ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Στην Τελική Ευθεία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:39:00 μ.μ. | | |
Άρθρο της Σόνιας Τάνταρου – Κρίγγου, Δικηγόρου
Υποψήφιας Βουλευτού Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας

 Λίγες μόλις ώρες απομένουν μέχρι την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 20ής Σεπτεμβρίου. Πλέον, «πάνω στο τραπέζι» έχουν απλωθεί όλα (σχεδόν) τα πολιτικά δεδομένα, παρ’ ότι με την εσπευσμένη διεξαγωγή των εκλογών ο Α. Τσίπρας επεχείρησε να αποφύγει την εμφάνιση των πιο δυσάρεστων πτυχών της πολιτικής του, όπως τη φορολογική αφαίμαξη των πολιτών με τον ΕΝΦΙΑ (που θα καταργούσε) κλπ. 

Ωστόσο, παρά τη χρονικά ασφυκτική διάρκειά του (και αυτή παλαιοκομματικό τέχνασμα Τσίπρα, προς δόξαν του «νέου» που ευαγγελίζεται), ο προεκλογικός αγώνας υπήρξε, από την άποψη της ενημέρωσης των πολιτών, αποκαλυπτικός. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρ’ ότι επιμελώς το προσπάθησε, δεν κατόρθωσε να δώσει πειστικές εξηγήσεις για τη μεταστροφή του. Πως δηλαδή από εμπροσθοφυλακή του αντιμνημονιακού μετώπου, που θα έσκιζε τα μνημόνια, μεταβλήθηκε σε δύναμη στήριξης των μνημονίων, η οποία μάλιστα υπέγραψε και επέβαλε το 3ο Μνημόνιο. Η περίπτωση Φλαμπουράρη, από τη μεριά της, που όντας Υπουργός πήρε με την τεχνική εταιρεία του δημόσιο έργο ύψους 3,9 εκατομμυρίων ευρώ, απομυθοποίησε το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, και έκανε καταγέλαστα τα σχετικά φληναφήματά του. Μπροστά σε αυτά τα «αποκαλυπτήρια» , η Νέα Δημοκρατία έδωσε έναν έντιμο προεκλογικό αγώνα, στηριγμένο στη νηφαλιότητα και την ειλικρίνεια. Εμπειρότερη από τα επιτεύγματα και διδαγμένη από τα λάθη της κυβερνητικής της θητείας, απέφυγε τις ψεύτικες υποσχέσεις, τους βολικούς καθησυχασμούς και την άκριτη κινδυνολογία. Περιέγραψε ρεαλιστικά τη δύσκολη πραγματικότητα την οποία αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος, και διαβεβαίωσε τους πολίτες για την αποφασιστικότητα και την ικανότητά της να συμβάλει ως κυβέρνηση να ξεπεραστούν οι δυσχέρειες. Ο Πρόεδρός μας Βαγγέλης Μεϊμαράκης με έμφαση υπογράμμισε ότι η υπέρβαση των σημερινών προβλημάτων της Ελλάδας περνάει μόνο μέσα από την ολόπλευρη ανάπτυξη της οικονομίας. Και κατηγορηματικά πρόβαλε την επιδίωξη της αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής ως θεμελιώδες προαπαιτούμενο για να πάει η χώρα μπροστά. Ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή αποτελούν για την Νέα Δημοκρατία την κύρια δέσμευσή της και τη βάση πάνω στην οποία επιδιώκει να στηρίξει τη συνεργασία για την επόμενη ημέρα της χώρας. Γιατί χωρίς τη συνεργασία και τη συναίνεση όλων των πολιτών, αλλά και των ευρωπαϊκών-δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, κάθε ουσιαστική προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση, που ταλανίζει τη χώρα και το λαό μας θα αποδειχθεί για μια ακόμη φορά μάταια. Και πλέον τα περιθώρια έχουν στενέψει τόσο πολύ, που ούτε άλλος χρόνος, ούτε άλλη αντοχή υπάρχουν για περαιτέρω καθυστερήσεις ή πολύ περισσότερο αναβολές αυτής της προσπάθειας. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά με όλους τους πολίτες της όρθιους, είτε αυτοί έχουν πληγεί περισσότερο, είτε λιγότερο από τη δύσκολη οικονομική κρίση.

Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, λοιπόν, το δίλημμα για τους πολίτες είναι σαφές και απλό: Ή προχωράμε μπροστά και χαράσσουμε μια νέα πορεία για την προοπτική της χώρας, ή μένουμε στα ίδια, εξακολουθούμε να πελαγοδρομούμε στις ίδιες δυσχέρειες και τελικά ως κοινωνία χάνουμε έδαφος και οπισθοδρομούμε, με ό,τι αυτό θα μπορούσε να συνεπάγεται για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας. Με αυτό το ξεκάθαρο δίλημμα υπ’ όψιν, νομίζω δεν υπάρχει η πολυτέλεια ούτε για πειραματισμούς, ούτε για χαμένη ψήφο.

Η υπερψήφιση της Νέας Δημοκρατίας, είναι σήμερα η μόνη λύση, η μόνη πρόταση πραγματώσιμης ελπίδας για να πάει η Ελλάδα μπροστά. Με μια κυβέρνηση συνεργασίας, που με κορμό την Νέα Δημοκρατία θα κάνει πράξη το ξεπέρασμα των δυσκολιών και την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις 20 Σεπτεμβρίου, θα είναι μια νίκη για το Αύριο της Ελλάδας και όλες και όλοι μαζί, στο χέρι μας είναι να την πετύχουμε.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ