ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Μεγάλο ενδιαφέρων στην ημερίδα του Επιμελητηρίου Αργολίδας για το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Κίνας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:54:00 μ.μ. | |
 Την Παρασκευή 25η Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αργολίδας ενημερωτική ημερίδα σχετικά με το καινοτόμο έργο εξωστρέφειας WORLD COMMERCE VALLEY-YANJIAO INTERNATIONAL TRADE CITY από την εταιρία Kaperoni BFGAE αποκλειστικό Εκπρόσωπο του εν λόγω Κέντρου (Yanjiao) στην Ελλάδα και Κύπρο.
Την ημερίδα προλόγισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Φώτης Δαμούλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη χρησιμότητα τέτοιων ημερίδων που σκοπό έχουν τη βοήθεια των επιχειρήσεων της Αργολίδας στην ανάπτυξη μέσω της εξωστρέφειας.

Αναφέρθηκε στη σημασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και τόνισε ότι η Περιφέρεια μπορεί να συμβάλει δυναμικά στο εγχείρημα αυτό προκειμένου οι επιχειρήσεις του Νομού να έχουν ομαδική και όχι μεμονωμένη παρουσία . Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σημασία των εξαγωγών και στη δημιουργία του επιχειρηματικού κλίματος που θα επιτρέψει στις Εταιρίες με εξαγωγικό προσανατολισμό να εξάγουν τα προϊόντα τους με ασφάλεια στην Κίνα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κλείνοντας τόνισε ότι επικροτεί και συγχαίρει τέτοιες προσπάθειες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που συμβάλλουν στην εξωστρέφεια των εταιριών με εξαγωγική δραστηριότητα, κάτι που χρειάζεται η Αργολίδα σήμερα όσο ποτέ άλλοτε.

Στο συνέδριο παρέστησαν αρκετοί εκπρόσωποι εταιριών του πρωτογενούς και του τουριστικού τομέα.

Η εκπρόσωπος της Kaperoni BFGAE κ. Καπερώνη ανέφερε ότι το έργο ξεκίνησε θεσμικά λόγω της ιδιότητας της ως Εκτελεστικός Πρόεδρος της Ελληνοκινεζικής Ένωσης Οικονομικών, Εμπορικών και Πολιτιστικών Ανταλλαγών και υπεγράφη κατά τις διεργασίες του 3ουΕλληνοκινεζικού Επιχειρηματικού Συνεδρίου Ελλάδας-Κίνας που διεξήχθη από το ΙΟΒΕ, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ινστιτούτο Κομφούκιος, παρουσία του τότε Υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Στουρνάρα..

Οι συχνές αλλαγές στα καίρια πόστα της Πολιτικής ηγεσίας ατόνησαν την υλοποίηση της συγκεκριμένης προσπάθειας από πλευράς κράτους και έτσι με ιδιωτική πρωτοβουλία ξεκίνησε η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αναπτυξιακού χαρακτήρα με μοναδικό στόχο τα Ελληνικά Προϊόντα και οι Υπηρεσίες να έχουν ένα προβάδισμα έναντι ανταγωνιστικών προϊόντων άλλων μεσογειακών χωρών, δεδομένου ότι το YANJIAO θα είναι ένας μεγάλος εισαγωγέας για την αγορά της Κίνας και θα απευθύνεται κυρίως σε δίκτυα χονδρεμπόρων.

Ο κ. Δεμιρτζίογλου της Kaperoni BFGA ενημέρωσε για την φιλοσοφία του Έργου, αναφέρθηκε σε τεχνικά θέματα και θέματα παραγγελιών και υπερτόνισε ότι το έργο είναι δομημένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προλαμβάνει και να επιλύει στην αρχή τους τυχόν προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί πολλάκις στο παρελθόν μεταξύ εταιρειών και εισαγωγέων της Κίνας.

Το σημερινό μοντέλο ανάπτυξης των ασφαλών εξαγωγών μέσω του Yanjiao είναι ένα καινοτόμο project με μία νέα στρατηγική που θα εστιάζεται στην εξωστρέφεια και την εξάλειψη των γραφειοκρατικών εμποδίων που μέχρι σήμερα αποτελούσαν αγκυλώσεις στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ελληνικών εταιριών και Κινέζων εμπόρων.





Ο Πρόεδρος

Δαμούλος Φώτιος



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ