ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Το Λιμενικό Ταμείο Σπετσών θα ζητήσει την παραχώρηση του λιμανιού της Κόστας στην Αργολίδα για να επισπευτούν οι διαδικασίες αποκατάστασης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:37:00 μ.μ. | |
 Τη Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του, με το Δήμαρχο Σπετσών Λυράκη Παναγιώτη, στα πλαίσια της καλής συνεργασίας και του συντονισμού και με υπηρεσιακούς παράγοντες με θέμα τα σε εξέλιξη και προγραμματισμένα έργα στο νησί των Σπετσών. 

Τη σύσκεψη απασχόλησε κυρίως το θέμα της επιτάχυνσης των διαδικασιών για το έργο «Δίκτυα αποχέτευσης και εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων» το οποίο καρκινοβατεί λόγω σοβαρών και βασικών ελλείψεων στις μελέτες. Αποφασίστηκε η άμεση έναρξη των εργασιών μετά τις πληρωμές του εργολάβου, περί τα τέλη Οκτωβρίου, οι οποίες έχουν καθυστερήσει λόγω των capital controls,

- όσον αφορά στο έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Ποσειδώνειο- Αναργύρειου Κοργιαλένειου Σχολής, οι διαδικασίες αδειοδότησης βρίσκονται εν τω περατούσθαι, προκειμένου να ακολουθήσει διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου. Το έργο θα γίνει μετά το πέρας της τοποθέτησης των αγωγών του δικτύου του βιολογικού στο συγκεκριμένο τμήμα.
- Κλειστό γήπεδο στη θέση «σφαγεία». Ο Δήμος εκτελεί την τοπογραφική μελέτη και το τοπικό ρυμοτομικό. Η χρηματοδότηση με 80.000 χιλ € (τα οποία ήδη έχουν δεσμευτεί) της μελέτης θα γίνει από την Περιφέρεια.
- Επισκευή Κεντρικού Λιμενοβραχίονα. Αποφασίστηκε, για την επιτάχυνση του έργου, η αποσύνδεση της μελέτης αποκατάστασης από τη συνολική μελέτη του προστατευτικού Λιμενοβραχίονα.
- Αύξηση κατά εκατόν εξήντα οχτώ (168) θέσεων ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής στο Παλαιό Λιμάνι. Η μελέτη βρίσκεται στην Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου για έγκριση.
- Στα πλαίσια εξοικονόμησης ενέργειας, αποφασίστηκε η πρόταση για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ της αποκατάστασης του Δημοτικού φωτισμού με λάμπες LED, όπως θα γίνει και τα υπόλοιπα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας.

- Αναφορικά με το λιμάνι της Κόστας που εξυπηρετεί το νησί των Σπετσών και το οποίο ανήκει στην Π. Ε Αργολίδος και που βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, θα προταθεί στην ημερίδα Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί στις 31/10 στο Πόρτο-Χέλι και θα συμμετάσχουν οι εμπλεκόμενοι φορείς, να παραχωρηθεί στο Λιμενικό Ταμείο Σπετσών, έτσι ώστε να επισπευτούν οι διαδικασίες αποκατάστασης, σε περίπτωση που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη δαπάνη η αρμόδια Περιφερειακή Ενότητα και ο αρμόδιος Δήμος. 

- Πολυϊατρείο Σπετσών. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Αντιπεριφερειάρχη με τον αρμόδιο μηχανικό της 6ης ΔΥΠΕ αποφασίστηκε τα χρήματα που έχει διαθέσει το Υπ. Υγείας, να διατεθούν για στατική μελέτη του κτηρίου και στη συνέχεια για αποκατάσταση με επείγουσες διαδικασίες λόγω της κακής κατάστασης του κτηρίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ