ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2015

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:31:00 μ.μ. |
 Ο διεθνής αγώνας δρόμου υπεραποστάσεως ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, που αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, διεξάγεται φέτος στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου στη διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη συνολικής απόστασης 246 χιλιομέτρων.

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, στο τέλος του Σεπτέμβρη. Οι Σπαρταθλητές είναι άτομα με απέραντη αγάπη για την Ελλάδα απ όλο τον κόσμο. Όπως οι ίδιοι έχουν δηλώσει το σώμα έχει σταματήσει να ακολουθεί και πηγαίνουν με το μυαλό να συναντήσουν τον Λεωνίδα.

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ακολουθεί τα βήματα του Φειδιππίδη ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Οι δρομείς του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ακολουθούν τη διαδρομή που βασίζεται στην περιγραφή του Ηρόδοτου για το κατόρθωμα του Φειδιππίδη που έφθασε στη Σπάρτη την επομένη της αναχώρησης του από την Αθήνα, καθώς και σε γνωστά ιστορικά γεγονότα της εποχής εκείνης. Η συγκεκριμένη διαδρομή θεωρείται η πλησιέστερη της πορείας που ο Φειδιππίδης θα έπρεπε να είχε ακολουθήσει.

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ αποτελεί έναν ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα, όχι μόνο λόγω της απόστασης, αλλά και λόγω των χρονικών απαιτήσεων περάσματος των σημείων ελέγχου καθώς και των καιρικών συνθηκών.

Φέτος, στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν 380 αθλητές και αθλήτριες από 50 χώρες. Η εκκίνηση θα δοθεί την Παρασκευή στην Ακρόπολη. Τους Σπαρταθλητές θα υποδεχτεί η Σπάρτη, μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα, το Σάββατο ενώ η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί το ίδιο βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η φετινή διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ