ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Τεράστια η ενεργή συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:51:00 μ.μ. |
 Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, όλη αυτή την περίοδο της έξαρσης του μεταναστευτικού φαινομένου, παρακολουθεί στενά την κλιμακούμενη κρίση και συμβάλλει ενεργά στην ελάφρυνση των συνεπειών που έχουν προκληθεί από την αυξανόμενη ροή μεταναστών και προσφύγων, κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Αθήνα.
Στο πλαίσιο αυτό, και σε αγαστή πάντοτε συνεργασία με το ελληνικό κράτος και τους πολιτειακούς θεσμούς, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει προχωρήσει στην υλοποίηση εκτάκτου σχεδίου δράσης.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την πραγματοποίηση σειράς διανομών ανθρωπιστικής βοήθειας, και πιο συγκεκριμένα κυτίων ξηράς τροφής, ατομικής υγιεινής, βρεφικών ειδών, πόσιμου νερού, σε περίπου 10.000 νεοεισερχομένους μετανάστες και πρόσφυγες, που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και έχουν εισέλθει στην ελληνική επικράτεια.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τοπικού Τμήματος Κισάμου μετά απο αίτημα του Τ.Τμήματος της Κω, απέστειλε σήμερα 700 κουτιά επιβίωσης προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που έχουν προκύψει από τη διαρκώς αυξανόμενη ροή προσφύγων στο νησί.Τα κουτιά επιβίωσης περιέχουν είδη ατομικής υγιεινής.

Οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έχουν αναλάβει, τη διανομή του φαγητού στους φιλοξενούμενους και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν την λειτουργία του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στον Ελαιώνα, με παρουσία κοινωνικών λειτουργών, εκπαιδευμένων εθελοντών κοινωνικής πρόνοιας και νοσηλευτικής.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ