ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Βράβευση του 1ου ΕΠΑΛ και Ε.Κ. Άργους στον Πανελλήνιο διαγωνισμό με θέμα: "Η ιστορία του σχολείου μου" (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:16:00 μ.μ. |
 H αίθουσα του αμφιθεάτρου στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, η τελετή απονομής των βραβείων του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Η ιστορία του σχολείου μου», αποδείχθηκε πολύ μικρή όχι μόνο για να χωρέσει μαθητές και εκπαιδευτικούς που ήρθαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και για όλα αυτά τα όμορφα συναισθήματα που γέννησαν οι δουλειές των παιδιών.


Στον διαγωνισμό που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων συμμετείχαν εκατοντάδες σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα.
Το 1ο ΕΠΑΛ Άργους κατέκτησε το "Μεγάλο Βραβείο", με την οπτικοακουστική δημιουργία των μαθητών του τομέα Ηλεκτρονικής και Ηλεκτρολογίας. Η ταινία τους είναι ένα ρομαντικό ταξίδι πίσω στο χρόνο (timeline) που παρουσιάζει την καθημερινότητα και τις δράσεις του 1ου ΕΠΑΛ Άργους και 1ου EK Άργους τα τελευταία 11 χρόνια. Οι μαθητές των τελευταίων χρόνων (απόφοιτοι και τελειόφοιτοι) συνεργάστηκαν και συγκέντρωσαν το πολύτιμο αυτό υλικό, το αξιοποίησαν, δημιουργώντας μια ταινία με τις αναμνήσεις τους. Έδωσαν τον τίτλο "Σαν να μην πέρασε μια μέρα" από το τραγούδι του Κώστα Λειβαδά και του Γιώργου Δημητριάδη που ερμήνευσαν υπέροχα και αφιέρωσαν στους μαθητές, ο Κώστας Λειβαδάς και η Ελένη Τσαλιγοπούλου στην συναυλία που διοργάνωσε το σχολείο τον Φεβρουάριο στο Μπουσουλοπούλειο.
Τα Νηπιαγωγεία συμμετείχαν με εικαστικές συνθέσεις, ενώ τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια με ταινίες μικρού μήκους και πολυμεσικές παρουσιάσεις (power point) .

Στην έναρξη της εκδήλωσης, μετά την εισαγωγική ομιλία της Προϊσταμένης Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης Αικατερίνη Χαριοπολίτου, η Πρόεδρος του ΕΚΕΔΙΣΥ Δρ. Ευαγγελία Κανταρτζή παρουσίασε αφιέρωμα στα Σχολεία της Πόλης Ζωγράφειο και Βλάγκας.
Τα Μεγάλα Βραβεία απέσπασαν:

Το 3ο ΓΕΛ Νέας Σμύρνης, το 2ο ΓΕΛ Πύργου Ηλείας, τα Εκκλησιαστικά Λύκεια Βελλάς Ιωαννίνων και Πατρών, το 3ο ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου Καλλιθέας, το 1ο ΕΠΑΛ Άργους, το 6ο Γυμνάσιο Λαμίας, το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης, το 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας, το 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, το Δημοτικό Σχολείο Πύργου Τήνου, το 2ο Νηπιαγωγείο Δραπετσώνας και το Νηπιαγωγείο Κερασιάς Πέλλας.

Πολλά ακόμη σχολεία από όλες τις γωνιές της Ελλάδας έλαβαν τιμητικές διακρίσεις παρουσιάζοντας σημαντικά δείγματα δουλειάς, που ανέδειξαν την ιστορία του σχολείου τους μέσα από αρχειακή έρευνα, συνεντεύξεις και μαρτυρίες.
Στην τελετή παρέστησαν ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο Γ.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, η τέως υπουργός Οικονομικών κα Νάντια Βαλαβάνη, η βουλευτής Λάρισας κα Άννα Βαγενά, η βουλευτής Πειραιώς και Νήσων κα Γεωργία Γεννιά, συγραφείς όπως ο Ευγένιος Τριβιζάς, η Αγγελική Βαρελά, η Ιωάννα Μπαμπέτα, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, η Μαρία Ρουσάκη, η Ιωάννα Μπουλντούμη, η Αργυρώ Μουντάκη, η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη και η Πέγκυ Φούρκα, οι δημοσιογράφοι Γιώργος Παπαδάκης, Όλγα Μπατή και Ελένη Πλαβούκου, η Μαρί Κυριακού.

Ενθουσιασμός επικράτησε στην αίθουσα όταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κρίσης, αγαπημένος συγγραφέας μικρών και μεγάλων, Ευγένιος Τριβιζάς, απένειμε βραβεία σε σχολεία που διακρίθηκαν.
Η επίσης αγαπημένη συγγραφέας και μέλος της Επιτροπής, Αγγελική Βαρελλά, μας έκανε όλους να γελάσουμε με το απίστευτο χιούμορ της.

Θερμό ήταν το χειροκρότημα για το σχολείο της μονάδας απεξάρτησης 18 ΑΝΩ και την Όλια Λαζαρίδου που απένειμε βραβείο, όπως και για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου στο οποίο απένειμε το βραβείο ο Ομότιμος Καθηγητής Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς από τους ανθρώπους που έχουν «χτίσει» τη Διά Βίου Μάθηση στη χώρα μας.
Την εκδήλωση παρουσίασε μοναδικά, ο δημοσιογράφος & συγγραφέας Κώστας Στοφόρος.

Σημειώνεται ότι τα βραβευμένα έργα του διαγωνισμού θα αναρτηθούν και στην πλατφόρμα μαθητικής δημιουργίας της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης (www.i-create.gr) και του ΕΚΕΔΙΣΥ (http://www.ekedisy.gr/mousio-proforikis-istorias/).

Σαν να μην πέρασε μια μέρα - Η Ιστορία του σχολείου μου 
(1ο ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ & 1ο ΕΚ ΑΡΓΟΥΣ) 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ