ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Εξώδικο-κόλαφος για τη Διοίκηση του ΕΛΤΑ από την ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:42:00 μ.μ. |
 Τα τελευταία 2-3 χρόνια και συγκεκριμένα από τον Φεβρουάριο του 2013 και εντεύθεν, η μητρική ΕΛΤΑ, στην οποία εργαζόμαστε παρουσιάζει σταθερά σημαντική επιδείνωση στα αποτελέσματά της, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αφορούν στον κύκλο εργασιών της και στο μερίδιο αγοράς, με αποτέλεσμα το μέλλον και η προοπτική του Δημόσιου ΕΛΤΑ να διαγράφεται, όχι απλά δυσοίωνο, αλλά στην κυριολεξία ζοφερό.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:
- Ο δανεισμός του ΕΛΤΑ γενικότερα, αλλά και ειδικότερα προς το ΤΠ&Δ, αυξάνεται κατά 40 εκ. ΕΥΡΩ κατ’ έτος, κάτι προφανώς ασύμβατο με επιχείρηση που επιτυγχάνει (;) κερδοφορία.

- Η επισκεψιμότητα στα Καταστήματα και ο όγκος της διακινούμενης αλληλογραφίας βαίνουν μειούμενα δραματικά.

- Κατά καιρούς, με πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΕΛΤΑ, εξαγγέλλονται, πιθανότατα προκειμένου «να αγοραστεί χρόνος», κοστοβόρα project, με προσδοκώμενα έσοδα εκατομμυρίων ΕΥΡΩ, που τελικά αποδίδουν ελάχιστα ΕΥΡΩ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η διακίνηση των φαρμάκων με προσδοκώμενα, κατά τη Διοίκηση, κατ’ έτος έσοδα 15 εκ. ΕΥΡΩ, κόστος υποστήριξης του project δεκάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ και έσοδα σχεδόν τίποτα.

- Παντελής αδυναμία εκτέλεσης έργου Ταχυμεταφοράς. Παρόλο που η μητρική έχει εξασφαλίσει άδεια εκτέλεσης έργου Ταχυμεταφοράς, αδυνατεί να θέσει, έστω και πιλοτικά τη σχετική υπηρεσία σε λειτουργία.

- Τα μηνιαία κόστη των αναθέσεων έργου σε διάφορες Εταιρείες, υπερβαίνουν κατά πολύ το αντίστοιχο συνολικό κόστος ΟΛΗΣ ΤΗΣ (υπερδιετούς) ΘΗΤΕΙΑΣ της (υπό τον κ. Χ. Βαρσάμη) προηγούμενης (2010-2012) Διοίκησης του Οργανισμού. Απλά για παράδειγμα αναφέρουμε την αποζημίωση Εταιρείας-Συμβούλου στις αξιολογήσεις στελέχωσης των θέσεων Προϊσταμένων στάθμης Διεύθυνσης, που δεν ολοκληρώθηκε (!) με ποσό κάποιων δεκάδων χιλιάδων ΕΥΡΩ. Ίδια περίπτωση είναι η υπόθεση «μπουρνούζια και μαχαιροπήρουνα» που λιμνάζουν στις αποθήκες του ΕΛΤΑ και θα μας επιβαρύνουν με τεράστια έξοδα επιστροφής τους στον προμηθευτή.

Σε ανακοίνωσή μας (επισυνάπτεται), η οποία διαβιβάστηκε και στο Υπουργείο περιγράψαμε έγκαιρα το τι συμβαίνει στον ΕΛΤΑ και (υπό μορφή ερωτημάτων) τι σχεδιάζεται, αλλά από όλες τις «εξουσίες», μόνο η δικαστική είχε τα αντανακλαστικά να ασχοληθεί.


ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ, σας ενημερώνουμε ότι πλέον ο ΕΛΤΑ αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα ρευστότητας, που για να αντιμετωπιστεί προσωρινά και με ορίζοντα ενός (1) Έτους, απαιτείται η ΑΜΕΣΗ εκταμίευση των αδιαμφισβήτητα (υπάρχουν και άλλες οφειλές που αμφισβητούνται) οφειλομένων από το Κράτος, που υπερβαίνουν το ποσό των 50 εκ. ΕΥΡΩ.

ΜΕΣΟΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ πρέπει, κατά την άποψή μας, να δρομολογηθούν οι διαδικασίες εκείνες που θα επιτρέψουν στον ΕΛΤΑ να λειτουργεί, με τον τρόπο που λειτουργούν τα άλλα Ευρωπαϊκά Ταχυδρομεία.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΝΤΩΣ, αναμένουμε από το Μέτοχο-Κράτος, να αναλάβει τις ευθύνες του, να ασχοληθεί επισταμένα με τον ΕΛΤΑ, να εντοπίσει τυχόν προβλήματα που υπάρχουν στη διαχείριση αυτού που ονομάζουμε «Ταχυδρομείο» και να δώσει τις λύσεις που απαιτούνται, εξασφαλίζοντας αφενός ταχυδρομική εξυπηρέτηση σε όλους τους κατοίκους της Χώρας, αφετέρου εργασία σε χιλιάδες Ταχυδρομικούς.

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΑ και κλείνοντας θέλουμε επίσης να διαμαρτυρηθούμε:

- Για τις σχεδιαζόμενες «αλλαγές» στο κομμάτι «Θυγατρική Ταχυμεταφορών» που θα οδηγήσουν, το πολύ εντός διμήνου από την εφαρμογή τους, στην απώλεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των πελατών και στο κλείσιμο της Εταιρείας, που σήμερα, είναι το μόνο σημαντικά κερδοφόρο κομμάτι του Ομίλου. Η μητρική, δεν μπορεί αποδεδειγμένα να διαχειριστεί ούτε την πεπατημένη, πόσο μάλλον να οργανώσει επιτυχημένα αλλαγές …

- Η προοπτική αντιμετώπισης της οικονομικής δυσπραγίας του Οργανισμού, με νέες οριζόντιες περικοπές που θα διαμορφώσουν αποδοχές, για τους περισσότερους από εμάς, κάτω από τα νομίμως προβλεπόμενα, δεν είναι αποδεκτή λύση.

- Η τακτική της Διοίκησης του ΕΛΤΑ να «καλύπτει» όλες τις «δύσκολες» υπηρεσιακές ανάγκες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με μέλη μας (κάποια εκ των οποίων είναι ψηφοφόροι ΑΝΕΛ) είναι απαράδεκτη. Δεν μπορεί οι δύσκολες μετακινήσεις να αφορούν αποκλειστικά στο 20% του προσωπικού. Παραδείγματα της τελευταίας εβδομάδας, είναι οι διώξεις σε Ναύπλιο και Φιλιατρά. Αν υπάρχει στοιχειώδης ευθιξία, αυτά και να σταματήσουν πρέπει και να αναζητηθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν. Επίσης απαράδεκτο είναι να μην υλοποιούνται υπηρεσιακές μεταβολές που επιθυμούν συνάδελφοι και παράλληλα «βολεύουν» και την υπηρεσία, αν δεν υπάρχουν εγκρίσεις από τα «συστήματα». «Συστήματα» εσωτερικά, που υπάρχουν παλαιόθεν και που δεν σχετίζονται ούτε με τη σημερινή, ούτε με τη χθεσινή ή την προχθεσινή Κυβέρνηση.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι, είμαστε στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, για να συμβάλουμε στην αναστροφή της πορείας που έχει πάρει ο Οργανισμός, που δυστυχώς, οδηγεί στον όλεθρο.

ΚΑΛΟΥΜΕ την πολιτική ηγεσία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να ασκήσει, ως οφείλει, τα δικαιώματά της και να αποτρέψει καταστροφικές εξελίξεις, άλλως, προειδοποιούμε, ότι θα έχει νομική (ποινική και αστική) ευθύνη για ότι συμβεί.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για τη σημερινή κατάσταση και για το γεγονός ότι κάποιοι αποφεύγουν επιμελώς να διαβουλευτούν μαζί μας. Τελικά δεν είναι και τόσο εύκολο να «γράφεις με το δεξί», αυτό αποδεικνύεται ….

Επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας, ημών και των μελών μας ενώπιον αρμόδιων δικαστηρίων και αρχών, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα, προς αυτόν που απευθύνεται και σε όσους κοινοποιείται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, όπως νόμιμα εκπροσωπούνται, αντιγράφοντας ταύτη ολόκληρη στην έκθεση επίδοσής του.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜ. ΚΑΨΟΚΟΛΗΣ         ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΛΛΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ