Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

Πεζοπορία από την Ακρόπολη Μυκηνών στο Στεφάνι Κορινθίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:25:00 μ.μ. | | |
 Ο Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στεφανίου Κορινθίας σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Κορίνθου πήραν από κοινού την πρωτοβουλία να καθαρίσουν το μονοπάτι που ακολουθεί τα χνάρια του αρχαίου μυκηναϊκού δρόμου, ενός μνημειώδους έργου του 13ο αιώνα π.Χ. που συνέδεε την ακρόπολη των Μυκηνών με το αρχαίο λιμάνι των Κεχριών και αποτέλεσε μέρος ενός ευρύτερου δικτύου ελέγχου και άμυνας των Μυκηνών.
Απώτερος σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι η διαδρομή να καθιερωθεί όχι μόνο ως πεζοπορική αλλά κυρίως ως ορεινός υπερμαραθώνιος (Ultra Trail Run) διεθνούς εμβέλειας που θα αναδείξει και θα προβάλει τον ιστορικό και φυσικό πλούτο της περιοχής.

Η συνολική διαδρομή του υπερμαραθωνίου που κινείται στις βόρειες απολήξεις του ορεινού συγκροτήματος του Αραχναίου με χαρακτηριστικό το ισχυρό ανάγλυφο του τοπίου, υπολογίζεται να είναι γύρω στα 50.000 μέτρα και το σύνολο θετικής υψομετρικής περνάει τα 2.000 μ. ανάβαση. Ενώνει τους αρχαιολογικούς χώρους των Μυκηνών και των Κεχριών, ενώ περνάει από καλοδιατηρημένα τμήματα του αρχαίου μυκηναϊκού δρόμου, κυκλώπειες γέφυρες, νερόμυλους, το Αστεροσκοπείο Στεφανίου, το βυζαντινό κάστρο του Αγιονορίου, την παλαιά Μονή Φανερωμένης και άλλα βυζαντινά μνημεία της περιοχής, πέτρινα γεφύρια, την μυκηναϊκή φρυκτωρία των Ονείων ορέων αλλά και μέσα από το υπέροχο πευκοδάσος της ανατολικής Κορινθίας.

Στη διαδρομή εντάσσονται τα τοπικά διαμερίσματα των Μυκηνών, του Στεφανίου, του Αγιονορίου, του Χιλιομοδίου, των Αθικίων, των Εξαμιλίων, της Ξυλοκέριζας, των Ισθμίων και των Κεχριών.

Προκειμένου να δοκιμαστεί η διαδρομή, να καταγραφεί ακριβώς με GPS και να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό, o ΜΕΣΣΚ και ο ΕΟΣΚ θα διοργανώσουν από κοινού τρεις πεζοπορικές διαδρομές:
Α) Ακρόπολη Μυκηνών – Στεφάνι
Β) Αγιονόρι – Μονή Φανερωμένης – Αθίκια
Γ) Αθίκια – ΄Ονεια ΄Ορη – Λιμάνι Κεχρεών

Η πρώτη διαδρομή Ακρόπολη Μυκηνών – Στεφάνι, θα πραγματοποιηθεί τηΚυριακή 4/10/2015. Ο ΕΟΣ Κορίνθου έχει ναυλώσει λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από τη πλατεία Περιβολάκια της Κορίνθου στις 8:00 π.μ., ενώ θα παραλάβουν κόσμο και στη πλατεία Αγίου Γεωργίου Χιλιομοδίου.

Τιμή εισιτηρίου: 10 Ευρώ

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: Χριστόφορος Καραγεώργος 6948002379, Δήμητρα Τσελεκίδη 6976637226 και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (20:00 – 22:00 Τετάρτη και Παρασκευή)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ