ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

"Ισόβια, αλλιώς θα τη σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια".. Η σπαρακτική εξομολόγηση της χαροκαμένης μάνας του Θανάση Λάμπρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:03:00 μ.μ. | | |
Της Ανθής Βούλγαρη - Εφημερίδα Freddo
 Όργια, ομαδικό σεξ, ανταλλαγή συντρόφων και ένα μήνυμα-φωτιά κρύβονται πίσω από την υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη μικρή κοινωνία της Κοιλάδας στην Ερμιονίδα Αργολίδας. Το απομακρυσμένο σπίτι, όπου έπεσε νεκρός ο ναυτικός Θανάσης Λάμπρου ύστερα από έντονη λογομαχία που είχε με τη σύζυγό του, κρύβει ένοχα μυστικά, που οδηγούν σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.


H «Freddo» αποκαλύπτει σήμερα συγκλονιστικά στοιχεία της δικογραφίας, αλλά και μαρτυρίες από το οδοιπορικό που πραγματοποιήσαμε στην Κοιλάδα. Τα στόματα άνοιξαν στη μικρή κοινωνία και οι μαρτυρίες, τόσο της μητέρας του θύματος, που ξεσπά κατά της νύφης της, όσο και του πατέρα της χήρας, προκαλούν ρίγος, ενώ από τη δικογραφία προκύπτει πως τα ερωτικά πάθη της χήρας και του μακαρίτη ήταν γνωστά σε όλο το χωριό.

«Δεν κάνει αυτή για σένα»

Μαυροφορεμένη η χαροκαμένη μάνα του Θανάση Λάμπρου μας περίμενε στον φούρνο που διατηρεί η οικογένεια στο κέντρο του χωριού. Η κυρία Χρυσούλα δεν μπορεί να πιστέψει ακόμη πως η νύφη της της έπαιζε τέτοιο θέατρο, αναζητώντας μέσω της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη τον δολοφόνο του άτυχου ναυτικού. Χαμένη, πονεμένη αλλά και οργισμένη θέλει την τιμωρία της Δήμητρας Βούλγαρη. «Ο άντρας μου μού είπε ‘‘αν δεν την βάλουν ισόβια θα τη σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια’’. Το ίδιο θα κάνω κι εγώ...». Παρ’ όλα αυτά, όπως μας λέει, είχε προειδοποιήσει τον γιο της. «Του είχα πει πως αυτή η γυναίκα δεν έκανε για αυτόν. Ήταν ξεπεταγμένη. Παλιογύναικο.

Η μάνα της φταίει για όλα. Που την έμαθε έτσι. Την ένοιαζαν μόνο τα λούσα και να γυρνάει από εδώ και από εκεί. Ο Θανάσης μάθαινε συνέχεια για τους εραστές της, αλλά έκανε υπομονή για το παιδί», λέει η κυρία Χρυσούλα και συμπληρώνει: «Πριν από την ημέρα του φονικού η γειτονιά μού είπε πως είχαν έναν πολύ γερό καβγά.

Ο Θανάσης ήταν σπίτι γιατί ήταν λίγο άρρωστος. Δεν ξέρω γιατί τσακώθηκαν. Μάλλον κάτι θα έμαθε πάλι», λέει με δάκρυα στα μάτια και μας δείχνει τη φωτογραφία από την ημέρα του γάμου τους. Τότε κανένας από τους δύο δεν μπορούσε να φανταστεί πως η σχέση τους θα ήταν ολέθρια: «Πήγαινε και ο Θανάσης σε αυτό το σπίτι που τον βρήκαμε νεκρό.

Ηταν του κολλητού του φίλου. Εκεί μαζεύονταν άντρες και γυναίκες τα βράδια και κάνανε όργια. Όλο το χωριό το ήξερε», τονίζει η κυρία Χρυσούλα και αποκαλύπτει: «Αυτή πήγαινε και στο σπίτι μιας φίλης της. Εκεί μαζεύονταν διάφοροι λεφτάδες και άλλες από το χωριό και αφού έκαναν ό,τι έκαναν έπαιρναν λεφτά.

Μάλιστα, τη φίλη της την έδιωξε η πεθερά της από το σπίτι της. Δεν ξέρω λεπτομέρειες, αλλά εμένα μου τα έλεγε ο κόσμος. Δεν είχα πολλές σχέσεις με τη νύφη μου. Δεν μας ήθελε. Μόνο τους τελευταίους μήνες που πέθανε ο Θανάσης μάς πλησίασε. Μετά, όταν ο άντρας μου της είπε πως αυτή τον σκότωσε, μας απείλησε πως δεν θα ξαναβλέπαμε το παιδί. Όλο το χωριό μας έλεγε πως αυτή το έκανε, αλλά δεν θέλαμε να το πιστέψουμε».

Το τρίτο πρόσωπο

Ωστόσο, από την περασμένη Τετάρτη, η χήρα βρίσκεται προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Η ίδια, σύμφωνα με την κατάθεσή της, ισχυρίζεται πως το μεσημέρι του φονικού βρήκε τον άντρα της στο σπίτι των οργίων. Είχαν πει πως θα έτρωγαν μαζί. Ήταν άρρωστος και όταν γύρισε σπίτι δεν τον βρήκε. Ανησύχησε και τον έψαξε. Έτσι πήγε και στο απομακρυσμένο σπίτι του κολλητού του, όπου εκεί μαζεύονταν όλοι κάποια βράδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλειδιά του σπιτιού είχαν πέντε άτομα και η χήρα, η οποία είχε αναλάβει να πηγαίνει έως εκεί την καθαρίστρια για να συγυρίζει το σπίτι.  Στην κατάθεσή της η Δήμητρα Βούλγαρη αναφέρει πως βρήκε στο κινητό του συζύγου της ένα πονηρό μήνυμα από μία άλλη γυναίκα, που ήταν συνάδελφος του Θανάση στις Σπέτσες και υποψιαζόταν πως οι δύο τους είχαν συνάψει ερωτικές σχέσεις. Συγκεκριμένα, το μήνυμα έγραφε: «Καρδούλα μου, τι κάνεις; Πώς είσαι; Θέλεις να κάνω τη νοσοκόμα σου»;

Όπως προέκυψε από τις ανακρίσεις, η αποστολέας έστειλε όντως το μήνυμα αλλά δεν έλαβε ποτέ απάντηση. Το μήνυμα ήταν προφανώς η αφορμή για να ξεκινήσει ο καβγάς μεταξύ του ζευγαριού, που κατέληξε σε δράμα. Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπήρχε εκατέρωθεν μοιχεία, ζήλια και πάθος, ενώ σε ερωτικά τρίγωνα συμμετείχαν και οι δύο.

Όσον αφορά το περιεχομένου του μηνύματος, φαίνεται πως η χήρα το είχε αποκαλύψει στον υπεύθυνο της εταιρείας, όπου εργαζόταν ο σύζυγός της, την ημέρα του μνημόσυνου.
Η χήρα στην κατάθεσή της αναφέρει, επίσης: «Ανησύχησα που έλειπε ο Θανάσης και με το αυτοκίνητο πήγα στο σπίτι του επιστήθιου φίλου του. Πάρκαρα το αυτοκίνητο και εκεί είδα το μηχανάκι του. Ο άντρας μου ήταν όρθιος μπροστά στην είσοδο του σπιτιού.

Ήταν σκυθρωπός, με δολοφονικό βλέμμα και με κοιτούσε με μίσος. Πλησιάζοντας, τον ρώτησα τι συμβαίνει. Το βλέμμα του τον πρόδιδε, ότι κακό συνέβαινε. Εμφανώς εκνευρισμένος, μου είπε ειρωνικά: “να μου απαντήσεις εσύ τι συμβαίνει”, δίνοντάς μου να καταλάβω ότι το μυαλό του είχε πάλι κολλήσει και πίστευε ότι έχω γκόμενο. Από το βλέμμα του και την ειρωνεία ήμουν σίγουρη ότι κάτι κακό θα επακολουθούσε».

«Ταυτόχρονα, μου ήρθαν στο μυαλό οι κουβέντες που μου είχε πει, ότι, δηλαδή, εάν με έπιανε με γκόμενο, πρώτα θα σκότωνε εμένα και ύστερα τον άλλον. Όλα ήταν στη φαντασία του Θανάση. Με όποιον μίλαγα, νόμιζε ότι τον είχα γκόμενο. Ξαφνικά βλέπω τον Θανάση να με σημαδεύει με ένα όπλο. Τρόμαξα. Σταμάτησα απότομα και του λέω:

 “τι κάνεις εκεί; Είσαι τρελός, σημαδεύεις εμένα;” Ο Θανάσης δεν μου απάντησε και συνέχισε να με σημαδεύει στο ύψος του στήθους. Παρέμενε σιωπηλός. Έδειχνε σαν ζόμπι και αποφασισμένος να με αποτελειώσει. Φοβήθηκα. Ταράχτηκα τόσο πολύ.

Έπεσα στα γόνατα μπροστά στα πόδια του και εκλιπαρώντας τον του έλεγα να σκεφτεί τι πάει να κάνει και ότι δεν έχω γκόμενο. Συνέχισε να με σημαδεύει με παγερό βλέμμα, χωρίς να μιλάει και να κουνιέται», λέει στην κατάθεση της και περιγράφει:

«Ήμουν βέβαιη ότι είχε έρθει το τέλος μου και ενστικτωδώς αντέδρασα. Σηκώθηκα απότομα και με το χέρι μου άρπαξα το όπλο για να τον σταματήσω. Απευθείας το έστρεψα στο κεφάλι μου, βάζοντας το δάχτυλό μου στη σκανδάλη και του είπα “αφού δεν το έκανες εσύ, θα το κάνω εγώ για να ησυχάσω”.

Βρέθηκα σε πλήρη σύγχυση και δεν έκανα μπλόφα. Το εννοούσα. Με το όπλο στο αυτί μου έκανα 3 βήματα πίσω για να μη με ζυγώσει και μου πάρει το όπλο. Αυτός όρμησε και με τα δυο του χέρια με άρπαξε από τα χέρια και βιαίως με τράβηξε προς το μέρος του, κολλώντας με πάνω στο σώμα του.

Με το δεξί χέρι του άρπαξε το αριστερό μου και με το άλλο το δεξί μου χέρι, με το oποίο κρατούσα το όπλο, με το δάχτυλό μου στη σκανδάλη». Από τα λεγόμενα της χήρας οι αστυνομικοί επιβεβαιώνουν μόνο το γεγονός ότι πριν πέσει νεκρός ο Λάμπρου υπήρξε πάλη ανάμεσά τους και αυτό προκύπτει από το DNA της συζυγοκτόνου που βρέθηκε σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος του θύματος.

Παρ’ όλα αυτά, στο όπλο δεν βρέθηκαν τα δαχτυλικά αποτυπώματα της χήρας αλλά μόνο του μακαρίτη, γεγονός που αποδεικνύει πως το όπλο καθαρίστηκε από κάποιον που φορούσε γάντια και τοποθετήθηκε μετά κάτω από το κεφάλι του αποθανόντος, με τέτοιον τρόπο, ώστε να φανεί σαν αυτοκτονία.

«Το παιδί μου είναι αθώο»

Το σπίτι του Θανάση Λάμπρου και της Δήμητρας Βούλγαρη είναι κλειστό. Ο ένας είναι στο χώμα και η άλλη στη φυλακή. Μόνο ένα σκυλί έχει μείνει στην πίσω αυλή, το οποίο φροντίζει ο πατέρας της καθηγήτριας αγγλικών, τον οποίο και συναντήσαμε έξω από το σπίτι του άτυχου καπετάνιου και της χήρας.

Εμφανώς συντετριμμένος ο κύριος Παναγιώτης ξεσπάει: «Μας έχουν ξεφτιλίσει. Τη λένε π…., ότι έχει εραστές. Είναι όλα ψέματα. Το κορίτσι μου δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο, να άφηνε το παιδάκι της που υπεραγαπάει. Είναι καλό κορίτσι. Την κατηγορούν ότι έκανε λούσα.

Δούλευε σαν σκύλα. Έφτιαχνε κολιέ και τα πουλούσε στον δρόμο και ο κύριος πήγαινε και έπινε μπύρες. Το παιδί μου είναι μορφωμένο. Να, δείτε και πού έκανε μάθημα. Δεν έκανε αυτά για την οποία την κατηγορούν», λέει και συνεχίζει: «Τώρα που την είδα, μου είπε: “Μπαμπά, θα πάω φυλακή. Δεν θέλω να κάνω κανέναν συμβιβασμό. Δεν θέλω να αφήσω στην κόρη μου τη ρετσινιά”».

Όλη η δικογραφία: "Ένας άντρας που τον ήθελαν όλες"

Τι κατέθεσε η «σατανική» σύζυγος για τις σχέσεις που είχε με το θύμα, τις ερωτικές συνευρέσεις τους και τις εξωσυζυγικές σχέσεις του Θανάση Λάμπρου

Της Σοφίας Σπίγγου

Τον «αποχαιρέτησε» φτιάχνοντάς του ελληνικό καφέ, τον κατηγόρησε για εξωσυζυγικές σχέσεις, ενώ υποστήριξε πως με τον «καπετάνιο» είχαν ενεργή σεξουαλική ζωή, αφού έκαναν σεξ… δίπλα στο 10χρονο παιδί τους.

Η «Freddo» έχει στα χέρια της όλη τη δικογραφία με τις καταθέσεις των μαρτύρων.

Ο τραγικός επίλογος του θρίλερ των 7,5 μηνών της Αργολίδας γράφτηκε με την προφυλάκιση στις φυλακές Κορυδαλλού της 38χρονης Δήμητρας Βούλγαρη, από την Αργολίδα, για τη δολοφονία του 42χρονου συζύγου της, πρώην ναυτικού Θανάση Λάμπρου, ενώ από τις καταθέσεις των εμπλεκομένων ξεδιπλώνεται ένα σενάριο κινηματογραφικής ταινίας.

«Δεν είχα υποπτευθεί τις σχέσεις που είχε ο άνδρας μου με τη Δημαράκη, για την οποία έμαθα μετά τον θάνατό του.

Είχαμε ερωτικές επαφές δύο φορές την εβδομάδα και συνήθως το βράδυ, στο υπνοδωμάτιό μας, αφού πρώτα κοιμόταν η κόρη μας, η Σίλια, δέκα ετών, η οποία κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο, σε κρεβάτι δίπλα από το δικό μας, και σε απόσταση 10 εκατοστών, περίπου. Μάλιστα, προσπαθούσαμε να είμαστε αθόρυβοι για να μη μας καταλάβει το παιδί και ντροπιαστούμε», αναφέρει χαρακτηριστικά σε μία από τις καταθέσεις της η Δήμητρα Βούλγαρη.

«Πήγαινε με άλλες» 

Από παιδιά γνωρίζονταν η Δήμητρα Βούλγαρη και ο αδικοχαμένος σύζυγός της, ο οποίος ήταν κατά έξι χρόνια μεγαλύτερός της και μετρούσε πολλές επιτυχίες στο γυναικείο κοινό του χωριού. «Ως ελεύθερος είχε πάρα πολλές κατακτήσεις, κυρίως από το χωριό, και συνήθως μεγαλύτερές του, κατά πέντε με δέκα χρόνια το πολύ.

Δηλαδή, αν ο Θανάσης ήταν 17, οι σχέσεις του θα ήταν γύρω στα 20 με 25 ετών», λέει η αποκαλούμενη «σατανική» χήρα σε κατάθεσή της πριν από 15 ημέρες. «Ήταν πολύ εμφανίσιμος και όλες οι κοπέλες τον ήθελαν και του την έπεφταν, όπως κι εγώ που τον ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά. Από τότε που είχαμε σχέση με τον Θανάση μέχρι τον γάμο μας, το 2003, δεν είχα αντιληφθεί ή υποψιαστεί να έχει σχέση με άλλη γυναίκα», αναφέρει στην κατάθεσή της η χήρα.

«Η κακιά πεθερά»

Κατά τις περιγραφές, ο καπετάνιος ταξίδευε για 7-8 μήνες στη Μαγαδασκάρη κάθε χρόνο, αφήνοντας πίσω στην Κοιλάδα τη σύζυγό του. Ήταν το 2006, όταν εκείνος έλειπε, που το «ζιζάνιο» της ζήλειας μπήκε στο μυαλό του Θανάση Λάμπρου.

«Το 2006, ενώ ο άντρας μου ήταν στη Μαγαδασκάρη, διέρρευσε μια φημολογία ότι εγώ είχα εξωσυζυγική σχέση για 5 μήνες και συγκεκριμένα από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο του 2006, με τον κατά πολύ νεότερό μου, 19 ετών τότε, Γ.Π.», αποκαλύπτει στην κατάθεσή της, ενώ λίγο παρακάτω περιγράφει την αντίδραση του συζύγου της στα «νέα» που ταξίδεψαν μέχρι τη Μαγαδασκάρη, αλλά και την πεποίθησή της πως η πεθερά της ήθελε να τους χωρίσει. «Τον Αύγουστο του 2006 γύρισε από το ταξίδι.

Όπως έμαθα, έμεινε για 10 ημέρες σε ξενοδοχείο στην Αθήνα, ήρθε στην Κοιλάδα με άγριες διαθέσεις, αρκετά μπερδεμένος, χωρίς να ξέρει τι να πιστέψει. Εμένα, που τον διαβεβαίωνα ότι όλα ήταν ψέματα, ή τους γονείς και τους συγγενείς του, που προσπαθούσαν να τον πείσουν ότι είχα σχέση για να μας χωρίσουν, γιατί ειδικά η πεθερά μου δεν με ήθελε ΠΟΤΕ, για τον λόγο ότι ήμουν φτωχή ενώ εκείνοι είχαν πολλά χρήματα την εποχή εκείνη».

Ήταν αυτό το σημείο ρήξης του ζευγαριού, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της Δήμητρας Βούλγαρη, η οποία κάνει λόγο για γυναίκες και ξενύχτια του συζύγου της, που οδηγούσαν σε καβγάδες ακόμη και μπροστά στο παιδί τους.

«Για έναν χρόνο ο Θανάσης έμενε στο σπίτι και δεν είχαμε σεξουαλική επαφή, με δική μου πρωτοβουλία, γιατί δεν με εμπιστευόταν και πίστευα ότι προσέβαλε την αξιοπρέπειά μου. Το διάστημα αυτό ο Θανάσης ξενυχτούσε στα μπαράκια, όπου πλήρωνε και έπαιρνε γυναίκες και κοιμόταν τις περισσότερες φορές στο σπίτι του φίλου του Αλεξανδρή.

Το διάστημα αυτό είχε τουλάχιστον δύο εξωσυζυγικές σχέσεις, τις οποίες αντιλήφθηκα από το κινητό του. Συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2007, γύρω στις 21.00, ήρθε μήνυμα στο κινητό του, το οποίο είχε αφήσει στον πάγκο της κουζίνας και έγραφε ως αποστολέα το όνομα “Κούλης”, ώστε να μην υποψιαστώ.

Επειδή βρισκόμουν κοντά, άνοιξα το μήνυμα και διάβασα “Σ’ αγαπώ πολύ, δεν θα σε ξεχάσω ποτέ, σε περιμένω”», εξηγεί η προφυλακισμένη πλέον Δήμητρα Βούλγαρη, ενώ -κατά τα λεγόμενά της- ακολούθησε καβγάς παρουσία των γονιών της αλλά και της κόρης της.

Αλληλοκατηγορίες 

Σε διαγωνισμό σπατάλης φαίνεται πως είχε επιδοθεί το ζευγάρι, με τη Δήμητρα Βούλγαρη να κατηγορεί τον νεκρό σύζυγό της, και τους συγγενείς να κατηγορούν αυτή.

«Ο Θανάσης παρουσίαζε τον εαυτό του ως καλό οικογενειάρχη και σύζυγο, ενώ ουσιαστικά έκανε ο ίδιος όλα εκείνα για τα οποία με κατηγορούσε. Μάλιστα, ξόδεψε σε διάστημα 5 μηνών που έμεινε εδώ τριάντα χιλιάδες ευρώ σε ξενύχτια και γυναίκες, τα περισσότερα από τα οποία είχε πάρει δανεικά από τον Αλεξανδρή.

Επειδή δεν τα είχε επιστρέψει, έδωσε στον Αλεξανδρή το μπλε Mercedes που έχει ως σήμερα και κυκλοφορεί», υπογραμμίζει στην κατάθεσή της. Την ίδια στιγμή, σύσσωμη η τοπική κοινωνία -όπως φαίνεται στη δικογραφία- αλλά και η σύζυγος του εξάδελφου του καπετάνιου, Κ.Α, κατηγορεί τη Δήμητρα Βούλγαρη τόσο για σπάταλη ζωή, όσο και για εξωσυζυγικές σχέσεις. «Η Δήμητρα από την αρχή της σχέσης ήταν σπάταλη. Απαιτούσε από τον άνδρα της χρήματα, γνωρίζοντας ότι ήταν πέρα από τις οικονομικές του δυνατότητες.

Σπαταλούσε όλα τα χρήματα άσκοπα σε ακριβά ρούχα, λούσα, βόλτες κ.τ.λ. Απαίτησε από τον Θανάση να φτιάξει ένα πολυτελές σπίτι με αποτέλεσμα να χρεωθεί με δάνεια σε τράπεζες», καταλήγει η Κ.Α, η οποία τονίζει ότι ο καπετάνιος ζητούσε κάθε μήνα δανεικά από τον άνδρα της για να πάει η Βούλγαρη στα μπουζούκια.

Η σύζυγος του εξαδέλφου του Θανάση Λάμπρου υποστήριξε, όμως, ότι η 38χρονη χήρα διατηρούσε πράγματι εξωσυζυγικές σχέσεις, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να αντιμετωπίζει οικογενειακά προβλήματα. «Τη Δήμητρα την είχε δει πολύς κόσμος από την Κοιλάδα να πηγαίνει μόνη της στο σπίτι του Αλεξανδρή», θα πει με νόημα.

«Η αδελφή μου μ’ έβαλε να πω ψέματα στην αστυνομία» 

Την ώρα που οι γονείς της 38χρονης περιγράφουν τον γάμο της κόρης τους σχεδόν… ιδανικό, με τον πατέρα Παναγιώτη να κάνει λόγο για «άριστες, αρμονικές σχέσεις», για «ζευγάρι που δεν είχε τσακωθεί ποτέ» και «διένυε την καλύτερη φάση της ζωής του», και με τη μητέρα αντίστοιχα να υποστηρίζει ότι «αγαπιόντουσαν και δεν είχαν εξωσυζυγικές σχέσεις», η αδελφή της κάνει λόγο για συχνούς τσακωμούς και έντονους καβγάδες, ενώ αποκαλύπτει ότι η Δήμητρα Βούλγαρη την υποχρέωσε να πει ψέματα στην αστυνομία.

 «Φτάνοντας στο σπίτι η αδελφή μου με έναν αστυνομικό, που έμεινε έξω από το σπίτι, εκείνη με τράβηξε και μου είπε ψιθυριστά για να μην ακουστεί: “αν βρεις το κινητό μην πεις τίποτα και δώσε το σε μένα”. Μου είπε να ψάξω στο σαλόνι - καθιστικό που είναι ενιαίο και στην κουζίνα, και εκείνη έψαξε το υπόλοιπο σπίτι. Μετά από ψάξιμο 15 λεπτών, εγώ δεν βρήκα τίποτα. (…) Ο αστυνομικός είπε “δεν πειράζει -το κινητό θα βρεθεί στις άρσεις του τηλεφώνου”. Τότε η Δήμητρα μου είπε κρυφά “αν βρεις το κινητό και όπου το βρεις, θα πεις ότι το βρήκες στην πολυθρόνα που είναι στο σαλόνι”», αναφέρει η αδελφή της, Αικατερίνη Βούλγαρη.

Μάλιστα, όταν τελικά βρήκε το κινητό στην τσέπη μιας ζακέτας του Θανάση Λάμπρου, δεν «υπάκουσε» στις παρακλήσεις της αδελφής της και είπε την αλήθεια στον αστυνομικό. «Τη ρώτησα για ποιον λόγο μου είχε ζητήσει να πω ψέματα και εκείνη με επιτακτικό ύφος μου είπε “θα πεις ότι το βρήκες στην πολυθρόνα, τέλος”, χωρίς να γνωρίζει ότι είχα δείξει το πραγματικό σημείο», αναφέρει η Αικατερίνη και συμπληρώνει ότι η αδελφή της της έδωσε και οδηγίες σε περίπτωση που την καλέσουν για κατάθεση, να πει και πάλι για την πολυθρόνα, όπου συνήθιζε να αφήνει τα πράγματά του ο καπετάνιος. «Η Δήμητρα επέμεινε πολύ για το σημείο που βρέθηκε το τηλέφωνο και απόρησα γι’ αυτό», κατέληξε.

«Άκουσα τον Θανάση να λέει: Θα σε σφάξω, θα σε σκοτώσω»

Στο πλευρό τής -βάσει των κατηγοριών- συζυγοκτόνου στάθηκε στην κατάθεσή του ο Λ.Κ , ο νονός της 10χρονης κόρης του ζευγαριού, ο οποίος το επίμαχο διάστημα βρισκόταν κοντά στο ναυπηγείο, σε απόσταση περίπου 350 μέτρων από το σπίτι του Αλεξανδρή, όπου βρέθηκε νεκρός ο καπετάνιος.

Εκεί, σύμφωνα με την κατάθεσή του, άκουσε έναν άνδρα να «ουρλιάζει» και να λέει μεταξύ άλλων «θα σε σφάξω, θα σε σκοτώσω». Αμέσως μετά άκουσε μια γυναικεία φωνή που «έκλαιγε σπαρακτικά, πολύ δυνατά, με αναφιλητά και έδειχνε να τον παρακαλάει». Κατά τον ίδιο, η ανδρική φωνή ανήκε στον Θανάση Λάμπρου, ενώ δεν κατόρθωσε να αναγνωρίσει τη γυναικεία φωνή.

«Οι φωνές διήρκησαν το πολύ ένα λεπτό, ενώ μετά τις φωνές ακούστηκαν αγκομαχητά σαν κάποιος να παλεύει. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ακούστηκε ένας πυροβολισμός και μια αντρική κραυγή “ωωωχ”, ενώ μετά από 30-40 δευτερόλεπτα ακούστηκε και δεύτερος πυροβολισμός, το ίδιο δυνατά με τον πρώτο. Μετά επικράτησε απόλυτη ησυχία», περιγράφει. 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ