουρισμού.

Στις "Μεγάλες Ημέρες Νεμέας" θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων:  γευσιγνωσία των οινοποιείων της Νεμέας μετά μουσικής από το "Φουγάρο" στο Ναύπλιο (14/8), φεστιβάλ θεάτρου στο Φλιάσιο Μέλαθρο (23, 25, 27 και 30/8), συναυλίες των Μάνου Παπαδάκη (16/8), Λένας Αλκαίου (28/8) και Λάκη Παπαδόπουλου, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκου Ζιώγαλα (29/8) στην Κεντρική Πλατεία Νεμέας κ.α. Το Σαββατοκύριακο (29, 30/8) τα οινοποιεία της περιοχής θα είναι ανοιχτά όλη μέρα.

Οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ στο ΦΟΥΓΑΡΟ!
Live μουσική & ειδικό menu γευσιγνωσίας

Το Φουγάρο συμμετέχει στις ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές κρασιού στην Ελλάδα, φιλοξενώντας την Παρασκευή, 14 Αυγούστου από τις 7 μμ μία βραδιά γευσιγνωσίας με τη συμμετοχή 30 οινοποιείων.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δωρεάν κρασιά ΠΟΠ Νεμέα από τη φημισμένη ποικιλία Αγιωργίτικο, καθώς και άλλες ποικιλίες από τα οινοποιεία της Νεμέας. Την εκδήλωση πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας (ΣΟΝ).

Από τις 9 μμ και μετά, το μουσικό σχήμα "Ελληνικός Διπλός", θα μας παρασύρει σε ένα μελωδικό ταξίδι με γνωστά και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια.

Οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ είναι ένας θεσμός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην περιοχή της Νεμέας, αλλά και με δράσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα, με στόχο την προβολή του κρασιού ΠΟΠ ΝΕΜΕΑκαθώς και την ανάπτυξη του οινικού τουρισμού στην περιοχή. (Περισσότερες πληροφορίες στο www.nemeawineland.com)









Ειδικά γι' αυτή τη βραδιά, ο Chef του Φουγάρου προτείνει ένα ειδικά σχεδιασμένο menu γευσιγνωσίας για να συνοδεύσει τις ιδιαίτερες ποικιλίες κρασιών της Νεμέας.

Το menu περιλαμβάνει: Για ορεκτικά, σαλάτα με Αργίτικο πεπόνι και απάκι, ριζότο milanese με κολοκυθάκια, για κυρίως πιάτο, χοιρινή κόντρα φούρνου με δεντρολίβανο και σάλτσα από κόκκινο κρασί Νεμέας και για επιδόρπιο, τάρτα με κατσικίσιο τυρί και καρύδια.

Η τιμή ανά άτομο είναι 19 Ευρώ και περιλαμβάνει διαφορετικές ποικιλίες κρασιών.

Απαραίτητη κράτηση στο Café μέχρι τις 12 Αυγούστου. Ισχύει για περιορισμένο αριθμό κρατήσεων. (Κρατήσεις: 2752047347, 6946594588 & info@fougaro-cafe.gr)


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ