ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Μανιάτης: Η Ερμιονίδα μπορεί να γίνει πρότυπη τουριστική περιοχή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:26:00 μ.μ. | |
Κύριε Περιφερειάρχα,
Κύριε Δήμαρχε,
Αγαπητοί φίλοι,

Λυπάμαι πραγματικά που δεν μπορώ να είμαι σήμερα μαζί σας στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα για την τουριστική ανάπτυξη της Ερμιονίδας, λόγω της συμμετοχής μου στην ολομέλεια της Βουλής ως εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για το κρίσιμο νομοσχέδιο περί ανακεφαλαιοποίησης των Ελληνικών Τραπεζών.

Επιτρέψτε μου συνοπτικά να καταθέσω τις ακόλουθες σκέψεις:
1. Η λειτουργία του αεροδρομίου της Τρίπολης ως πολιτικού πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα και για τη σημερινή κυβέρνηση, ώστε να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι πρωτοβουλίες που πήραμε μέσα στο 2014, σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους δήμους και τους τουριστικούς φορείς του τόπου μας. Είχα την τιμή ως Υπουργός Περιβάλλοντος, να στηρίξω τις προσπάθειες αυτές, γεγονός που θα πράξω ασφαλώς και από τη θέση του βουλευτή της αντιπολίτευσης.

2. Τα Καταδυτικά Πάρκα, σπουδαίος θεματικός τουρισμός που ανθεί στη Μεσόγειο και αφορά πάνω από 8 εκατομμύρια αυτοδύτες, μετά τη νομοθετική μας πρωτοβουλία με την οποία ρυθμίσαμε όλα τα ζητήματα αδειοδότησης, θεωρώ ότι μπορούν κάλλιστα, όπως άλλωστε και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας, να προχωρήσουν και στην Ερμιονίδα, με τη στενή συνεργασία αυτοδιοίκησης και ιδιωτών επενδυτών.

3. Η αδειοδότηση που δώσαμε τον Οκτώβριο του 2014 στο πρώτο Υδατοδρόμιο της χώρας στην Κέρκυρα, έχει ανοίξει πια το δρόμο για εξυπηρέτηση και της Ερμιονίδας με υδροπλάνα, για την προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδήματος από την Αθήνα-Πειραιά.

4. Οι πολεοδομικές ρυθμίσεις που προβλέπονται στο Χωροταξικό του Τουρισμού, καθώς και η απλοποίηση στις ανάλογες διαδικασίες, επιτρέπουν σε μια περιοχή με τα τεράστια πλεονεκτήματα της Ερμιονίδας να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την υψηλού επιπέδου και εισοδήματος τουριστική-παραθεριστική κατοικία. Ιδιαίτερη αναφορά επιτρέψτε μου να κάνω στο ανατολικό τόξο της Πελοποννήσου και τα νησιά του Αργοσαρωνικού που μπορούν να αποτελέσουν μια νέα ελπιδοφόρα αναπτυξιακή, τουριστική προοπτική.

Αγαπητοί φίλοι, σας παρακαλώ θερμά να μου γνωστοποιήσετε τα συμπεράσματα της σημερινής σας συνάντησης και να μου δώσετε την ευκαιρία πολύ σύντομα, σε μια ευρεία συνάντηση στην Ερμιονίδα, να τα συζητήσουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου να διαμορφώσουμε μια νέα αναπτυξιακή, τουριστική, περιβαλλοντική ισορροπία, η οποία θα προσφέρει εισοδήματα, νέες θέσεις εργασίας και ιδιωτικές επενδύσεις στον τόπο αυτό.

Καλή επιτυχία στις εργασίες.

Καθ. Γιάννης Μανιάτης

Βουλευτής Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ