ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Φάνης Στεφανόπουλος: Με το βλέμμα στο μέλλον της πατρίδας και της νέας γενιάς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:28:00 π.μ. |
 Σαν σήμερα 41 χρόνια πριν ιδρύθηκε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. ΠΑΣΟΚ
κίνημα λαού. Κίνημα που συγκροτήθηκε από απλούς πολίτες με αυτοοργάνωση με τις επιτροπές πρωτοβουλίας σε όλη την ελλαδα και με ηγέτη τον Ανδρέα Παπανδρέου
σημερα η διακήρυξη του, η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη ειναι επίκαιρη πάρα πότε!!!!

"Εθνική ανεξαρτησία λαϊκή κυριαρχία κοινωνική απελευθέρωση δημοκρατική διαδικασία" ηταν στο προοίμιο της διακήρυξης και παραμένει και σημερα επίκαιρη "το ΠΑΣΟΚ ειναι κίνημα λαού από το λαό με τον λαό για τον λαό" έλεγε ο μεγάλος ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου.

Πράγματι το ΠΑΣΟΚ αλλαξε την ιστορία της χώρας και του λαού. Εδραίωσε την συμφιλίωση του λαού με την αναγνώριση της εθνικής αντίστασης. Εδραίωσε την δημοκρατία, ο πολίτης αγόραζε την εφημερίδα του χωρίς να αναγκάζεται να την διπλώνει και να την κρύβει, ανέβασε το βιωτικό επίπεδο των φτωχών εισοδημάτων και των χαμηλοσυνταξιούχων αυξάνοντας τις αγροτικές συντάξεις και δινοντας και στην αγρότισσα ισότιμη σύνταξη. αναμόρφωσε την παιδεία και το μορφωτικό επίπεδο του λαού μας χτίζοντας σχολεία και πανεπιστήμια. 

Ίδρυσε το εθνικό σύστημα υγείας ΕΣΥ. Τα ΑΜΕΑ βρήκαν θαλπωρή και ασφαλεια, τα κοινωνικά δίκτυα φούντωσαν σε όλη την Ελλάδα, καθιερώθηκε με νόμο η διαφάνεια στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος, εκσυγχρονίστηκε το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο δημιουργώντας υποδομές σε όλη την χώρα. 

Λιμάνια αεροδρόμια προαστιακός Αττική οδός Ριο Αντίρριο μερικά από τα μεγάλα έργα, οργάνωσε το συνεταιριστικό και συνδικαλιστικό κίνημα αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση. Καθιέρωσε την χώρα κυρίαρχη και φορέα σταθερότητας στη μεσόγειο και την Ευρώπη. Υποστήριξε όλα τα απελευθερωτικά κινήματα στον πλανήτη και στάθηκε δίπλα στον αγώνα της Κύπρου κάνοντας το κυπριακό κυρίαρχο ζήτημα διεθνώς. Προσπάθησε με τον Πάλμε την Γκάντι και άλλους ηγέτες να δημιουργήσουν τον τρίτο δρόμο για το σοσιαλισμό. 

Καθιέρωσε την ισοπολιτεία με τον ΑΣΕΠ αλλά και με προηγούμενους νόμους του Πεπονή και του Κουτσόγιωργα. Ανέδειξε τον πολιτισμό και τον τουρισμό σε κυρίαρχα στοιχεια της χώρας, τα αγροτικά μας προιοντα κυριαρχούσαν στις ευρωπαϊκές και άλλες παγκόσμιες αγορές... 

θα μπορούσα να γράψω και άλλα πολλά, γνωστά αλώστε στους παλιότερους.......... έγιναν λάθη?? ναι έγιναν. Έγιναν κυρίως από πρόσωπα. Οι ιδέες του ΠΑΣΟΚ δεν μας πρόδωσαν και παραμένουν επίκαιρες. Δυστυχώς υπήρξαν πρόσωπα επίορκα και τυχοδιωκτικά που πρόδωσαν τις ιδέες μας. Πρόσωπα που πρόταξαν το εγώ τους απεναντι στο εμείς του λαού, πρόσωπα που εκμεταλεύτηκαν και πλούτισαν παράνομα και καταχρηστικά από την εμπιστοσύνη που τους εδειξε ο λαός. 

Σήμερα πρέπει όλοι μαζί αφήνοντας πίσω τα πρόσωπα που μας χωρίζουν και μας διασπούν να ξαναβρούμε τις ιδέες μας να ξαναβρούμε τις ρίζες μας που μας ενώνουν γιατί το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναδειχθεί ως ο τρίτος πόλος και εγγυητής της πολιτικής ζωής της χωράς, πόλος σταθερότητας και προοπτικής. 

Πρέπει στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία να ανακοπεί η πορεία ακροδεξιών φασιστικών μορφωμάτων στις εκλογες που έρχονται. Πρέπει να πούμε όχι σε εκείνες τις δυνάμεις και τα κόμματα που ξεγέλασαν το λαό με τα Ζάπεια και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της Θεσσαλονίκης των μνημονίων που θα έσκιζαν...... τώρα που τα ψεύτικα διλήμματα κατέρρευσαν, τώρα που η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και προοδευτικές λύσεις ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ γινεται κρίσιμος και καθοριστικός.

Σήμερα 3 του Σεπτέμβρη ενωμένοι και με το βλέμμα στο μελλον της πατρίδας και της νέας γενιάς ας χαράξουμε όλοι μαζί μια νέα πορεία διδαγμένοι από τα λάθη μας αλλά και υπερήφανοι για όσα πρόσφερε το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνια και την πατρίδα μας.

Φάνης Στεφανόπουλος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ