ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:33:00 μ.μ. | |
 Συλλαλητήριο, διοργάνωσε την Δευτέρα 5 Οκτώβρη στις18.30 στην πλατεία Καποδίστρια, με την συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων, νέων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, η Γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ.

Η Γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ, καλεσε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους, τους αγρότες, τις νέες και τους νέους να μη δώσουν ούτε μια μέρα ανοχή στη λαίλαπα που έρχεται. Να αντιδράσουν στην κατεύθυνση της μη εφαρμογής των μέτρων, που δεν σηκώνει πια ο λαός. Να βρεθούν στους δρόμους του αγώνα με τις συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, στο δρόμο για τη ριζική ανατροπή.
Απαιτεί:

Να καταργηθεί τώρα ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο γάλα, στις παιδικές τροφές, στα φάρμακα, στην Υγεία, στην Παιδεία, στη ΔΕΗ, στο νερό, στο τηλέφωνο, στο πετρέλαιο.

Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των φτωχών οικογενειών.

Ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθούς, επιδόματα, συντάξεις, ΣΣΕ, δικαιώματα.

Διαγραφή και πάγωμα χρεών για ανέργους, φτωχούς μισθωτούς, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους.

Στο κάλεσμά της αναφέρει:

«Η πολιτική της κυβέρνησης έχει δώσει αέρα στα πανιά του μεγάλου κεφαλαίου που προσπαθεί αξιοποιώντας τους κρατικούς μηχανισμούς να επιβάλει σιγήν ιχθύος στους τόπους δουλειάς και να περάσει την πολιτική της ισοπέδωσης των εργατικών δικαιωμάτων, της έντασης της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, για να ξεπεράσει την κρίση του, για νέα κερδοφορία στις πλάτες των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση άρχισε να εφαρμόζει τα μέτρα που προβλέπει το 3ο μνημόνιο και που έχουν μοναδικό στόχο την εργατική τάξη και τη λαϊκή οικογένεια. Θα φουντώσει κι άλλο την ακρίβεια τη στιγμή που έχουν φτάσει το ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα διατροφής στο 23%! Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι με κάποια ισοδύναμα μέτρα θα απαλύνει τις συνέπειες αποτελεί κοροϊδία. Είναι μεγάλο ψέμα ότι με αυτό θα πληρώσουν οι πλούσιοι. Αυτοί απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές και προνόμια και ωφελούνται από το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων.
Συνάδελφοι, δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε μοιρολατρικά τις εξελίξεις και τα μέτρα που έρχονται, αλλά να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που θα εφαρμοστεί.

Να δοθεί απάντηση στα σχέδιά τους γιατί προετοιμάζουν συνολικότερα να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα με νόμο που θα φέρουν στη Βουλή που αποτελεί, μεταξύ άλλων, προαπαιτούμενο του 3ου μνημονίου που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΑΝΕΛ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι.

Να συμβάλουμε όλοι στην οργάνωση της πάλης του λαού για να αποκρουστούν τα μέτρα του 3ου μνημονίου, η εφαρμογή των οποίων θα επιφέρει πολύ "βαρύ χειμώνα" στη ζωή μας, στη ζωή των λαϊκών οικογενειών.

Οι εργοδότες προκειμένου να προχωρήσουν σε απολύσεις αξιοποιούν το αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ όσο και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Παράδειγμα αποτελεί η εργοδοσία της εταιρείας "Μαρινόπουλος" που αποφάσισε να κλείσει δεκάδες καταστήματα πανελλαδικά, στέλνοντας στην ανεργία πάνω από 200 εργαζόμενους, παρόλο που η συγκεκριμένη εταιρεία, την περίοδο της κρίσης είχε αύξηση των κερδών ενισχύοντας τη θέση της στον κλάδο.

Η απάντηση των εργαζομένων σε τέτοιες επιθέσεις, δεν μπορεί να είναι άλλη από την πάλη ενάντια στα νέα μέτρα, τις απολύσεις, οργανωμένα μέσα από τα σωματεία τους.

Η Γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ, καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους, τους αγρότες, τις νέες και τους νέους να μη δώσουν ούτε μια μέρα ανοχή στη λαίλαπα που έρχεται. Να αντιδράσουν στην κατεύθυνση της μη εφαρμογής των μέτρων, που δεν σηκώνει πια ο λαός. Να βρεθούν στους δρόμους του αγώνα με τις συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, στο δρόμο για τη ριζική ανατροπή.
Για να εμποδίσουμε το νέο σφαγείο που στήνουν μαζί κυβέρνηση και ΕΕ σε βάρος των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Απαιτούμε:

Να καταργηθεί τώρα ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο γάλα, στις παιδικές τροφές, στα φάρμακα, στην Υγεία, στην Παιδεία, στη ΔΕΗ, στο νερό, στο τηλέφωνο, στο πετρέλαιο.

Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των φτωχών οικογενειών.

Ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθούς, επιδόματα, συντάξεις, ΣΣΕ, δικαιώματα.

Διαγραφή και πάγωμα χρεών για ανέργους, φτωχούς μισθωτούς, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους.

Τώρα πρέπει να παραμερίσουμε τη μοιρολατρία.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε και να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και εξουσία!».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ