ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Επτά ύποπτοι γεωργιανής καταγωγής για τον φόνο στην Ύδρα - Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό ακόμη δύο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:45:00 π.μ. |
 Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Υδρας από τον φόνο 67χρονου ιδιοκτήτη εστιατορίου, έπειτα από εισβολή ληστών στο σπίτι του τα ξημερώματα της Κυριακής. Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει επτά ύποπτοι γεωργιανής καταγωγής, οι οποίοι έχουν προσαχθεί και εξετάζονται.
Πρόκειται για ένα ανδρόγυνο που εργαζόταν στο κατάστημα του θύματος και πέντε ομοεθνείς του, οι οποίοι επιχείρησαν δύο ώρες ύστερα από τη ληστεία μετά φόνου να φύγουν από το νησί με θαλάσσιο ταξί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσαχθέντες έχουν υποπέσει σε αντιφάσεις κατά την εξέτασή τους.

Ωστόσο δύο άτομα, που εκτιμάται πως είναι οι βασικοί ύποπτοι, ξεγλίστρησαν την τελευταία στιγμή και η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση στα νότια προάστια της Αττικής, καθώς πληροφορίες ανάφεραν ότι οι δύο ύποπτοι μεταφέρθηκαν με θαλάσσιο ταξί στη Γλυφάδα ή τη Βάρκιζα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι έχουν στην κατοχή τους και τα 40.000 ευρώ που απέσπασαν από την οικία του θύματος και τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί.


Η άρση τηλεφωνικού απορρήτου αναμένεται να δείξει αν οι επτά προσαχθέντες σχετίζονται μεταξύ τους. Φως αναμένεται να ρίξει και η εξέταση πειστηρίων, δαχτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Οι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι του 67χρονου θύματος στις 2.30 τα ξημερώματα Κυριακής. Ο 67χρονος μόλις είχε επιστρέψει μαζί με την 58χρονη σύζυγό του από την ταβέρνα που διατηρούν στην περιοχή Ξερή Ελιά. Το ζευγάρι κοιμόταν σε ξεχωριστά δωμάτια και όταν οι ληστές ξύπνησαν την 58χρονη, τη φίμωσαν και την έδεσαν, ο σύζυγός της δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της συζύγου, οι ληστές ήταν Γεωργιανοί και της έριξαν υπνωτικό. Οταν συνήλθε κατάφερε να λυθεί και αντίκρισε το άψυχο σώμα του άντρα της. Αιτία θανάτου φαίνεται πως είναι η ασφυξία από τα σεντόνια με τα οποία τον είχαν φιμώσει.




Ληστές ξυλοκόπησαν 85χρονο μέχρι θανάτου

Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου ηλικιωμένο άντρα για να τους αποκαλύψει πού κρύβει χρήματα και κοσμήματα. Το άγριο έγκλημα συγκλονίζει το Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, ενώ οι Αρχές αναζητούν τους δράστες.

Θύμα ένας 85χρονος, ο οποίος έμενε μαζί με την κατάκοιτη αδελφή του σε διώροφη οικία στο κέντρο του χωριού. Ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο γείτονες πήγαν φαγητό στα δύο αδέλφια και βρήκαν τον ηλικιωμένο νεκρό, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Δίπλα του ήταν η 87χρονη αδελφή του, η οποία ωστόσο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και πάσχει από νοητική υστέρηση. Ετσι δεν μπορεί να βοηθήσει την Αστυνομία.

Τα δύο αδέλφια έμεναν μόνα τους, δεν είχαν δημιουργήσει οικογένειες, δεν είχαν κανέναν συγγενή και στο χωριό ήταν γνωστό ότι διέθεταν μεγάλη περιουσία σε ακίνητα και σε χρήματα. Μεταξύ των κατοίκων κυκλοφορούσε ότι ο 85χρονος είχε σηκώσει το τελευταίο διάστημα όλα του τα χρήματα και τα έκρυβε στο σπίτι.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι κίνητρο των δραστών ήταν η ληστεία, καθώς η εξώπορτα της οικίας είχε παραβιαστεί. Χτύπησαν με πρωτοφανή αγριότητα τον ηλικιωμένο για να τους πει πού έκρυβε τα χρήματα και στη συνέχεια τον αποτελείωσαν με ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι.

Αγνωστο είναι τι πήραν τελικά, το σπίτι ήταν εμφανώς αναστατωμένο, ωστόσο δεν βρέθηκαν χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα.

Κάτοικοι στο Πλαγιάρι έλεγαν πως τα δύο αδέλφια ζούσαν πολύ λιτά, δεν είχαν καν ψυγείο, ούτε τα απαραίτητα και σε όλη τη ζωή τους μάζευαν χρήματα, κανείς ωστόσο δεν γνωρίζει πού βρίσκονται.

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ


Εσφαξαν με 50 μαχαιριές 71χρονο στο Ηράκλειο

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τις συνθήκες δολοφονίας του 71χρονου συνταξιούχου στις Μοίρες Ηρακλείου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός από την κόρη του μέσα στην κρεβατοκάμαρα το μεσημέρι της Πέμπτης.

Μετά και την ολοκλήρωση της νεκροτομής προκύπτει ότι ο 71χρονος είχε αργό και βασανιστικό θάνατο με περισσότερες από 50 μαχαιριές στο σώμα. Τρία τραύματα στην κοιλιακή χώρα και στον λαιμό θεωρούνται καίρια, τα υπόλοιπα χαρακτηρίζονται κυρίως επιφανειακά αλλά επώδυνα.

«Ο δράστης σαδιστικά έμπηγε το μαχαίρι σαν να τον κεντούσε», ανέφερε αστυνομική πηγή.

Ο τρόπος θανάτωσης του 71χρονου αποτελεί «κλειδί» στις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Ηρακλείου για την εξιχνίαση της υπόθεσης, καθώς είναι δηλωτικός ενός εγκλήματος που δεν μπορεί να θεωρηθεί ψυχρή εκτέλεση αλλά εμπεριέχει πάθος, μίσος, οργή, εκδίκηση κατά τις εκτιμήσεις των ειδικών. Υπό το πρίσμα αυτό οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και δεν αποκλείουν κανέναν από το κάδρο των ερευνών τους.

Το άγριο έγκλημα διαπράχθηκε, όπως εκτιμάται, ξημερώματα Πέμπτης.

Στο σπίτι δεν εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης. Οι εσωτερικοί χώροι ήταν όπως και τις προηγούμενες ημέρες, δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερη αναστάτωση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, χρήματα στην ισόγεια κατοικία δεν βρέθηκαν. Ο 71χρονος φέρεται εβδομαδιαίως να έκανε ανάληψη χρημάτων στο επιτρεπτό όριο των capital controls. Είχε κάποιες οικονομίες στην τράπεζα, όπως προκύπτει από το βιβλιάριό του.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ