ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Πότε το παιδί χρειάζεται παιδοψυχολόγο;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:00:00 μ.μ. |
 Κάθε παιδί είναι μοναδικό σε όποια δραστηριότητα και να το εντάξουμε. Η κάθε δυσκολία που εμφανίζεται κατά την διάρκεια της ζωής του, είναι συνυφασμένη με το στάδιο ανάπτυξής του. Λόγω ηλικίας, είναι αδύνατον να κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος, από την άλλη είναι ανέφικτο, να δώσει λύση από μόνο του, επομένως η επιστήμη της παιδοψυχολογίας και συγκεκριμένα ο παιδοψυχολόγος βοηθάει το παιδί να μπορεί να αντεπεξέρχεται στις προκλήσεις, να αναγνωρίζει τις προσωπικές του ανάγκες και να μπορεί να ασκείται συνεχώς σε νέες δεξιότητες.

Τι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίζουν τα παιδιά που επισκέπτονται παιδοψυχολόγο;

· Συναισθηματικά προβλήματα

· Αναπτυξιακές διαταραχές

· Σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς

Σε ποιους άξονες κινείται ο ειδικός παιδοψυχολόγος; Συνεργάζεται διεξοδικά με τους γονείς;

1. Υποστηρικτική θεραπεία μαζί με τους γονείς για να μπορέσει το παιδί να μείνει στην ψυχοθεραπεία και να την διατηρήσει

2. Εργασία και συνεδρίες αποκλειστικά με τους γονείς για να μπορέσουν να παραδειγματιστούν ώστε να ενεργούν από κοινού με τον ψυχολόγο αλλά και να κατανοήσουν την συμπεριφορά του παιδιού. Πιο πολύ αυτό το στάδιο εστιάζει στην λειτουργικότητα της οικογένειας.
Σήμερα ολοένα και περισσότερο οι γονείς, χωρίς ταμπού και δισταγμούς ζητάνε την βοήθεια των ειδικών, για να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και πως πρέπει να κινηθούν, με την συμπεριφορά του παιδιού τους.
Ποιοι παράγοντες στο σχολικό περιβάλλον, πρέπει να κάνουν τον γονέα να προβληματίζεται;

- Η συνεχής εμπλοκή του παιδιού σε καυγάδες

- Η παρουσία αναπτυξιακών διαταραχών ή μαθησιακών δυσκολιών

- Μοιάζει συνεχώς θλιμμένο, όταν γυρνάει από το σχολείο και δεν θέλει να πάει

- Όταν κάνει χρήση τοξικών ουσιών

Εκτός από το σχολείο, πολλά είναι τα στίγματα και μέσα στο σπίτι που μπορεί να κινήσουν την περιέργεια, όπως η μεγάλη αδερφική ζήλια ή η μη επιθυμητή συμπεριφορά προς την μεριά των γονιών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ