ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΚΑΦΕΣ - ΣΦΟΛΙΑΤΕΣ

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ομόφωνα ψηφίστηκε από το Περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου η εισήγηση για την ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:40:00 π.μ. | |
 Συνεδρίασε το Περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου την Τρίτη 27 Οκτωβρίου στην Τρίπολη. Ένα από τα θέματα τα οποία τέθηκαν, ήταν και αυτό που είχε να κάνει με την ίδρυση «Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου Αργολίδας», θέμα το οποίο και εισηγήθηκε ο κ. Στεφανόπουλος, αρμόδιος σε θέματα Παιδείας.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του, στην Αργολίδα και συγκεκριμένα στην περιοχή Λευκάκια υπάρχει ένα ανάλογο Γυμνάσιο στο οποίο φοιτούν περίπου 60 μαθητές, αλλά δεν έχει γίνει πρόβλεψη για τη μετέπειτα σταδιοδρομία των μαθητών. Έτσι, εισηγήθηκε τη δημιουργία ενός Λυκείου στο οποίο θα μπορούν να φοιτούν παιδιά με ειδικές ικανότητες.

Η απόφαση αυτή θα στηρίξει την προσπάθειες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τόνισε, καθώς οικογένειες από ολόκληρη την Πελοπόννησο εξυπηρετούνται από αυτό το σχολείο. Σε αυτό το πολύ ευαίσθητο θέμα τοποθετήθηκαν όλοι οι επικεφαλής της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου οι οποίοι ψήφισαν ομόφωνα την εισήγηση αυτή.

Στη συνεδρίαση βρέθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Επαγγελματικου Γυμνασίου Αργολίδας, ο οποίος εξέφρασε την αναγκαιότητα δημιουργίας του Λυκείου, καθώς υπάρχουν ήδη απόφοιτοι του Γυμνασίου οι οποίοι είναι μετέωροι. Στην τοποθέτησή του τόνισε ότι με την μη ύπαρξη Λυκείου διακόπτεται η φυσική συνέχεια εκπαίδευσης των μαθητών.

Η αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκου μεταξύ άλλων έθεσε και μερικά ανάλογα θέματα, όπως τη δημιουργία δομών για αυτά τα παιδιά που με το πέρας των χρόνων, όταν οι γονείς τους δεν είναι σε θέση να τους παρέχουν τη στήριξη που απαιτείται, δεν έχουν πού να πάνε και αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Πρέπει να λειτουργήσει το Επαγγελματικό Λύκειο Αργολίδας, τόνισε. Επίσης, μίλησε και για τις σχολές κατάρτισης των παιδιών με ειδικές ικανότητες, για ενηλίκους, και για τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν με την οικονομική αυτή δυσχέρεια και με την πολιτική απραξία.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης τοποθετήθηκε στο τέλος της συνεδρίασης μιλώντας για τις άμεσες παρεμβάσεις που έχει κάνει η Περιφέρεια από μεριάς της για τη στήριξη των ατόμων με ιδιαίτερες δεξιότητες.

Πρέπει να αντιμετωπίσει πάρα πολύ το θέμα αυτά,επεσήμανε, υπογραμμίζοντας ότι είναι σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Παιδείας. Στην πολιτική του τοποθέτηση επί του θέματος άφησε αιχμές για την κωλυσιεργία της κυβέρνησης σε ό,τι έχει να κάνει με την ευαισθησία για τα παιδιά και όλους αυτούς που έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες ικανότητες και ανάγκες.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει:

Στην πολιτική διάσταση του διαχρονικού προβλήματος της έλλειψης κυβερνητικής πολιτικής για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μαθητών που χρήζουν ειδικής αγωγής εστίασε την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση του θέματος της ίδρυσης «Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου Αργολίδας», το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015.

«Από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε το αίτημα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Αργολίδας και στείλαμε επιστολή στον Υπουργό Παιδείας θέτοντας το θέμα αυτό» σημείωσε ο Περιφερειάρχης, τόνισε ωστόσο ότι συνολικά το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο. «Εδώ και 1,5 χρόνο αναδεικνύουμε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός «campus» για την απασχόληση των ατόμων αυτών καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας που θα παρέχει τη φροντίδα που απαιτείται σε συνδυασμό και μετά τη γονεϊκή φροντίδα. Πρέπει η κυβέρνηση να δείξει αν έχει την πολιτική βούληση και την ευαισθησία που προεκλογικά υπερθεμάτιζε».

«Είμαστε έτοιμοι και έχουμε εντάξει στο σχεδιασμό μας τη δημιουργία ενός τέτοιου «campus», όπως επίσης και τη δημιουργία παράλληλων κέντρων υποστήριξης ατόμων με ομοειδή προβλήματα» συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι η Περιφερειακή αρχή είναι έτοιμη, εφόσον το ζητήσει το Υπουργείο Παιδείας, να συμβάλλει για την πλήρη απασχόληση των παιδιών αυτών, ανακουφίζοντας παράλληλα τις οικογένειές τους.

Στο κλείσιμο της τοποθέτησής του ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης αναφέρθηκε στο ζήτημα της ειδικής αγωγής και σημείωσε ότι «η χώρα έχει μείνει πολύ πίσω στον τομέα αυτό κυρίως γιατί απουσιάζουν οι κατάλληλες πολιτικές, ενώ η όποια ειδική αγωγή επαφίεται στον πατριωτισμό των γονέων και των εκπαιδευτικών»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ