ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Ομάδα Πετρακάκου: Η γνωριμία το 2006 και οι ληστείες στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:41:00 μ.μ. | | |
 Μία «σχέση» που ξεκίνησε το 2006, την περίοδο της πρώτης απόδρασης του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού και έφτασε ως την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στον Βόλο φαίνεται, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, να υποκρύπτεται πίσω από την πορεία του 37χρονου ποινικού Γιώργου Πετρακάκου, της 36χρονης συντρόφου του και στη συνέχεια των δύο αδελφών ηλικίας 35 και 27 ετών από την Αγία Παρασκευή οι οποίοι συνελήφθησαν προ τριημέρου.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο ο Γ. Πετρακάκος και τα δύο αδέλφια να είχαν σχέση με την οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών που έχει προχωρήσει σε επιθέσεις στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, στην κατοικία του γερμανού πρεσβευτή αλλά και στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Τα αδέλφια

Τις υπόνοιες των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. πολλαπλασιάζουν το γεγονός ότι τα δύο αδέλφια από την Αγία Παρασκευή που θεωρούνται «παλιοί φίλοι» του Γ. Πετρακάκου, ο οποίος ζούσε επί σειρά ετών στο συγκεκριμένο προάστιο και εκεί έκανε τον πρώτο κύκλο ληστειών του την περίοδο 2002-2003, ποτέ δεν είχαν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές , δεν είχαν οποιαδήποτε εργασία, ενισχύονταν οικονομικά από τον Πετρακάκο, δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν ότι συμμετείχαν σε κάποια ληστεία και μάλιστα εμφανίζονταν τους τελευταίους 15 μήνες στην αγροτική κατοικία στον Μώλο Φθιώτιδας με τα πραγματικά ονόματά τους. Με χαρακτηριστική μάλιστα άνεση έδιναν τα ονόματα και τα τηλέφωνά τους, έλεγαν σε διάφορους τεχνίτες και μηχανικούς της περιοχής «να κάνουν διάφορες εργασίες στο σπίτι» και ανάμεσα στα άλλα είχαν ζητήσει ειδικό χώρο για να εισέρχεται στην αυλή του σπιτιού... σκάφος.

Και αυτή η αρχική εκτίμηση των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. για τυχόν ανάμειξη των δύο αδελφών σε ένοπλες ομάδες -η οποία πάντως δεν επιβεβαιώνεται από τα αρχικά ευρήματα- λόγω της μόνιμης τακτικής των οργανώσεων «αντάρτικου πόλης» να επιλέγουν άτομα που δεν έχουν απασχολήσει ξανά τις αρχές, όπως συνέβη και με μέλη του Επαναστατικού Αγώνα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο σχετικά στοιχεία να βρεθούν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που κατασχέθηκαν στη διάρκεια των τελευταίων ερευνών τους. Μια σχετική ωστόσο αισιοδοξία που έχει διαψευσθεί σε άλλες περιπτώσεις...

Η γνωριμία

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν λοιπόν ότι η γνωριμία του 37χρονου και της συμβίας του έγινε στον αντιεξουσιαστικό χώρο της Θεσσαλονίκης το 2006, όταν άρχισε η συμπόρευση του Βασίλη Παλαιοκώστα και ποινικών με αντιεξουσιαστές, ορισμένοι από τους οποίους φέρεται να είχαν υποβοηθήσει το καλοκαίρι του 2008 στην απαγωγή του επιχειρηματία και πρώην προέδρου του συνδέσμου βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας Γιώργου Μυλωνά. Τότε ο Γ. Πετρακάκος είχε μόλις αποφυλακισθεί από τα Τρίκαλα όπου είχε γνωρίσει τον Β. Παλαιοκώστα και είχε έλθει σε επαφή με αναρχικούς της συμπρωτεύουσας, όπου γνώρισε την 36χρονη η οποία δήλωνε ότι ασχολιόταν με αγροτικές εργασίες και στενός συγγενής της κατηγορήθηκε αργότερα, μαζί με άλλους αντιεξουσιαστές, για την αιματηρή ληστεία στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012. Και αυτός θεωρείται ότι εντάχθηκε στον αντιεξουσιαστικό χώρο όπου γνωρίσθηκε με μετέπειτα κατηγορούμενους και για τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Αργότερα διαπιστώθηκε ότι ο Γ. Πετρακάκος σχετιζόταν με ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας στο Μοσχάτο στις 29 Μαΐου 2006 και σε άλλη μία στις 5 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Ακολούθως διαπιστώθηκε ότι το βράδυ της 31ης Αυγούστου 2007 είχε εισβάλει με άγνωστο συνεργό του στο σπίτι επιχειρηματία στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης και του έκλεψαν ένα μπλε Renault Scenic, το οποίο το 2010 βρέθηκε στην κατοχή μελών του Επαναστατικού Αγώνα. Από τον ίδιο ιδιοκτήτη έκλεψε και ένα τζιπ Ηyundai Santa Fe, το οποίο χρησιμοποίησε έξι μήνες αργότερα, στις 22 Φεβρουαρίου 2008, η συμμορία του Β. Παλαιοκώστα για να επιτεθεί σε χρηματαποστολή αλυσίδας σουπερμάρκετ στην Επανομή. Η Αστυνομία επιβεβαίωσε από βαλλιστικό έλεγχο ότι η συγκεκριμένη απόπειρα ληστείας ήταν έργο της ομάδας Παλαιοκώστα όταν το καλοκαίρι του 2008 πραγματοποίησε έφοδο στο κρησφύγετό του στη Σουρωτή Χαλκιδικής και τον συνέλαβε για την απαγωγή του επιχειρηματία Γ. Μυλωνά μαζί με άλλους αντιεξουσιαστές.

Το καπέλο

Ο Γ. Πετρακάκος κατηγορείται ακόμη ότι πιθανόν μαζί με τον άλλο ληστή του Διστόμου λήστεψε στις 17 Απριλίου 2008, λίγο πριν από τη σύλληψη Παλαιοκώστα, τράπεζα στον Χολαργό όπου σκοτώθηκε ένας φρουρός. Σε ένα καπέλο ανιχνεύθηκε δείγμα DNA του ίδιου και της συντρόφου του. Όμως θεωρείται πολύ πιθανό η 36χρονη, που αρνείται κάθε εμπλοκή σε έκνομες ενέργειες, απλώς είχε φορέσει το καπέλο του συντρόφου της σε άλλη στιγμή και δεν είχε καμιά σχέση με την εν λόγω ληστεία, όπου δεν είχε μάλιστα καταγραφεί οποιαδήποτε εμπλοκή γυναίκας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ακολούθησε την περίοδο 2010-11 μπαράζ ληστειών πιθανόν με τη συμμετοχή Πετρακάκου και Χριστοδούλου σε τράπεζες της Αργολίδας και μετά τη μεγάλη φυγή, το καλοκαίρι του 2012, του Νίκου Μαζιώτη ο μεγάλος κύκλος των ληστρικών επιθέσεων σε Νεμέα, Σπέτσες, Ακράτα, Βελεστίνο, Μέθανα, Κλειτορία, Δώριο, Δίστομο, Σαρωνίδα, Φαρκαδώνα, Μαλακάσα και αλλού, με κατά περίπτωση συμμετοχή του αυτόχειρα ποινικού Σπύρου Δραβίλα, του πρώην «ληστή με τα μαύρα» Γρηγόρη Τσιρώνη και άλλων ποινικών και ενόπλων οι οποίοι συνένωσαν τις δυνάμεις τους. Σε μία από τις ληστείες αυτές, στις 16 Ιουλίου 2012, σε μια καταδρομική επιχείρηση στην Ντάπια Σπετσών, τέσσερις ή πέντε ληστές, ανάμεσά τους και μία γυναίκα, έφτασαν στο νησί με μηχανές μεγάλου κυβισμού, άρπαξαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την Alpha Bank και διέφυγαν με ταχύπλοο το οποίο έκαψαν στην περιοχή Σαλαντί στην Αργολίδα. Όμως παραμένει εξαιρετικά αμφίβολο αν αυτή η γυναίκα ήταν η 36χρονη σύντροφος του Γ. Πετρακάκου επειδή τότε ήταν η περίοδος γέννησης του δεύτερου παιδιού της.

Επιπλέον ζητούμενο για την ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εντοπισμός ενός καταζητούμενου για τη δράση της συμμορίας των «ληστών με τα μαύρα» που πιθανολογείται ότι είχε συμπράξει με τον Γ. Πετρακάκο, ενός δραστήριου αντιεξουσιαστή που διαπιστώθηκε προ τριετίας ότι μετέφερε οπλισμό για τους αντάρτες πόλεων αλλά και τη σύντροφο του Ν. Μαζιώτη.

Ακόμη ειδικό ενδιαφέρον για την ΕΛ.ΑΣ. είναι αν οποιοσδήποτε από τους πρόσφατα συλληφθέντες έχει σχέση με τη δολοφονία προ οκτώ μηνών του πρώην αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη αλλά και ληστείες που έχουν γίνει προσφάτως στην Αττική.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ