ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Ερώτηση Ανδριανού για τα κενά σε Καρδιολόγους στις Νοσηλευτικές Μονάδες Ναυπλίου και Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:44:00 π.μ. | |
  Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθο με θέμα τα σημαντικά προβλήματα που δημιουργούν τα κενά σε Καρδιολόγους στην λειτουργία των εφημεριών στις Νοσηλευτικές Μονάδες Ναυπλίου και Άργους του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Σημαντικά προβλήματα έχει δημιουργήσει στην Αργολίδα η αδυναμία εφημεριακής κάλυψης του νομού (Νοσηλευτικές Μονάδες Ναυπλίου και Άργους του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας) με Καρδιολόγους Ιατρούς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και στα επίσημα πρακτικά της 8-10-2015 του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας (ΑΔΑ:6Κ7Ξ4690Β4-Δ0Κ), το πρόβλημα της έλλειψης ειδικευμένων καρδιολόγων σε συνδυασμό με την αποχώρηση ειδικευμένων στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου συνίσταται στα εξής δεδομένα:

1. Δεν έχουν καλυφθεί, έστω και με το καθεστώς των επικουρικών ιατρών, οι θέσεις των Καρδιολόγων στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου.

2. Ο Συντονιστής Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους αναμένεται να αποχωρήσει στις αρχές Νοεμβρίου 2015 λόγω συνταξιοδότησης.

3. Επιμελητής Α’ Καρδιολογίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια λόγω επικείμενου χειρουργείου και θα λείψει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

4. Μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται η πρόσληψη επικουρικών ιατρών Καρδιολόγων καθώς η 6η ΥΠΕ έχει ελάχιστο αριθμό επικουρικών που θα διαθέσει στα Νοσοκομεία της αρμοδιότητάς της και παράλληλα τα οικονομικά δεδομένα καθιστούν αδύνατη την πρόσληψη αυτών.



Κατόπιν αυτών, αποφασίστηκε από το ΔΣ του ΓΝ Αργολίδας μεταξύ άλλων να καλύπτονται πρωτίστως οι εφημερίες της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους (18-19 ημέρες) και, λόγω περιορισμένου αριθμού ειδικευμένων Καρδιολόγων που απομένων (δύο μόνιμοι και ένας επικουρικός) να καλύπτονται οι εφημερίες της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου μόνο τα Σαββατοκύριακα που εφημερεύει, ενώ τις καθημερινές, και ιδιαίτερα Τρίτη και Πέμπτη που εφημερεύει η ΝΜ Ναυπλίου να διακομίζονται τα περιστατικά σε όμορους νομούς, καθώς δεν θα υπάρχει εφημεριακή κάλυψη.

Δεδομένου του κινδύνου που δημιουργείται για την απώλεια ανθρώπινων ζωών, καθώς οι Νοσηλευτικές Μονάδες Ναυπλίου και Άργους εξυπηρετούν μεγάλο πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:



1. Ποιες άμεσες ενέργειες θα αναληφθούν για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν σε Καρδιολόγους στις Νοσηλευτικές Μονάδες Ναυπλίου και Άργους».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ