ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Μανιάτης: Η Ελλάδα δολοφόνησε τον άνθρωπο που προσπάθησε να την κάνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό Κράτος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:38:00 μ.μ. | |
 Χαιρετισμό απηύθυνε ο καθ. Γιάννης Μανιάτης, Βουλευτής Αργολίδας, στην εκδήλωση μνήμης για τα 184 χρόνια από τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια, στο Βουλευτικό Ναυπλίου στις 26 Σεπτεμβρίου 2015.

Ο κ Μανιάτης ανέφερε:
"Κυρίες και Κύριοι,

προσπαθώντας να βρω ποιες είναι οι λέξεις που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, τον Ιωάννη Καποδίστρια, μου ήρθαν στο μυαλό οι ακόλουθες: Μεταρρυθμιστής, Ευρωπαϊστής, Αυτοδιοικητικός, Κοσμοπολίτης και πάνω απ' όλα ένας πραγματικός Έλληνας.

Θεωρώ πως έχουμε αξιοποιήσει ελαχιστότατα τη συμβολή του εθνικού Κυβερνήτη Ι. Καποδίστρια και ως μια ιστορική αυτογνωσία, και πολύ περισσότερο ως μια καλή ευκαιρία να συνεργαστούμε στενότερα, προκειμένου να αναδειχθούν οι αξίες που είχε ενσωματώσει στο πολιτικό DNA του.

Έχει ασφαλώς εξαιρετικό ιστορικό ενδιαφέρον ότι η Ελλάδα δολοφόνησε τον άνθρωπο αυτόν που προσπάθησε να την κάνει ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό, δομημένο, ανεξάρτητο από πολιτικούς παραγοντίσκους, Κράτος. Θέλω ειλικρινά να ελπίζω, ότι αυτό έχει περάσει στο συλλογικό υποσυνείδητο του ελληνικού λαού και οι όποιες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες έχει ανάγκη ο τόπος μας, θα συνεχίσουν να γίνονται με πυξίδα και γνώμονα το καλό της πατρίδας.

Επειδή είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει βαθιά στην ελληνορωσική φιλία και συνεργασία, καθώς επίσης και στην ενίσχυση των δικτύων συνεργασίας ανάμεσα σε πόλεις που έχουν κοινή ιστορία, κοινές καταβολές και νομίζω και κοινό μέλλον, σ' αυτή την γεωπολιτικά πολύ ευαίσθητη - τρικυμιώδη κατάσταση που ζούμε, που είναι μια ανάλογη κατάσταση όπως αυτή στην οποία ο Ιωάννης Καποδίστριας προσπάθησε να στήσει το σύγχρονο ελληνικό κράτος, είναι πολύ σημαντικό να δούμε πώς μπορούμε ως Ελλάδα, ως μια όαση ισορροπίας, ελευθερίας, δημοκρατίας, κοινωνικής ηρεμίας (παρά τα εσωτερικά μας προβλήματα), να στείλουμε ένα μήνυμα στην ευρύτερη ταραγμένη περιοχή, ότι οι λαοί, οι ανθρώπινες υπάρξεις, έχουν βαθιά ανάγκη από τον σεβασμό της αξιοπρέπειάς τους, την ισότητα, τη δικαιοσύνη, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από μια ελπίδα κι ένα χαμόγελο που έχει λείψει πάρα πολύ σε λαούς, όπως ο Συριακός, που ζουν τα δικά τους δράματα.

Εύχομαι η σημερινή μέρα να βοηθήσει έστω και λίγο όλους μας, να γίνουμε ιστορικά σοφότεροι, κοινωνικά πιο ευαίσθητοι, πολιτικά πιο ενωτικοί, και διοικητικά πιο αποτελεσματικοί.

Σας ευχαριστώ πολύ."
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ