ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Στο Πετρί Νεμέας σεμινάριο με θέμα την "Εκπαίδευση στην αυτοεξέταση Μαστών"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:57:00 μ.μ. |
 Στο Πετρί Νεμέας βρέθηκε ο Σύλλογος ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.Αργολίδας  την Παρασκευή 21 και την Κυριακή 23 Αυγούστου. Την Παρασκευή ο γυναικολόγος κ. Αντώνης Λυκάκης πραγματοποιησε σεμινάριο με θέμα την αυτοεξέταση στα πλαίσια του προγράμματος "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗ - ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ". 

Η δράση υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος "Είμαστε όλοι Πολίτες" το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστότερου ως EEA Grants. Το Πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας. Διαχειριστής του προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη, σε συνεργασία με το Γραφείο Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ. 
Στόχοι του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών και η μεγιστοποίηση της συνεισφοράς των μη-κυβερνητικών οργανώσεων στους τομείς της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο νεοσύστατος Πολιτιστικός σύλλογος Πετρίου Νεμέας έδειξε μεγάλη προθυμία να συνεργασθεί με το σύλλογο μας για την υλοποίηση του προγράμματος. 
Οι κυρίες που συμμετείχαν μας ευχαρίστησαν επανειλημμένα για τη δράση μας και μας δήλωσαν ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχει πραγματοποιηθεί κάτι αντίστοιχο στο Πετρί. Το απομακρυσμένο αυτό χωριό ανήκει στο Δήμο Νεμέας και αριθμεί 300 κατοίκους. Όπως ήταν προγραμματισμένο, την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν και τα υπερηχογραφήματα από τον ακτινοδιαγνώστη κ. Χαρίλαο Μπαρλιά. 

Επόμενος σταθμός μας είναι η Ερμιόνη όπου θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση στην ψηλάφηση την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου και υπέρηχοι μαστών θα ακολουθήσουν το Σάββατο και την Κυριακή 5 και 6 του μήνα αντίστοιχα. Την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη, παράλληλα με την εκπαίδευση στην ψηλάφηση από τον γυναικολόγο κ. Γιώργο Δωροβίνη στην Ερμιόνη, στο γειτονικό χωριό Κοιλάδα θα πραγματοποιούνται επαναληπτικά και υπέρηχοι μαστών καθώς η συμμετοχή των γυναικών στην εκπαίδευση που έγινε τον Απρίλιο ήταν μεγαλύτερη απ το αναμενόμενο με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να εξεταστούν όλες σε μια ημέρα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ