ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Όχι στην πώληση του κτιρίου στο Ναύπλιο (Μεγάλο δρόμο) από το ΤΑΙΠΕΔ (ψήφισμα Avvaz)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:34:00 π.μ. | |
 Στις τελευταίες ανακοινώσεις του ΤΑΙΠΕΔ επανήλθε μεταξύ άλλων το θέμα της πώλησης του ακινήτου στο Μεγάλο Δρόμο (Βασιλέως Κωνσταντίνου) στο Ναύπλιο.

Πιστεύουμε ότι η πώληση του κτιρίου θα στερήσει από την πόλη του Ναυπλίου και την ευρύτερη περιοχή μας από ένα χώρο πολιτιστικής δημιουργίας.

Η πώλησή του θα συνδράμει με πολύ λίγα χρήματα στο οικονομικό αδιέξοδο, ενώ μια διαφορετική χρήση θα βοηθήσει ουσιαστικά στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης και επομένως και την οικονομική της.

Η πρότασή μας είναι το κτίριο να παραχωρηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ στοΠανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών που έχει την έδρα του στην πόλη του Ναυπλίου.

Στο ισόγειο του κτιρίου μπορεί να λειτουργήσει πολυχώρος πολιτισμού και δημιουργίας για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου και των κατοίκων και ο όροφος να εξυπηρετήσει άλλες υπηρεσίες του για τις οποίες σήμερα το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών δαπανά μεγάλα ποσά, ενοικιάζοντας κτίρια.Αυτά που στεγάζεται και που έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο Ναυπλιέων δεν καλύπτουν πλέον τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του.

Μπορεί το κτίριο αυτό στην παλιά πόλη να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες καθώς μπορεί να είναι χώρος δημιουργίας υπό την σκέπη μάλιστα ενός ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος.Σε μια περιοχή που υπάρχει τεράστια έλλειψη χώρων δημιουργίας και έκφρασης αυτή η παραχώρηση θα διαφοροποιήσει τον τόπο κάνοντάς τον ακόμη περισσότερο ελκυστικό.

Η πρότασή μας για το κτίριο αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε για την εκποίηση των υπολοίπων.Οι ανάγκες και τα δικαιώματα της κοινωνίας δεν έχουν εξεταστεί και ικανοποιηθεί σε επίπεδο υποδομών.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ