ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:18:00 π.μ. |
 Στις 4 και 5 Νοεμβρίου, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ διοργανώνει στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο, το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας με θέμα: “Οι αγρότες και οι οργανώσεις τους επιχειρούν και σηματοδοτούν την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας”. 

Σε μία κομβική στιγμή για τον γεωργικό τομέα της χώρας, ενόψει της εφαρμογής δύσκολων ειλημμένων δεσμεύσεων και μέτρων, οι Έλληνες αγρότες και οι οργανώσεις τους επιθυμούν να συνδράμουν στην επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας και στον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων μίας πορείας που θα πρέπει και μπορεί να οδηγήσει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας του τομέα. 

Σε αυτό το πλαίσιο, αρχικός στόχος του συνεδρίου είναι να πραγματοποιηθεί μια λεπτομερής καταγραφή και ανάλυση της κατάστασης της ελληνικής γεωργίας και στην συνέχεια να συζητηθούν οι κατάλληλες πολιτικές και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα υποστηρίξουν επιχειρηματικά τους Έλληνες αγρότες και τις οργανώσεις τους. Προσθετικά, θα τεθούν οι προϋποθέσεις, το πλαίσιο και οι προτεραιότητες ενός εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού για την ελληνική γεωργία. Είναι σημαντικό το σχέδιο που θα προκύψει να στηρίζεται σε αναλυτικές μεθόδους μέτρησης, παρακολούθησης και αξιολόγησης των συνιστωσών του προκειμένου ουσιαστικά να επανεκκινεί την αγροτική οικονομία της χώρας. 

Συνεπώς θεμελιώδης στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να αναδειχθεί ένα νέο, ποιοτικά και ποσοτικά μετρήσιμο μοντέλο γεωργίας που θα δημιουργεί προϋποθέσεις βιώσιμης επιχειρηματικότητας. Ένα χρόνο μετά, το προτεινόμενο μοντέλο θα επαναξιολογηθεί , στο πλαίσιο του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ , το οποίο θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το Συνεδρίο των Ευρωπαίων Γεωργών των Ευρωπαϊκών Αγροτικών Οργανώσεων. 

Στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου θα παρουσιαστούν εισηγήσεις από εξέχοντες εκπρόσωπους του αγροτικού και συνεταιριστικού τομέα της Ελλάδας Λ. Κηφισίας & Παραδείσου 2, Μαρούσι ΤΚ: 15125 Τ: 2130187300 F: 2130187399 E: info@c-gaia.gr www.c-gaia.gr και της ΕΕ, έγκριτους πανεπιστημιακούς, ενώ μηνύματα προς τους προσκεκλημένους θα απευθύνουν υψηλοί αξιωματούχοι των κοινοτικών οργάνων της ΕΕ. Η συμμετοχή αναμένεται και φέτος να ανέλθει σε πάνω από 600 άτομα: εκπροσώπους και στελέχη των αγροτικών συνεταιριστικών οργανωσεων της χώρας, της πολιτικής ηγεσίας, των αγροτικών περιφερειών, παράγοντες του αγροδιατροφικού τομέα, ακαδημαϊκούς και ερευνητές. Παράλληλα, στο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου θα φιλοξενηθεί έκθεση αγροτικών προϊόντων από συνεταιριστικές επιχειρήσεις παραγωγής και μεταποίησης. 

GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 

Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, είναι το αποτέλεσμα μιας πολυετούς προσπάθειας για τη δημιουργία μιας ευρύτερης συμμαχίας στρατηγικών εταίρων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα της ελληνικής οικονομίας. Η σύμπραξη του παραγωγικού κλάδου, που μετοχικά εκπροσωπείται σήμερα στη GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, από 39 Συνεταιριστικές Οργανώσεις του πρωτογενούς τομέα, με τον χρηματοπιστωτικό και τεχνολογικό τομέα, που επίσης εκπροσωπούνται στο μετοχικό σχήμα της εταιρείας, δημιουργεί τις αναγκαίες προϋποθέσεις για μια νέα πορεία δυναμικής και ποιοτικής ανάπτυξης της αγροτικής επιχειρηματικότητας. 

Οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις γνωρίζουν καλά και αποτυπώνουν τις ανάγκες του παραγωγού, εναρμονίζοντάς τις με τη δυναμική και τις τάσεις της εγχώριας και διεθνους αγοράς. Η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα μέσω της θυγατρικής της εταιρείας ΕΞΕΛΙΞΗ A.E, είναι η μοναδική τράπεζα με στρατηγική κατεύθυνση και έντονη δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα, όντας παράλληλα και αρωγός κάθε υγιούς αναπτυξιακής δραστηριότητας. 

Η NeuroPublic A.E., ως καινοτόμος και διαρκώς αναπτυσσόμενη εταιρεία στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής, δημιουργεί τις συνθήκες για την παραγωγική αξιοποίηση των σύγχρονων εξελίξεων της τεχνολογίας και των επιστημονικών πρακτικών στον αγροτικό τομέα. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 2130187300 (κα Ε. Πολυμενάκου), είτε στέλνοντας email στο marketing@c-gaia.gr .
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ