ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Ευρωπαίοι πράσινοι και η ελληνική κρίση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:07:00 μ.μ. | |
 Με αφορμή την ομολογουμένως επιτυχημένη επίσκεψη-στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα των ευρωβουλευτών της ομάδας των Πρασίνων Ska Keller κ Ernest Urtasun κρίνουμε σκόπιμο να αναφερθούμε στην γενικότερη στάση της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο για την Ελληνική κρίση.

Η συμμετοχή των Οικολόγων Πρασίνων στην κυβέρνηση και η στήριξη των ΟΠ στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν σαν αποτέλεσμα τις συνεχείς επισκέψεις του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στην Ελλάδα. Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνται όχι μόνο στα πλαίσια της υποστήριξης αλλά και της εύρεσης συγκλίσεων στον αγώνα της Ελλάδας για τον τερματισμό της λιτότητας και τη δρομολόγηση βιώσιμων λύσεων.

Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι με κάθε τρόπο εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα, αμφισβητούν τις μνημονιακές δεσμεύσεις και τη νομιμότητα των ενεργειών του ΤΑΙΠΕΔ, ζητούν διαφάνεια και δίκαιη φορολόγηση του πλούτου, επανεξέταση της ιδιωτικοποίησης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και της διανομής της, την εκπόνηση εναλλακτικού ενεργειακού σχεδίου, βιώσιμες οικονομικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις και την έμφαση στην οικονομική βιωσιμότητα των δήμων και των περιφερειών.

Ως Ευρωπαίοι Πράσινοι και ως Οικολόγοι Πράσινοι ανήκουμε σε μια διακριτή πολιτική οικογένεια και έχουμε μιλήσει πολύ νωρίς για την ανάγκη αλλαγών και ανατροπών. Παραμένουμε αταλάντευτα προσανατολισμένοι στην παραμονή μας στη ζώνη του ευρώ και την ευρωπαϊκή διάσταση και προοπτική της χώρας μας.

Σημαντικός αρωγός στην προσπάθεια της χώρας παραμένει σταθερά από την αρχή της κρίσης το ευρωπαϊκό πράσινο κόμμα - μοναδικό ελληνικό μέλος του οποίου είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι – με συνεχείς παρεμβάσεις πρωτοβουλίες και προτάσεις σε Ελλάδα αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Θέλουμε τη βοήθεια των Ευρωπαίων Πράσινων για τη μείωση του χρέους, είτε με περικοπή είτε με αναδιάρθρωση είτε με επιμήκυνση της αποπληρωμής. Και θέλουμε επίσης, τη συμβολή τους σε ένα Green New Deal όπως το συνδιαμορφώσαμε στο ευρωκοινοβούλιο και την ενσωμάτωσή του στο αναπτυξιακό πακέτο. Χρειαζόμαστε επειγόντως μιαν άλλη πορεία, που θα στηρίζεται στη διεθνή συμπαράσταση, στα κινήματα των πολιτών, στην αλλαγή του τρόπου της ζωής μας, στη βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση.

Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι από την αρχή της Ελληνικής κρίσης έχουν ξεκάθαρες θέσεις και προτείνουν:

1. Τέλος της ασφυκτικής λιτότητας, δηλαδή να μειωθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα και να αφεθεί η Ελλάδα να έχει μεγαλύτερη ευχέρεια στον καθορισμό του τρόπου με τον οποίο πρόκειται να επιτευχθεί ο στόχος που συμφωνήθηκε.

2. Να γίνει πράξη με τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται και ιδίως εκείνες οι μεταρρυθμίσεις που θα διευκολύνουν την πορεία προώθησης μιας νέας οικονομικής δυναμικής.

3. Άνοιγμα του δρόμου προς ένα σχέδιο μείωσης του χρέους.

4. Βοήθεια για μαζικές επενδύσεις, ιδίως στους τομείς της βιώσιμης οικονομίας.

Το κρίσιμο ερώτημα που καλείται να απαντήσει η Ευρώπη σήμερα δεν αφορά στο ποιο μοντέλο πολιτικής θα επικρατήσει και θα δοκιμαστεί πάνω στην Ελλάδα, αλλά στο πώς θα δουλέψουμε όλοι μαζί πάνω σε υγιείς βάσεις, για ένα διαφορετικό αύριο της χώρας και της Ευρώπης.



Γραφείο Τύπου

Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου

για περισσότερες πληροφορίες:

Λυμπεροπούλου Δήμητρα



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ