ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Στο Βουλευτικό Ναυπλίου η τελετή λήξης του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου "Γέφυρες"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:09:00 μ.μ. | |
 Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την 6η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου "ΓΕΦΥΡΕΣ" που φέτος είναι ουσιαστικά μια Γέφυρα προβολής της δημιουργίας της σύγχρονηςΈβδομης Τέχνης με προβολές στην Αθήνα στον “ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema”, και σε επιλεγμένους καλλιτεχνικούς χώρους σε ολόκληρη την Ελλάδα, στις πόλεις Κόρινθο, Κιάτο, Λουτράκι, Αλεξανδρούπολη, Ρέθυμνο, Κοζάνη, Τρίκαλα, Νάξος, Αλεξανδρούπολη, Χαλκίδα και Πτολεμαϊδα! Η Τελετή Απονομής Βραβείων “Χρυσός Πήγασος” και η προβολή των βραβευμενων ταινιών θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο υπό την Αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και σε συνεργασία με την ΔΟΠΠΑΤ την Κυριακή 25 Οκτωβρίου ώρα 19:00 με ελεύθερη είσοδο.

Οι θεατές έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν δημιουργίες ταλαντούχων σκηνοθετών από όλο τον κόσμο, αρκετές θα προβληθούν για πρώτη φορά πανελληνίως στα πλαίσια του φεστιβάλ. Φυσικά, αποκορύφωμα του φετινού φεστιβάλ είναι το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του, στην κριτική επιτροπή του οποίου συμμετέχουν διεθνώς καταξιωμένες προσωπικότητες στον χώρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας, οι περισσότεροι θα παραστούν και απαρτίζεται από τους:

1. Vivek Singhania - παραγωγός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης από την Ινδία
2. Hu Xueyang - σκηνοθέτης, ηθοποιός, παραγωγός, σεναριογράφος από την Κίνα
3. George Roberson - παραγωγός ταινιών από τον Καναδά
4. Δημήτρης Καλαντίδης - δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου
5. Ντέπυ Βρεττού - υπεύθυνη πολιτιστικού και ψυχαγωγικού προγράμματος ΕΡΤ

Η επιτροπή έχει ως αποστολή την ανάδειξη των νικητών της κατηγορίας ταινιών μεγάλου μήκους “ΧΡΥΣΟΣ ΠΗΓΑΣΟΣ”. Σε αυτή την κατηγορία συμμετέχουν σκηνοθέτες που κρίνει το φεστιβάλ ότι θα κάνουν μεγάλη και σημαντική πορεία σε άλλα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Ο Πήγασος στην αρχαιοελληνική μυθολογία θεωρούνταν το άλογο των Μουσών το οποίο ίππευαν οι ποιητές και πετούσαν στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Για τον λόγο αυτό ο “Χρυσός Πήγασος” απονέμεται σε μια ταινία που διακρίνεται τόσο για την καλλιτεχνική της αξία όσο και για τη δυνατότητά της να ταξιδεύει και να διακρίνεται σε άλλα κινηματογραφικά φεστιβάλ. Το γλυπτό ΧΡΥΣΟΣ ΠΗΓΑΣΟΣ έχει φιλοτεχνήσει ο εικαστικός Σωκράτης Λαμπρόπουλος, διευθυντής στη σχολή GLOBAL ARTS.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες” κάλεσε και φέτος τους σινεφίλ που ενδιαφέρονται να βρίσκονται στην ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, να συμμετέχουν κυρίως στη κατηγορία ταινιών μικρού μήκους με προβολές στις πόλεις Αθήνα, Κιάτο και Λουτράκι.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες” δημιουργεί διαπολιτισμική γέφυρα μέσω της Έβδομης Τέχνης με την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες” καθώς είναι ένας θεσμός σε ανοιχτό διάλογο με όλες τις δημιουργικές καλλιτεχνικές δυνάμεις του κινηματογράφου, αλλά και τους φορείς τους , δε θα μπορούσε παρά να αναπτύξει επικοινωνία με άλλα κινηματογραφικά φεστιβάλ και τις κινηματογραφικές λέσχες. Μια ιδιότυπη ένωση υλοποιείται λοιπόν μεταξύ των οργανωτών, του καλλιτεχνικού προϊόντος και των προσδοκιών για ένα άρτιο πολιτισμικό αποτέλεσμα που να επεκτείνεται σε ένα μεγάλο εύρος. Σκηνοθέτες που έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και για νέους, το Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας και επίσης το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κύπρου έχουν υποβάλλει τα έργα τους και στο Φεστιβάλ “Γέφυρες”, με τη μορφή μιας καλλιτεχνικής σύμπραξης μεταξύ των φεστιβάλ. Ένας μοναδικός δεσμός καλλιεργείται με αυτόν τον τρόπο.

Δίνοντας βάση στην διεύρυνση κι εξάπλωση του φεστιβάλ πανελληνίως, οι κατηγορίες του φετινού διαγωνιστικού περιορίζονται α) στις ταινίες μικρού μήκους, β) στις ταινίες μεγάλου μήκους “Χρυσός Πήγασος” και γ) Παγκόσμιος Κινηματογράφος “Γέφυρες”. Στη θεματική “Πανόραμα” εντάσσονται ταινίες μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης εκτός διαγωνιστικού. Το φεστιβάλ και η κριτική επιτροπή μπορούν να προσθέσουν βραβείο σε κατηγορία ή/και θεματική.

Τα βραβεία που προγραμματίζονται να δοθούν στις ταινίες μικρού μήκους είναι:

1. Καλύτερη Ταινία μικρού μήκους

2. Καλύτερη Σκηνοθεσία σε ταινία μικρού μήκους

3. Καλύτερη Φωτογραφία σε ταινία μικρού μήκους

4. Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας μικρού μήκους


Τα βραβεία στη κατηγορία ταινιών μεγάλου μήκους “Χρυσός Πήγασος” είναι:


Βραβείο Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής
Βραβείο Καλύτερων Σκηνικών/ Κοστουμιών
Βραβείο Καλύτερης Μουσικής
Βραβείο Καλύτερου Μοντάζ
Βραβείο Καλύτερου σεναρίου
Βραβείο Πρώτου Ανδρικού ρόλου
Βραβείο Δεύτερου Ανδρικού ρόλου
Βραβείο Πρώτου Γυναικείου ρόλου
Βραβείο Δεύτερου Γυναικείου ρόλου
Βραβείο Φωτογραφίας
Βραβείο σκηνοθεσίας
Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη
Χρυσός Πήγασος

Θα απονεμηθεί βραβείο επίσης στην Καλύτερη Ταινία Τεκμηρίωσης που συμμετείχε στο επίσημο πρόγραμμα προβολών του 6ου Διεθνούς Φεστιβά Κινηματογράφου “ΓΕΦΥΡΕΣ”.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες” στοχεύει με την πάροδο των χρόνων:

α) στην προώθηση και στήριξη Ελλήνων νέων σκηνοθετών,

β) στη δημιουργία ενός σημαντικού ετήσιου ραντεβού συνάντησης Ελλήνων και διεθνών κινηματογραφιστών, σινεφίλ, της τοπικής κοινωνίας και άλλων πολιτιστικών φορέων,

γ) στην ανάδειξη των πόλεων που κάνει προβολές κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του, ως σημαντικούς κινηματογραφικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς,

δ) στη δημιουργία CITY BRAND για την πόλη που κατ’ επανάληψη θα φιλοξενήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “ΓΕΦΥΡΕΣ”.

Χορηγοί επικοινωνίας ΕΡΤ2 και Δεύτερο ραδιόφωνο. CINE@ART, Skywalker, tvtv.gr, brakefm, allaboutfestivals.gr eidisoules.gr

Πληροφορίες Πέτρα Τερζή (Δίκτυο Φεστιβάλ CINEART & C.I.F. Cultural International Festivals)

________________________________________________________________________________
TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ & ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 22-24/10 – ΛΑΪΣ έναρξη 22:30 ημερήσιο εισιτήριο 5 ευρώ

ΚΙΑΤΟ 23/10, ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ, έναρξη 18:00 - ημερήσιο εισιτήριο 5 ευρώ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ 24/10 – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, έναρξη 18:00 -
ημερήσιο εισιτήριο 5 ευρώ

ΝΑΥΠΛΙΟ 25/10 - ΑΙΘΟΥΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ – ελεύθερη είσοδος
19:00 ΒΡΑΒΕΙΑ ΧΡΥΣΟΣ ΠΗΓΑΣΟΣ
20:30 ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ