ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Βιβλιοπαρουσίαση: «Λέξεις και παιχνίδια από την πολιτιστική παράδοση της Τραχειάς»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:17:00 μ.μ. | |
 Το βιβλίο της Κατερίνας Νικολάου Γκίκα «Λέξεις και παιχνίδια από την πολιτιστική παράδοση της Τραχειάς» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 στις 8.00 μ.μ. στο θέατρο «Αγορά».

Στο βιβλίο, που αποτελεί μια μοναδική λαογραφική έρευνα, έχουν συγκεντρωθεί χαρακτηριστικές λέξεις και παιδικά παιχνίδια που προέρχονται από τις δεκαετίες του 1950 και του 1960. Όσα συγκεντρώθηκαν στα βιβλίο της Αικατερίνης Γκίκα μπορεί να προέρχονται από τη ζωή στην Τραχειά Επιδαύρου, ταιριάζουν όμως εκπληκτικά με τις μνήμες από τη ζωή συνολικά της ελληνικής επαρχίας στα μέσα του 20ού αιώνα.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:

- Κατερίνα Κουμπουρλή, φιλόλογος, πρ. πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πατρών

- Κατερίνα Στεφανοπούλου, φιλόλογος

- Παναγιώτα Ψυχογυιοπούλου, σχολικός σύμβουλος φιλολόγων Αχαΐας


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Αικατερίνη Νικολάου Γκίκα γεννήθηκε στην Τραχειά Επιδαύρου, όπου και τέλειωσε το Δημοτικό Σχολείο. Στο Λυγουριό τελείωσε την πρώτη τάξη του Γυμνασίου. Το Γυμνάσιο, καθώς και δύο τάξεις του Λυκείου τα τελείωσε στο Ναύπλιο. Αποφοίτησε από το Λύκειο θηλέων Καλλιθέας.

Σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Μαθηματικό Τμήμα. Στο Πανεπιστήμιο Πατρών απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στα θεωρητικά μαθηματικά. Ίδρυσε στην Τραχειά τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, τον οποίο υπηρετεί αδιαλείπτως.

Εργάστηκε κατ’ αρχάς στην Αθήνα, σε φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης, στο οποίο ήταν συνιδιοκτήτρια. Κατόπιν διορίστηκε σε Λύκειο, στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στην οποία εργάζεται ως σήμερα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ