ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Κάλεσμα αγωνιστικού ξεσηκωμού από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:30:00 μ.μ. | | |
Στις 22 Οκτώβρη, ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των σωματείων, των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, για συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα.
Στo Άργος, στις 6:30 μμ., στην Πλατεία Αγ.Πέτρου!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με Πανεργατική - Πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη!
Διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, φέρνουν νέα φοροεπιδρομή και αφαίμαξη στο λαϊκό εισόδημα, τσακίζουν τη ζωή μας!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  ψήφισε την Παρασκευή 16 Οκτώβρη, στη Βουλή το "πολυνομοσχέδιο". Τα μέτρα που περιλαμβάνει είναι φωτιά και αποτελούν τα προεόρτια της πιο σκληρής επίθεσης, που θα συνεχιστεί τον Νοέμβρη. 

● Το πολυνομοσχέδιο φέρνει επιπλέον ανατροπές στο Ασφαλιστικό, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια για όλους. Επιβάλλει νέες μειώσεις στις συντάξεις κύριες και επικουρικές, χαρακτηρίζει υψηλόμισθους τους συνταξιούχους με 1000 ευρώ μεικτά, νέες μειώσεις και πρόστιμα για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν από τα 67 έτη. Eνισχύει και συνεχίζει τη φοροκαταιγίδα που πλήττει τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, διατηρώντας τον ΕΝΦΙΑ, θεσπίζοντας πιο αυστηρούς κανόνες για όσους εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις των 100 δόσεων. Αυξάνουν τις τιμές σε βασικά είδη εφαρμόζοντας ΦΠΑ 23%. Αυξάνουν ακόμα και την τιμή στα είδη πανάκριβα εισιτήρια.

Είναι προκλητικοί! Την ίδια στιγμή με το πολυνομοσχέδιο απαλλάσσουν μονοπωλιακούς ομίλους από ανταποδοτικά τέλη, από χρέη, από πρόστιμα και αναδρομικά! Χαρίζουν εκατομμύρια σε μονοπωλιακά μεγαθήρια και κυνηγούν τις ψευτοσυντάξεις των υπερήλικων. Καταδικάζουν σε δουλειά μέχρι τον τάφο τα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα, αυξάνοντας τα όρια ηλικίας στα 67 και τα χρόνια ασφάλισης στα 40!

Δεν υπάρχει καμία λαϊκή συναίνεση σε αυτό το έγκλημα! Όλοι στο δρόμο! Ξεσηκωμός, κανένας συμβιβασμός με το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας!

● Την κατάσταση στα σχολεία τη γνωρίζεις. Ο Οκτώβρης μπήκε και τα κενά είναι χιλιάδες. Οι προσλήψεις των αναπληρωτών γίνονται με το σταγονόμετρο. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι "κάνει ό, τι μπορεί, μέσα σε δύσκολες συνθήκες", παίρνει μέτρα με τα οποία τάχα διαφωνεί. Ζητά από όλους μας "υπομονή και συναίνεση". Λέει ψέματα. Πέρυσι έμειναν ακάλυπτα 2500 κενά ακόμα και σε Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Τα κενά στα σχολεία δεν πρόκειται να καλυφθούν ούτε φέτος. Αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι να συμβιβαστούμε με αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, να την αποδεχτούμε σαν δεδομένη. Έφτασαν μάλιστα να μας προτρέπουν …για εθελοντική εργασία! Μας θέλουν συνένοχους. Να μην τους κάνουμε αυτή τη χάρη! Απαιτούμε άμεσους διορισμούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εκπαιδευτικούς, άμεση και επαρκή χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών.

● H σαρωτική, αντιλαϊκή επίθεση θα συνεχιστεί τον Νοέμβρη, με νέο πακέτο "εφαρμοστικών νόμων". Στόχος η πλήρης διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, η φοροληστεία, οι ιδιωτικοποιήσεις, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς. Το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο θα πετσοκόψει κυριολεκτικά τις αποδοχές μας. Θα έχουμε επίσης επιβολή της αξιολόγησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με σύνδεση μισθού - απόδοσης, ενώ θ' αρχίσει και ο "διάλογος" για την εφαρμογή της στην Εκπαίδευση.

Καμιά αναμονή, καμιά συνθηκολόγηση!

ΔΥΝΑΤΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα οργανώνουμε την πάλη, κλιμακώνουμε τον αγώνα. Με συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις στις 22 Οκτώβρη. Πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη. Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων. Καμία συνδικαλιστική οργάνωση, κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δεν πρέπει να μείνει εκτός μάχης από τους αγώνες για τη ζωή μας.

Μην αποδεχτείς αυτή την κατάσταση. Η αποχή από τον αγώνα, η μοιρολατρία, είναι βούτυρο στο ψωμί τους. Πάρε μέρος στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Μόνο έτσι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους Δασκάλων, όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες Γονέων, τους μαθητές, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στις κινητοποιήσεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ