ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Εξιχνιάστηκαν 4 υποθέσεις ληστειών και 21 κλοπές στην Κορινθία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:15:00 μ.μ. | | |
 Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, υποθέσεις ληστειών, είκοσι μία περιπτώσεις κλοπών και απόπειρών κλοπής, σε οικίες, κατάστημα και όχημα, καθώς και πέντε κλοπές οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται συνολικά δέκα (10) άτομα ηλικίας από 16 έως 44 ετών, από τα οποία ένας 35χρονος συνελήφθη χθες (8.10.2015) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Θεοδώρων.

Σε βάρος όλων των ανωτέρω, σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, ο 35χρονος μαζί με ακόμη δύο (2) από τους συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται, μπήκαν σε αυλή οικίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι, καθώς έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Θεοδώρων, όπου και συνελήφθη ο 35χρονος, ο οποίος κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε στους αστυνομικούς.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, είχαν διαπράξει τις παρακάτω περιπτώσεις ληστειών:
Την 22.9.2015 το μεσημέρι, στα Εξαμίλια Κορινθίας, μπήκαν σε αυλή οικίας ημεδαπού και με τη χρήση σωματικής βίας, του αφαίρεσαν πορτοφόλι που περιείχε χρήματα.
Την 23.9.2015 και πρώτες πρωινές ώρες, στα Εξαμίλια Κορινθίας, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπό μία χρυσή αλυσίδα με χρυσό σταυρό και ένα χρυσό μενταγιόν.
Την 26.9.2015 το πρωί, στο Κιάτο Κορινθίας, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπή τσάντα, η οποία περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.
Την 28.9.2015 το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπών και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.




Επιπλέον, όπως επίσης προέκυψε, οι ανωτέρω, σε διάφορες συνθέσεις, κατά το χρονικό διάστημα από την 9.8.2015 έως και την 8.10.2015, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, διέπραξαν και:
Δεκαοκτώ (18) κλοπές σε οικίες, σε όχημα και σε κατάστημα, καθώς και δύο (2) απόπειρες κλοπής σε οικίες.
Πέντε (5) κλοπές οχημάτων.

Από την παραπάνω εγκληματική του δράση, είχαν αφαιρέσει συνολικά, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα κ.α., η αξία των οποίων ξεπερνά τις -57.200- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Ο 35χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ