ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ο.Ε.Β.Ε. Αργολίδας: Aνατρέπονται τα πάντα σε ότι αφορά τις δόσεις για χρέη σε ταμεία και εφορία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:18:00 μ.μ. |
 Σύμφωνα με δημοσιεύματα από 1η Νοεμβρίου ανατρέπονται τα πάντα σε ότι αφορά τις δόσεις για χρέη σε ταμεία και εφορία. Η ρύθμιση των 100 δόσεων η οποία αποτέλεσε κατά τη γενική παραδοχή μια γενναία και λειτουργική απόφαση ύστερα από 5 χρόνια βαθιάς κρίσης και πολλών αναποτελεσματικών μέτρων , που έδωσε την ευκαιρία σε 1εκ. και πλέον οφειλέτες, να ανασάνουν οικονομικά, ρυθμίζοντας τις υποχρεώσεις τους έως και 100 δόσεις θα τροποποιηθεί με δυσμενείς για τους φορολογουμένους όρους.
Για άλλη μια φορά οι οφειλέτες που έχουν ρυθμιστεί που έχουν κάνει τον προϋπολογισμό των εξόδων τους και προσπαθούν να εκπληρώνουν με συνέπεια τις υποχρεώσεις τους σε ένα εχθρικό οικονομικό περιβάλλον, θα έρθουν αντιμέτωποι με οδυνηρές αλλαγές , όπως είναι η αύξηση του επιτοκίου η μείωση των δόσεων ακόμη και στις 50 , και το χειρότερο η απώλεια της ρύθμισης για όλους τους οφειλέτες που δεν έχουν πληρώσει ή δεν έχουν ρυθμίσει τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.

Είναι αναμενόμενο πως όλα αυτά θα οδηγήσουν χιλιάδες οφειλέτες να εγκαταλείψουν τις ρυθμίσεις τους αφού δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν. Είναι γεγονός πως υπήρξαν περιπτώσεις που ωφελήθηκαν από την ευνοϊκή ρύθμιση όμως αυτό αφορά ένα μικρό ποσοστό και όχι την συντριπτική πλειοψηφία η οποία στενάζει κάτω από το βάρος των ατελείωτων φόρων και τις λανθασμένων πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων.

Ως εκπρόσωποι των επαγγελματιών βιοτεχνών εμπόρων θεωρούμε απαράδεκτη την αλλαγή εκ των υστέρων, των όρων μιας ρύθμισης η οποία έχει λήξει και ζητούμε να μην υπάρξει καμία αλλαγή ,αντίθετα να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία με στόχο να υπάρχει συνεισφορά στα έσοδα του κράτους και στα ασφαλιστικά ταμεία .


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΧΡΟΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ