ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Έκθεση για τα 100 χρόνια της Ελληνικής Εταιρίας Κονσερβών KYKNOS

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 4:03:00 μ.μ. | |
Φόρεμα μιας χρήσεως από tyvek, με το λογότυπο KYKNOS. Κατασκευή: ATOPOS

 Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα εγκαινιάζει την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18.30 στο Μουσείο “Βασίλειος Παπαντωνίου” (Σοφρώνη & Βασ. Αλεξάνδρου 1, Ναύπλιο) την έκθεση

100 χρόνια KYKNOS

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015, θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9.30 μέχρι τις 14.30 και θα μας ταξιδέψει στη μεγάλη ιστορία του Κύκνου, ενός από τα πιο αγαπημένα ελληνικά brands.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει σπάνιο υλικό από το ιστορικό αρχείο του Κύκνου, καθώς και στιγμιότυπα από τη διαδρομή της εταιρίας από την πρώτη μέρα λειτουργίας της στο Ναύπλιο, όπου γεννήθηκε, έως και σήμερα.
Τραπεζαρία του «Απέργη», κατασκευασμένη στην Αθήνα στα τέλη του 19ου αιώνα. Χρησιμοποιήθηκε από τις Παναγιώτα, Αναστασία και Ιωάννα Παπαντωνίου 

Το βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών για την πολυετή προσφορά του στον πολιτισμό κοινωφελές, Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου», ιδρύθηκε το 1974 από την Ιωάννα Παπαντωνίου στη μνήμη του πατέρα της Βασιλείου, εκ των ιδρυτών του Κύκνου, με στόχο την καταγραφή, μελέτη, διάσωση και διάδοση του νεότερου ελληνικού πολιτισμού.

Είναι το μοναδικό ελληνικό μουσείο που του έχει απονεμηθεί το European Museum of the Year main Award (EMYA) για την έκθεση του «Παραγωγή, επεξεργασία και εφαρμογή φυσικών υφαντικών υλών», αλλά και για την προσφορά του στη μελέτη του νεότερου ελληνικού πολιτισμού, το μέγεθος και την ποιότητα των συλλογών του, την εκπαιδευτική και καινοτόμο -από αισθητικής πλευράς- έκθεση και την πρωτοτυπία των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων.

Χορηγός της έκθεσης είναι η Ελληνική Εταιρία Κονσερβών KYKNOS
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ