ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Κάλεσμα συμμετοχής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας στην απεργία της 12 Νοέμβριου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:56:00 π.μ. |
 Οι εργαζόμενοι και ο λαός βρίσκονται μπροστά σε μια πολύ κρίσιμη στίγμη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το κουαρτέτο των «θεσμών» (Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΜΣ) προωθούν μια αντιλαϊκή καταιγίδα βάρβαρων μέτρων λιτότητας και καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, με επίκεντρο την εφαρμογή του 3ου μνημονίου, που συνυπέγραψε η κυβέρνηση με όλο το φθαρμένο μνημονικό αστικό πολιτικό σύστημα, παρά και ενάντια στο συγκλονιστικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ηςτου Ιούλη.
Μετά από έξι χρόνια μνημόνια τα μόνα αποτελέσματα που είχε αυτή η πολιτική ήταν η πρωτοφανής φτώχια, η εφιαλτική ανεργία και η μετανάστευση ιδιαίτερα των νέων, η διάλυση των δημόσιων αγαθών, η συντριβή των μικρομεσαίων στρωμάτων, η εκτόξευση του χρέους, η κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων, η διαρκής στυγνή επιτροπεία.

Η πολιτική αυτή εξυπηρετεί μόνο τις δυνάμεις του κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που φορτώνουν την πρωτοφανή κρίση του καπιταλισμού στις πλάτες των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Τον κεντρικό ρόλο στην επίθεση παίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πρόκειται για μια κυβέρνηση αντιλαϊκή, εχθρική απέναντι στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Ο αγώνας για να μην περάσει το τρίτο μνημόνιο και συνολικά η πάλη για την ανατροπή της επίθεσης των δυνάμεων του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ, αποτελούν το πιο επείγον και καθοριστικό ζήτημα για την εργατική τάξη και τον λαό. Η κυβέρνηση πρέπει να ηττηθεί από ένα ρωμαλέο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Το τελευταίο διάστημα, αναπτύσσονται ήδη σημαντικές κινητοποιήσεις και αντιστάσεις απέναντι σε αυτή την πολιτική. Σταθμός σε αυτή την πορεία αποτελεί η απεργία στις 12 Νοέμβρη.

Σε αυτή την βάση καλούμε

- τους εργαζόμενους, τους άνεργους, την νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους. Να την κάνουν έναν μεγάλο σταθμό στην σύγκρουση με την κυβέρνηση και την τρόικα.

- να ξεπεράσουν την στάση του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ που το καλοκαίρι με την ανοιχτή υπεράσπιση του ΝΑΙ μας έδειξε καθαρά πως έχει περάσει με το στρατόπεδο του αντίπαλου και να υπάρξει αποφασιστική κλιμάκωση μετά τις 12 Νοέμβρη. Ιδιαίτερα για να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό που μετατρέπει την ασφάλιση από κοινωνική δικαίωμα σε ατομική υποχρέωση και οδηγεί σε συντάξει πείνας.

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση  την Πέμπτη 12/11 και ώρα 10.30 στο Δημαρχείο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ