ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Δεκαετία ΄60: Τότε που το Άργος γιόρταζε το πορτοκάλι (Ιστορικά βίντεο ντοκουμέντα)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:29:00 μ.μ. | | |
Γιορτή πορτοκαλιού
 Δείτε παρακάτω σε βίντεο τις γιορτές πορτοκαλιού στο Άργος την δεκαετία του ΄60 τότε που το Άργος και ολόκληρη η Αργολίδα γιόρταζε το νούμερο ένα τοπικό προϊόν που δεν ηταν άλλο από  το πορτοκάλι, με εκθέσεις προϊόντων και εκδηλώσεις.

Πρόκειται για ένα βίντεο από το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο και περιλαμβάνει 4 ενότητες με αντίστοιχες γιορτές του πορτοκαλιού στο Άργος, το 1965, ΄66, ΄67, και ΄68

31/1/1965

Επίσημοι και πλήθος κόσμου επισκέπτονται τη γιορτή πορτοκαλιού στο Άργος κατά την ημέρα των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκαν στις 31 Ιανουαρίου 1965.

Γενάτο από το κόσμο το κέντρου του Άργους, όπου η Διεύθυνση Γεωργίας Αργολίδας διοργανώνει την ετήσια γιορτή πορτοκαλιού. Στον χώρο όπου πραγματοποιείται η γιορτή δεσπόζει πυραμίδα από πορτοκάλια. Στη γιορτή παρουσιάζονται διάφορες ποικιλίες πορτοκαλιών, ενώ ειδικοί πίνακες ενημερώνουν τους επισκέπτες για τις ευεργετικές συνέπειες από την κατανάλωση πορτοκαλιών. Στα πλαίσιο των εγκαινίων της γιορτής, ο Υπουργός Εμπορίου Ιωάννης Γκλαβάνης εκφωνεί ομιλία ενώπιον πυκνού ακροατηρίου.

16/01/1966

Επίσημοι και πλήθος κόσμου παρίστανται στη γιορτή του πορτοκαλιού, η οποία διοργανώνεται στο Άργος.

Γυναίκες συλλέγουν πορτοκάλια. Διαλογή και συσκευασία πορτοκαλιών σε ειδική βιομηχανική μονάδα. Τα συσκευασμένα πορτοκάλια φορτώνονται στη συνέχεια σε φορτηγά προκειμένου να μεταφερθούν στους τόπους κατανάλωσής τους. Υπαίθριοι πωλητές πορτοκαλιών στα περίχωρα του Άργους. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Θεοχάρης Ρέντης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτριος Παπαδημητρίου, ο Υφυπουργός Γεωργίας Δημήτριος Κωστής, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου παρίστανται στη γιορτή του πορτοκαλιού, η οποία διοργανώνεται στο Άργος.

22/01/1967

Επίσημοι και πλήθος κόσμου παρίστανται στα εγκαίνια της γιορτής του πορτοκαλιού, η οποία διοργανώνεται στο Άργος.

Γυναίκες συλλέγουν πορτοκάλια σε πορτοκαλεώνα. Διαλογή και συσκευασία πορτοκαλιών σε ειδική βιομηχανική μονάδα. Τα συσκευασμένα πορτοκάλια φορτώνονται στη συνέχεια σε φορτηγά προκειμένου να μεταφερθούν στους τόπους κατανάλωσής τους. Ο Υπουργός Οικονομικών Πέτρος Στεργιώτης, ο Υπουργός Γεωργίας Νικόλαος Χριστοδούλου, ο Υφυπουργός παρά τη Προεδρία της Κυβερνήσεως Δημήτριος Νιάνιας, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου παρίστανται στα εγκαίνια της γιορτής του πορτοκαλιού, η οποία διοργανώνεται στο Άργος. Οι επίσημοι και οι υπόλοιποι επισκέπτες περιηγούνται στους χώρους της έκθεσης.

28/01/1968

Ο Υφυπουργός Εμπορίου Γεώργιος Γεωργακέλος φτάνει στο Άργος, όπου τον υποδέχεται πλήθος συγκεντρωμένου κόσμου και εκφωνεί λόγο στα εγκαίνια της Γιορτής Πορτοκαλιού.

Άποψη της ακρόπολης (Λάρισας) και του αρχαίου θεάτρου του Άργους. Πανοραμική άποψη της σύγχρονης πόλης του Άργους. Πορτοκαλεώνες και γυναίκες που εργάζονται στη συγκομιδή πορτοκαλιών. Ο Υφυπουργός Εμπορίου Γεώργιος Γεωργακέλος φτάνει σε κεντρικό δρόμο της πόλης, όπου τον υποδέχεται συγκεντρωμένος κόσμος. Ο Γ. Γεωργακέλος, σε κεντρικό σημείο της πόλης όπου πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της Γιορτής Πορτοκαλιού, εκφωνεί λόγο ενώ συγκεντρωμένος κόσμος παρακολουθεί. Ρίψη βεγγαλικών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ