ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Δημήτρης Πειρούνης: Γιατί είμαι υποψήφιος με τη Λαϊκή Ενότητα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:59:00 π.μ. | |
 Με τιμά η πρόταση που μου έγινε. Εκτιμώ τη συνεπή αντιμνημονιακή στάση της Λαϊκής Ενότητας διότι αποτελεί μια δημοκρατική αντιμνημονιακή δύναμη που προωθεί ένα πρόγραμμα με στόχο την ανασυγκρότηση της χώρας χωρίς νομισματικά ταμπού.
Με σπουδές πάνω στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σαφές σε μένα προσωπικά ότι το ευρώ είναι ένα "κακοκατασκευασμένο" νόμισμα. Είναι γνωστό και στον τελευταίο φοιτητή ότι σε κάθε οικονομική κρίση εντός ευρώ η απόκλιση ανάμεσα στις ισχυρές οικονομίες και στις πιο αδύναμες θα μεγαλώνει, καθώς η ρευστότητα θα μεταναστεύει στις ισχυρές οικονομίες, υπό το φόβο πτώχευσης των πιο αδύναμων.

Ακόμα και τώρα αν ξεπεράσουμε την κρίση [ξεπουλώντας τα πάντα] σε μια νέα ταλάντωση της οικονομίας [πχ σε τρία χρόνια] οι πολίτες θα κληθούν πάλι να ανακεφαλοποιήσουν τις ίδιες τράπεζες εξαιτίας αυτής της διαρκούς μετανάστευσης των καταθέσεων -κεφαλαίων. Η χώρα εντός ευρώ οδεύει σε ιδρυματοποίηση [και όχι μόνο τραπεζική ιδρυματοποίηση] και θα είναι πάντα ευάλωτη σε εξωτερικές πιέσεις [με εκβιαστική εφαρμογή capital conrols].

Πέρα από το νόμισμα και η τελευταία συμφωνία- 3ο μνημόνιο είναι σαφές ότι δε βγαίνει. Η υπέρμετρη φορολογία [ανύπαρκτων εισοδημάτων στη βάση πλασματικών εισοδημάτων] μεταβολίζει τη χώρα σε έναν οικονομικό ερειπιώνα παραιτημένων και αποκαρδιωμένων πολιτών. Αυτή η νέα Ελλάδα έχει χάσει κάθε δημιουργική της ικμάδα, έχει μηδενική φοροδοτική ικανότητα και ταυτόχρονα οικονομικά εξοντωμένους πολίτες.

Είναι εδραιωμένη πεποίθηση μου ότι κοινός παρανομαστής όλων των γεγονότων του εξαμήνου που πέρασε, δηλαδή του δημοψηφίσματος, του αντιμνημονιακού "όχι" παρά την συνειδητή και έξυπνη χειραγώγηση του εκλογικού σώματος από τα ΜΜΕ, των εκβιαστικών capital controls, της τελικής "στροφής" Τσίπρα, του κύματος των προσφύγων, των και πάλι εκ νέου εκλογών, είναι ο πάση θυσία βίαιος μετασχηματισμός-μεταβολισμός της χώρας σε κάτι νέο. Στόχος είναι η περιουσία του μέσου Έλληνα και η αποσύνθεση της αστικής μας δημοκρατίας σε όλες της τις εκφάνσεις.

Συστρατεύομαι με τη Λαϊκή Ενότητα διότι έχει αναλάβει να προχωρήσει τη συζήτηση για το πως η χώρα θα ανασυγκροτηθεί χωρίς να εκβιάζεται και χωρίς να είναι αποικία χρέους. Το εθνικό νόμισμα είναι απαραίτητος όρος αυτής της ανασυγκρότησης [για να αποφύγει η χώρα την ιδρυματοποίηση] και πρέπει να αποκτήσει και πολιτική έκφραση. Θα είμαι παρών στη συγκρότηση αυτού του μετώπου και την επόμενη μέρα και ελπίζω η παρουσία μου να προσθέσει στην όλη προσπάθεια.

Δημήτρης Πειρούνης, Δικηγόρος

Πτυχιούχος Νομικής Αθηνών, Πτυχιούχος Τμήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Πτυχιούχος Μεταπτυχιακού Τίτλου "Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές" του Καποστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ