ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Γερμανός νικητής στο Σπάρταθλο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:10:00 π.μ. |
 Ο Γερμανός Florian Reus με το Νo. 324 είναι ο μεγάλος νικητής του 33ου διεθνή αγώνα υπεραποστάσεων Σπάρταθλον, τερματίζοντας σε χρόνο 23.17.32. ,στην 2η θέση τερμάτισε ο Βρετανός Dan Lowson με χρόνο 23.53.33,και στην 3η θέση ο ταχύτατος αθλητής από την Δανία Hansen kim με χρόνο 23.54.38.

Η πόλη της Σπάρτης ξενύχτησε σήμερα, αναμένοντας τους αθλητές του 33ου Σπάρταθλον να τερματίσουν στο άγαλμα του Λεωνίδα στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, μετά από 246 χιλιόμετρα σκληρού αγώνα. Οι κάτοικοι διασκέδασαν στη λευκή νύχτα με ανοικτά καταστήματα που συνδυάστηκε όμορφα με την αναμονή των πρώτων αθλητών.

Ο μεγάλος νικητής για το 2015 είναι ο Γερμανός Florian Reus (no. 324) που έφτασε συγκινημένος στο άγαλμα του Λεωνίδα σημειώνοντας χρόνο23.17.32. Ο Γερμανός, που τα τελευταία δύο χρόνια τερμάτισε δεύτερος, πήρε τα ηνία του αγώνα περίπου 35 χιλιόμετρα πριν το τέλος, από τον πολύ δυνατό Βρετανό Dan Lawson (no.162) ο οποίος οδηγούσε σταθερά την κούρσα από χθες το πρωί, τερματίζοντας δεύτερος με χρόνο 23.53.33. Ενώ ο Βρετανός φιλούσε τα πόδια του Λεωνίδα, πίσω του φάνηκε ο ο Δανός Hansem Kim (no.286)που τερμάτισε τρίτος με χρόνο 23.54.38, καλύπτοντας τη μεταξύ τους διαφορά με από ένα πολύ δυναμικό sprintστα τελευταία χιλιόμετρα του αγώνα.

Τραγική στιγμή για την Αμερικανίδα Katalin Nagy (no.250) που προς το τέλος έχασε πολύτιμο χρόνο βγαίνοντας εκτός πορείας, ενώ βρισκόταν στην 3η θέση της γενικής κατάταξης μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα. Πέρασε από το 69ο σημείο ελέγχου και το 226,7 χιλιόμετρο στην 4ηθέση και συνεχίζει προς τον τερματισμό, 1ηαπό πλευράς γυναικών. Στην 5η θέση βρίσκεται ο Γερμανός Leu Oliver(no.223) που ανέβηκε αρκετά προς το τέλος του αγώνα. 6ος γενικής βρίσκεται μέχρι αυτήν την στιγμή ο έτερος Δανός Westerlin Henrick με το Νο 256 που ανέκτησε δυνάμεις και βλέπει την πόλη της Σπάρτης.

Ο ΙταλόςIvanCudin (no.232) και περσινός νικητής του αγώνα, είχε φτάσει πολύ κοντά στην πρώτη θέση το απόγευμα, έχασε όμως σημαντικό έδαφος στη συνέχεια λόγω κάποιων ενοχλήσεων στο πόδι, και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην7η θέση. Ο Φιλανδός Klasila Janne (no.289) είναι στην 8η θέση. Ο Ιταλός Bonfiglio (no.298) που ήταν τρίτος για μεγάλο μέρος του αγώνα έχει πέσει εκτός των 10 πρωτοπόρων και καταβάλει μεγάλη υπερπροσπάθεια προκειμένου να φτάσει στο τέρμα των 246 χλμ. Στην 9η ακολουθεί μια ακόμη έκπληξη του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΥ, η δεύτερη κατά σειρά γυναίκα, η Αμερικανίδα Alyson Venti (no.354) η οποία έχει καταφέρει τα αδύνατα με υπερπροσπάθεια που καταβάλει για να φτάσει στον τερματισμό.

Ο Έλληνας Νίκος Σιδερίδης (no.230)ενώ είχε καταφέρει να σκαρφαλώσει μέχρι και την 6η θέση της γενικής κατάταξης, αντιμετώπισε προβλήματα και εγκατέλειψε λίγο μετά αδυνατώντας να συνεχίσει. Μετά από το ατυχές συμβάν ο πρώτος Έλληνας που θα τερματίσει αναμένεται να είναι ο Πετρόπουλος Νικόλαος (no.8) που βρίσκεται στην 14η θέση.

Μέχρι στιγμής έχουν εγκαταλείψει τον αγώνα περίπου 70 από τους 380 αθλητές, είτε λόγω χρόνου είτε λόγω τραυματισμού. Οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες, ειδικά στην κορυφή του Παρθένειου Όρους στο 60ο σημείο ελέγχου και το 195,3 χιλιόμετρο όπου είχαμε ισχυρές βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.



Τα αποτελέσματα της κατάταξης των αθλητών ,είναι δυνατόν να ανατραπούνε ανά πάσα στιγμή! Οι προσπάθειες των αθλητών βρίσκονται σε εξέλιξη, και κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες!



Διάβασε περισσότερα στο: Γερμανός νικητής στο Σπάρταθλο | Στίβος | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ