ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΕΕΚ στην Αργολίδα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:06:00 μ.μ. | |
 Πέρασαν μόλις 7 μήνες διακυβέρνησης ΣYRIZA-ΑΝΕΛ και όλες οι ελπίδες για “αναίμακτη” φιλολαϊκή έξοδο από την κρίση έχουν πια διαψευστεί. Ο ελληνικός λαός που με το περήφανο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ύψωσε το ανάστημα του απέναντι στους στυγνούς εκβιασμούς των δανειστών και των ντόπιων παπαγάλων τους, ένιωσε από πρώτο χέρι τον αυταρχισμό και τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις των Βρυξελλών και της Τρόικας.

Είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι οι λεγόμενοι “εταίροι” μας δεν σέβονται ούτε κυβερνήσεις, ούτε δημοψηφίσματα, ούτε εκλογές. Έγινε ακόμη πιο σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση εντός των στενών πλαισίων της Ευρωζώνης και της Ε.Ε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κουβαλώντας όλες τις ψευδαισθήσεις ότι μπορεί να διαπραγματευτεί και να μεταρρυθμίσει τη νεοφιλελεύθερη Ε.Ε. οδηγήθηκε αναπόφευκτα σε αδιέξοδο και αναγκάστηκε να συνθηκολογήσει με καταστροφικές για τον ελληνικό λαό συνέπειες. Σήμερα φορά το μνημονιακό του κουστούμι και ετοιμάζεται να συγκυβερνήσει μαζί με τους πιο πιστούς υπηρέτες των δανειστών και των τραπεζών, τη ΝΔ και το Ποτάμι, προκειμένου να υλοποιήσει τα σκληρά αντεργατικά μέτρα του 3ου Μνημονίου που θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο τη ζωή της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Το αντιδραστικό μνημονιακό μπλοκ (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/Ποτάμι) από την πλευρά του δίνει σκληρή μάχη, όχι όμως για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού αλλά για να πείσει ότι μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου ακόμη καλύτερα. Προσπαθεί να πείσει ότι μπορεί να τσακίσει τους αγώνες και τις ελπίδες του λαού και να επιβάλλει ακόμη και τις πιο σκληρές μνημονιακές πολιτικές.

Ο απομονωτισμός του ΚΚΕ, όσο και η ατολμία του να θέσει συγκεκριμένα και υλοποιήσιμα αιτήματα που θα συσπείρωναν τους εργαζόμενους, αδυνατούν να εμπνεύσουν σήμερα τους αγώνες που απαιτούν οι καιροί. Αποκορύφωμα αυτής της τακτικής ήταν και η στάση του ΚΚΕ στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

Η ΛΑΕ την ίδια στιγμή επιχειρεί να μας πείσει πως το αποτυχημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να εφαρμοστεί και να αποτελέσει διέξοδο αρκεί να αλλάξουν τα πρόσωπα. Με μισόλογα για το ρόλο της Ε.Ε. αλλά και τις απαιτούμενες τομές και ρήξεις που χρειάζονται, υπόσχεται έναν “ανθρώπινο καπιταλισμό” και παραγωγική ανασυγκρότηση εντός της Ε.Ε. βαδίζοντας στα ίδια αδιέξοδα μονοπάτια που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην άνευ όρων παράδοση του τρίτου μνημονίου.

Η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, ως πιστοί υπηρέτες των εφοπλιστών και των τραπεζών, επιχειρεί να ξεπλυθεί από την εγκληματική της δράση και αποκαλύπτει το βαθιά συστημικό χαρακτήρα της αποδεχόμενη ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, και επομένως στα μνημόνια λιτότητας που απαιτεί η Τρόικα.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ!

Η εμπειρία του προηγούμενου διαστήματος μας δείχνει το δρόμο της ρήξης που απαιτείται προκείμενου να ξαναπάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Σήμερα είναι ξεκάθαρο, περισσότερο από ποτέ, ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις αλλά χρειάζονται αποφασιστικές τομές για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε με αξιοπρέπεια και να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν

● Κατάργηση όλων των μνημονίων.

● Αυξήσεις στους μισθούς, δουλειά στους ανέργους, δικαιώματα για τους εργαζόμενους Να χάσει πλούτο, προνόμια και εξουσία το κεφάλαιο.

● Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και στρατηγικών επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Με τις ιδιωτικές τράπεζες και την «ελευθερία των κεφαλαίων» της Ε.Ε., οι μεγαλοκαταθέτες έβγαλαν τα κεφάλαια έξω, ενώ οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν τα νέα δάνεια για να «σωθούν οι τράπεζες».

● Παύση πληρωμών, μη αναγνώριση, διαγραφή του χρέους. Αυτό το χρέος ούτε είναι δικό μας είναι, ούτε ποτέ μπορεί να ξεπληρωθεί. Δεν διαγράφεται με «διαπραγμάτευση», αλλά με μονομερείς ενέργειες.

● Έξοδος από την ευρωζώνη, ρήξη και αποδέσμευση από την Ε.Ε. Να πάρουμε από τα χέρια των τραπεζιτών της Φρανκφούρτης τον έλεγχο του νομίσματος και του τραπεζικού συστήματος για να τελειώνουν οι εκβιασμοί τους. Μέσα στην Ε.Ε. θα υπάρχει επιτροπεία, μόνιμη λιτότητα, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, έλεγχος του τι παράγουμε και ποιος, ποσοστώσεις και καταστροφή της μικρομεσαίας αγροτιάς.

● Όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, αγώνας για την υπεράσπιση της ειρήνης στην περιοχή μας. Πάλη ενάντια στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, τις νέες αμερικάνικες βάσεις. Έξοδος από το ΝΑΤΟ.

● Άσυλο και στέγη, στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στην περιοχή. Νομιμοποίηση όλων, όχι στην «Ευρώπη φρούριο», να διαλυθεί η Φρόντεξ, να καταργηθεί το «Δουβλίνο ΙΙ» της ΕΕ.

● Ισόβια στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι «πατριωτική αντιμνημονιακή αντιπολίτευση», αλλά υπηρέτες του συστήματος.

● Υπεράσπιση της μικρομεσαίας αγροτιάς από την Ε.Ε. και τους επιχειρηματίες/τσιφλικάδες που με όπλο το μνημόνιο θέλουν να συγκεντρώσουν την γη. Προστασία των ελευθεροεπαγγελματιών και των μικρομεσαίων από την φορολεηλασία και την επέλαση των πολυεθνικών.

Η Τοπική Επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας θα συμμετάσχει στην εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτέμβρη, διεκδικώντας ψήφο ανατροπής και ελπίδας για νέους μαζικούς αγώνες που θα βάλουν τέλος στους εκβιασμούς της Ευρωζώνης και της ΕΕ, στα μνημόνια και τις πολιτικές εξαθλίωσης του λαού.

Οι υποψήφιοι της εκλογικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ-Ανένταχτων αγωνιστών και αγωνιστριών της Αριστεράς στο νομό Αργολίδας:

● Δαραβέλιας Βασίλειος του Ιωάννη, οδοντοτεχνίτης
● Βερδέ Ελένη του Παναγιώτη, δημοσιογράφος της Εργ. Αλληλεγγύης, μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ)
● Μανώλη Αικατερίνη του Ευάγγελου, Μηχανικός Μεταλλείων, απολυμένη από τη FORTHNET
● Ταραβίρας Γεώργιος του Ιωάννη, πολιτικός μηχανικός
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ