ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Δυνατή βροχόπτωση σε όλη την Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:20:00 μ.μ. |
Έντονη ήταν η βροχόπτωση στην περιοχή του Ναυπλίου αλλά και στις γύρω περιοχές, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015. Τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και τηνΚυριακή σε όλη την Αργολίδα.


Oι βροχές και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται σε αρκετές περιοχές από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου προβλέπεται σταδιακά να ενταθούν, ενώ νέα κύματα αρκετά ισχυρότερων καταιγίδων αναμένονται από τις βραδινές ώρες και από τα βορειοδυτικά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, πολύ ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις και είναι πολύ πιθανόν να δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα κυρίως στη Δυτική, Βορειοδυτική και Βορειοανατολική χώρα. Λίγα και μεμονωμένα αναμένεται να είναι τα φαινόμενα στις Νότιες Κυκλάδες και στην Κρήτη. Πιο αναλυτικά:

Τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 10/10 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ βροχές και σποραδικές καταιγίδες μικρότερης έντασης και διάρκειας θα εκδηλωθούν κατά τόπους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Παράλληλα, θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Από τις βραδινές ώρες και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση με τοπικά πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα αρχικά θα επηρεάσουν το Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ελλάδας, στην Πελοπόννησο, στα ορεινά κυρίως τμήματα της Θεσσαλίας καθώς επίσης στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και στα βορειότερα τμήματα του Αιγαίου. Σποραδικές καταιγίδες μικρότερης έντασης θα εκδηλωθούν και σε περιοχές του Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου. Σχεδόν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεων 7 μποφόρ θα επικρατήσουν σε όλα τα πελάγη και τοπικά στο Ιόνιο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ, όπου όμως σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν σε ισχυρούς ως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.

Την Κυριακή 11/10 οι πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εντοπίζονται στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ παρά την εξασθένηση που θα παρουσιάσουν, τοπικά έντονα φαινόμενα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τη Δυτική Ελλάδα. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες μικρότερης διάρκειας και έντασης θα εκδηλωθούν κατά τόπους και στην υπόλοιπη χώρα όπου ο καιρός από τις μεσημεριανές ώρες θα παρουσιάσει ουσιαστική βελτίωση. Μέχρι αργά το βράδυ οι καταιγίδες θα περιοριστούν σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και του Ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν σε μέτριους έως ισχυρούς 5 με 6 μποφόρ. Παράλληλα λόγω των νοτίων ανέμων, οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν άνοδο, ξεπερνώντας στη Βόρεια Κρήτη τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ