ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

''Μάνα θα πάω στα Pocono'' της θεατρικής ομάδας ''Genesis'' στο Τριανόν

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:40:00 π.μ. | | |
 Ένα σύγχρονο και πολυδιάστατο έργο, από άποψη ύφους. Μέσα σε αυτό συναντάμε πολλά κοινωνικά χαρακτηριστικά των ημερών, με αρκετή δόση σουρεαλισμού. Το έργο πετυχαίνει στην μορφή που βρίσκεται να εμπεριέχει ως προς την δομή του στοιχεία από αρκετά είδη, όπως της κωμωδίας, της αστυνομικής περιπέτειας, του μυστηρίου αλλά και του δράματος.

Αυτό το κάνει ιδιαίτερο στα μάτια του θεατή ,καθώς του δίνει μια ποικιλία εναλλασσόμενων συναισθημάτων και έντονων εικόνων. Η κινηματογραφική του ροή επίσης ενισχύει τα παραπάνω, όπου σε συνδυασμό με τις συνεχόμενες αλλαγές και προσθήκες νέων γεγονότων στην πλοκή, κρατάει το κοινό σε δράση και αγωνία και αφήνει αμείωτο το ενδιαφέρον.

Παραστάσεις: Πέμπτη 24/9, Παρασκευή 25/9 και Σάββατο 26/9
Ώρα έναρξης: 21:15
Θέατρο: Τριανόν, Ναύπλιο
Διάρκεια έργου : 100 λεπτά
Είδος: Διασκευή/ Μαύρη κωμωδία με αστυνομικό σασπένς του David Lindsay-Abaire
Από την Θεατρική ομάδα Genesis
Σε σκηνοθεσία Κριθαριώτη Οδυσσέα
Υπό την Αιγίδα του ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων

Genesis Theater Group – Ιστορία της ομάδας – Το θεατρικό μας σύνολο:
Η Genesis Theater Group ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2013 στο Ναύπλιο. Σκοπός της ήταν, να επιτύχει σύντομα, να συσπειρώσει καλλιτεχνικούς συνεργάτες και να προωθήσει τον πολιτισμό μέσα από την τέχνη και το θέατρο. Με επαγγελματικό προσανατολισμό η ομάδα άρχισε να εξελίσσεται και να παράγει σιγά σιγά το έργο της, με επιτυχία στο κοινό. Σήμερα διανύουμε τον τρίτο χρόνο μας, έχοντας πραγματοποιήσει μια σειρά παραστάσεων στο Ναύπλιο, αλλά και την Αθήνα. Το έναυσμα δόθηκε με το έργο ‘’Αποκάλυψη – Η Κατάρα’’ του ίδιου του Κριθαριώτη Οδυσσέα με τρεις παραστάσεις τον Απρίλη του 2014 στο θέατρο Τριανόν. Τον αμέσως επόμενο χρόνο, με το έργο σταθμό για την θεατρική μας ομάδα, την κωμωδία με τίτλο, ‘’Οι Ηλίθιοι’’ του Neil Simon ,δόθηκαν 6 παραστάσεις, από τον Μάρτιο ως τον Ιούνιο, στο Ναύπλιο και πάλι στο θέατρο Τριανόν, ενώ τον επόμενο μήνα 2 παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν στο θέατρο ‘’Life n Art’’ στην Αθήνα, με μεγάλη επιτυχία. Αυτήν την στιγμή η ομάδα μας παρουσιάζει το νέο της έργο , με την διασκευασμένη μαύρη κωμωδία του Lindsay Abaire, ‘’Μάνα θα πάω στα Pocono’’. H προετοιμασία μας άρχισε κατά τον μήνα Μάρτιο, με πολύωρες καθημερινές πρόβες και το σύνολό μας να διακατέχεται από επαγγελματισμό, ως προς την προσπάθεια, την θέληση και την δουλειά.

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Σκηνικά
Κριθαριώτης Οδυσσέας
Ηθοποιοί (αλφαβητική σειρά)
Αμαραντίδης Κωνσταντίνος
Γεωργής Κυπριανός
Ευσταθίου Ραφαέλλα
Μαμαλάκης Μανώλης
Πετσαγκουράκη Πάμελα
Τραχίλη Αναστασία

Σκηνοθετικό σημείωμα:
Ένα νέο προσωπικό στοίχημα , όσον αφορά την σκηνοθετική προσέγγιση από μεριάς μου, πάνω σε ένα έργο δυσνόητο , αλλά με αρκετά κοινωνικά μηνύματα. Χαρακτήρες με έντονη ψυχοπάθεια που οφείλετε στην υπερβολή του κειμένου και γίνεται όλο και πιο έντονη με το πέρας του έργου. Στοιχείο της μαύρης κωμωδίας, που άμα το δούμε από διαφορετική σκοπιά, θα μας δημιουργήσει εντελώς διαφορετικά συναισθήματα. Αυτό είναι και ένα βασικό ζητούμενο του έργου του Abaire, ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια η μορφή του. H δική μας προσέγγιση έγινε με βάση το στοιχείο της μαύρης κωμωδίας και της περιπέτειας. Διασκευάσαμε το κείμενο, όπου και όπως εμείς κρίναμε ότι ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία της Genesis και δουλέψαμε με στόχο να μην ανακόπτεται η ροή του έργου , όπως συμβουλεύει και ο ίδιος ο συγγραφέας, με σκοπό να δημιουργείτε ένα άλλο βασικό στοιχείο του έργου, η αγωνία, με την ομαλή κύλιση των σκηνών. Εκεί που πιστεύω ότι επενδύσαμε περισσότερο, είναι στην έκφραση του ηθοποιού , αλλά και την καθαρότητα των μηνυμάτων από τον ηθοποιό προς το κοινό, ώστε να σπάσει τον 4ο τοίχο και να το συμπεριλάβει με σκηνοθετικά τεχνάσματα στην πλοκή. Επίσης θέλω να σταθώ στο νεαρό της ηλικίας της ομάδας και την προσπάθειά της, που απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από ηθοποιούς που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο, αλλά και από ηθοποιούς πιο έμπειρους και πολλά υποσχόμενους για το μέλλον της θεατρικής μας σκηνής.

Ευχαριστίες:
Την Αλίνα Δαράβαλη για τα σχέδια αφίσας, banner, προγραμμάτων.
Το τμήμα θεατρικών σπουδών για την παραχώρηση αίθουσας προβών και την στήριξη.
Τον Δοππατ Ναυπλίου για την άμεση εξυπηρέτηση και την παραχώρηση του θεάτρου.

Χορηγοί:
Μαρνέρης, Αλεύρι και Ζάχαρη, Κεντρικόν, 360 cafe, Circulo, Yogart, Copy Point, Χριστόπουλος ΑΕΒΕ

Επικοινωνία:
Email: krithariotis_o@yahoo.gr ή
Ιστότοπος: https://www.facebook.com/Genesis-Theater-Group-924126750945718/timeline/
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ