ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ψηφιακή συλλογή υπογραφών για την δημιουργία Δημοτικών Λαχανόκηπων στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:31:00 π.μ. | | |

Την Κυριακή στις 7.30 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή συνάντηση με θέμα την δημιουργία δημοτικών λαχανόκηπων στο Ναύπλιο. Αρχικά έγινε μια σύντομη αναδρομή του θεσμού αυτού στην Ελλάδα. 

Από το Δημοτικό Λαχανόκηπο Λάρισας που είναι ο πρώτος που άρχησε να λειτουργεί το 2012 στην Ελλάδα, στους δημοτικούς Λαχανόκηπους του Δήμου Αμαρουσίου και τέλος στους Δημοτικούς Λαχανόκηπους που υπάρχουν και λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία εδώ και λίγα χρόνια στην περιφέρεια Πελοποννήσου (Δήμο Τριπόλεως και Δήμο Καλαμάτας).

Στη συνέχεια συζητήθηκαν, η ανάγκη υποστήριξης της όλης προσπάθειας από την Δημοτική Αρχή Ναυπλιέων, οι διαθέσιμες εκτάσεις που ενδείκνυνται για την προσπάθεια κυρίως στην πόλη του Ναυπλίου και τέλος το μοντέλο με το οποίο θα μπορούσε να οργανωθεί μια τέτοια προσπάθεια. 

Επίσης οι συμμετέχοντες συμφώνησαν σε τέσσερις βασικές αρχές που τηρούνται άλλωστε στους ήδη υπάρχοντες λαχανόκηπους 
α) η χρήση της γης να γίνει με βάση τις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας, 
β) το 10 % των προϊόντων να δίνονται προς στήριξη του κοινωνικού παντοπωλείου , 
γ) η διαχείρηση των όποιων προβλημάτων από επιτροπή που θα ορίζουν οι ίδιοι οι δικαιούχοι που θα κληρώνονται κάθε χρόνο ακολουθώντας έτσι την ιδέα της αυτοδιαχείρισης και 
δ) να προηγούνται ως δικαιούχοι άτομα που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες χωρίς όμως καμία διάκριση ( φύλο, καταγωγή, θρησκεία). 

Συμφωνήθηκε τέλος να γίνει μια ακόμη συνάντηση με σκοπό την επικοινωνία μέσω skype με αντίστοιχες πρωτοβουλίες από άλλους δήμους της χώρας και μέσα στον Οκτώμβρη να παρουσιαστεί το αίτημα μαζί με τις υπογραφές που θα έχουν συλλεχθεί στο δημοτικό συμβούλιο του Ναυπλίου.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ