ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Ναι στις συμμαχίες του «καλού», όχι στις συμμαχίες του «παλιού»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:05:00 π.μ. | |
Άρθρο του Νίκου Νικολόπουλου

Το ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, είναι πως είτε θα οδηγήσει σε μια κυβέρνηση που σε τρία χρόνια το αργότερο θα έχει βγάλει την χώρα από την κρίση και θα έχει μετατρέψει τα μνημόνια σε οριστικό παρελθόν, είτε θα αφήσει την χώρα στο βούρκο της κρίσης και στον φαύλο κύκλο των άσκοπων θυσιών.
Μπορούν τα κόμματα που ο ίδιος ο λαός καταδίκασε με την ψήφο του τον περασμένο Γενάρη να οδηγήσουν την χώρα στην έξοδο από την κρίση; Αν μπορούσαν θα το είχαν κάνει στα πέντε χρόνια που κυβέρνησαν, χώρια ή και μαζί; Ή μήπως θα το κάνουν τώρα επειδή μαζί τους μπορεί να πάει και ένας… παραπόταμος του ίδιου συστήματος; Μπορούν όσοι ήδη απέδειξαν ανικανότητα ή φαυλότητα, να πείσουν ότι θα κάνουν τώρα όσα δεν έκαναν πριν;

Άραγε σε ποιους θα δείξει εμπιστοσύνη ο λαός, ώστε να προχωρήσει η χώρα στην επόμενη μέρα. Μήπως σε αυτούς που επί πέντε χρόνια δεν τόλμησαν ή δεν θέλησαν να ακουμπήσουν ούτε τρίχα του συστήματος της διαπλοκής και της διαφθοράς, το οποίο λεηλάτησε την χώρα τα τελευταία 40 χρόνια;

Η μοναδική επιλογή του λαού είναι να εμπιστευθεί τους ανθρώπους που αποδεδειγμένα «μάτωσαν» απέναντι στους δανειστές, αλλά και αποδεδειγμένα επίσης δεν θέλησαν να σύρουν την χώρα στην απόλυτη χρεοκοπία ή σε ένα μνημόνιο με δραχμή, εξυπηρετώντας τα σχέδια του Σόιμπλε.

Έχει μοναδική επιλογή να εμπιστευτεί αυτούς τους ανθρώπους που παραμένουν καθαροί και για αυτό συνεχίζει να τους χτυπάει αλύπητα το φαύλο σύστημα της κλεπτοκρατίας και της διαφθοράς. Γιατί ξέρει πως εάν ξαναπάρουν την διακυβέρνηση, η εξυγίανση και η ανάκαμψη της χώρας περνάει μέσα από τον θάνατό του!

Τίποτα λιγότερο δεν μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση πραγματικών Ελλήνων πατριωτών από το να εξαρθρώσει αυτό το σύστημα που λειτουργεί σαν την μεγαλύτερη κακοποιό σπείρα, επί χρόνια στις πλάτες του λαού.

Αυτός είναι ο μονόδρομος για να ξεπεραστούν τα δεινά της Ελλάδας και σε αυτό τον στόχο είμαστε στρατευμένοι οι ΑΝΕΛ.

Η νέα συμφωνία σαφώς και δεν ήταν το αποτέλεσμα που επιδιώκαμε, κάνοντας όλο τον αγώνα του προηγούμενου διαστήματος κατά των μνημονίων, αλλά δεν μπορούμε να μην υπογραμμίσουμε τρεις σημαντικές επιτυχίες αυτής της συμφωνίας. Η πρώτη επιτυχία ήταν η ακύρωση του προηγούμενου μνημονίου που δεν οδηγούσε πουθενά, η δεύτερη επιτυχία ήταν η αναδιάρθρωση του χρέους για την οποία ήδη ξεκίνησε συζήτηση και η τρίτη επιτυχία είναι το νέο πρόγραμμα Ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ανάταξη της Ελληνικής οικονομίας.

Με βάση αυτά τα δεδομένα μπορούμε να ισχυριστούμε ότι έχουμε πλέον ουσιαστικές και βάσιμες δυνατότητες να ξεπεράσουμε την κρίση και να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την τραγική τελευταία πενταετία.

Με βάση τα δεδομένα της επτάμηνης κυβερνητικής συνεργασίας, η οποία κύλησε αρκετά καλά παρά τις επιμέρους διαφορές, αλλά και της πίστης που έχουμε ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν άνθρωποι με καθαρά χέρια που δεν έχουν «επιταγές» να εξαργυρώσουν, έχουμε πει ότι μπορούμε να συνεργαστούμε εκ νέου με αυτό το κόμμα.

Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο όμως για τα άλλα κόμματα. Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με κόμματα που δεν πιστεύουμε ότι έχουμε μεταρρυθμιστικό πνεύμα ή με κόμματα που ευθύνονται για τα χάλια της πατρίδας ή με κόμματα που συνεργάστηκαν, κάλυψαν ή ανέχτηκαν την διαπλοκή και την διαφθορά.

Πιστεύουμε στην ανάγκη συνεργασιών, πιστεύουμε ότι κανένας μόνος του δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από το τέλμα, αλλά αυτές οι συνεργασίες πρέπει να αποτελούν «συμμαχίες του καλού» και όχι συμμαχίες του παλιού βρώμικου παρελθόντος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ