ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Β. Σιδέρης: Η τριστέτσα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:44:00 μ.μ. | | |
 Ο Αργολικός κάμπος νοσεί, ενώ όλοι όσοι κόπτονταν προεκλογικά για την πρωτογενή παραγωγή του τόπου μας, ουδείς ασχολήθηκε με το σοβαρό πρόβλημα που λέγεται τριστέτσα. Μετά από επίσκεψή μου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κουτσοποδίου και έπειτα από πολύωρη συζήτηση με τον πρόεδρο κύριο Μαύρα Γεώργιο πληροφορήθηκα το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκαλέσει ήδη ο ιός, στα εσπεριδοειδή του κάμπου.
Υπάρχει άμεση ανάγκη για έναν στρατηγικό σχεδιασμό αντιμετώπισης του ιού της τριστέτσας. Ειδάλλως ο Αργολικός κάμπος θα παρακμάσει μέσα σε λίγα χρόνια και η ραχοκοκαλιά της αργολικής οικονομίας θα υποστεί το μεγαλύτερό της πλήγμα. Η χρησιμοποίηση πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού, όπως δενδρύλλια και εμβόλια, είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης της. Αλλά θα ήταν καλό, όλοι αυτοί που παίζουν με την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας να μας απαντήσουν, πώς θα βρεθούν τα υλικά την στιγμή που αδυνατεί η Ελλάδα να εγκαταστήσει σύστημα παραγωγής τέτοιων υλικών; Με την οικονομική ύφεση και τα επώδυνα φορολογικά μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση στον αγροτικό κόσμο, πώς θα πραγματοποιηθούν συστηματικοί έλεγχοι; Πρέπει άμεσα να συγκροτηθεί ειδική υπηρεσία με σκοπό την καταγραφή, την πρόληψη και την αντιμετώπιση αυτού του θανατηφόρου φαινομένου. Όλοι οι αρμόδιοι σταματούν στον εντοπισμό του προβλήματος και στο κόψιμο των δέντρων με συνέπεια το άδειασμα του αργολικού κάμπου. Το ζήτημα είναι τί γίνεται από κει και πέρα;

Όπως λέει ο λαός μας, τα μεγάλα λόγια είναι φτώχεια . Και για να μην ξαναφτάσουμε στο σημείο εκλεγμένοι βουλευτές της Αργολίδας να γελοιοποιούνται με δελτία τύπου που αποστέλλουν, για αγροτικά ζητήματα που δεν γνωρίζουν και για να μην αντιπροσωπεύσουν ξανά το νομό μας άνθρωποι που στην κοινοβουλευτική τους θητεία δεν έκαναν σχεδόν καμία ερώτηση που να αφορά τον αγροτικό κλάδο και δεν έδωσαν καμία λύση σε κανένα θέμα, θα πρέπει οι αγρότες του νομού μας να εμπιστευτούν ξανά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που έδινε μάχες για τα προβλήματά τους επί δεκαετίες. Είναι η ώρα να “σηκώσουμε τα μανίκια” και μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, να δώσουμε άμεση λύση στο πρόβλημα της τριστέτσας. Γιατί η διάσωση των καλλιεργειών μας, αφορά άμεσα τον κάθε πολίτη της Αργολίδας.

Βασίλης Σιδέρης
Υποψήφιος Βουλευτής
Νέας Δημοκρατίας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ