ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Μανιάτης: Προτείνουμε αναπτυξιακά ισοδύναμα 200 εκτ. ευρώ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:09:00 π.μ. | |
 Αναπτυξιακό ισοδύναμο ύψους 200 εκατ. ευρώ προτείνουμε στην Κυβέρνηση, προκειμένου να μην εφαρμοστεί ένα μέρος από τα υφεσιακά φορολογικά μέτρα που προωθεί.
Με αφορμή τη συζήτηση του Ν/Σ για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα, προτείνουμε να δημιουργηθεί μια νέα αγορά υπηρεσιών στον ταλαιπωρημένο χώρο της οικοδομής, με την πλήρη φοροαπαλλαγή των επεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια για όλους τους φορολογούμενους μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος.

Με την πλήρη και τεκμηριωμένη πρόταση που κατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ), ανοίγει ένας νέος δρόμος δημιουργίας 30.000 θέσεων εργασίας για 1 χρόνο και δημοσίων εσόδων ύψους 200 εκατ. ευρώ. Από την φοροαπαλλαγή των επεμβάσεων σε κτίρια ύψους μέχρι 15.000 ευρώ/κτίριο κι ένα ρεαλιστικό σενάριο παρεμβάσεων σε 50.000 κτίρια, εκτιμάται ότι θα υπάρχει απώλεια εσόδων 95 εκατ. ευρώ, αλλά από την έκδοση τιμολογίων (Φ.Π.Α., φόροι) και τη μόχλευση ύψους 1,2 δις ευρώ που προκύπτει, προβλέπονται έσοδα στο δημόσιο ύψους 305 εκατ. ευρώ από φόρους και εισφορές.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει θετικά την αναπτυξιακή μας πρόταση, η οποία επιπλέον προσφέρει εξοικονόμηση δαπανών ύψους 700-1.000 ευρώ/έτος σε κάθε κτίριο (κατοικία, κ.ά.), δίνει ζωή στην οικοδομή δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, ενώ ταυτόχρονα, αποτελεί αποφασιστικό εργαλείο για την καταπολέμηση της Κλιματικής Αλλαγής και τη μείωση των εκπομπών ρύπων του θερμοκηπίου.

Ταυτόχρονα, απαιτούμε να συνεχιστεί άμεσα και στη νέα Προγραμματική Περίοδο το Πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ' οίκον, για το οποίο διαθέσαμε στην προηγούμενη Προγραμματική Περίοδο κονδύλι ύψους 500 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση 50.000 κατοικιών.

Επισυνάπτεται η σχετική πρόταση της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) που κατατέθηκε στα πρακτικά της Βουλής κατά την ομιλία του εισηγητή του Ν/Σ για Εξοικονόμηση Ενέργειας, Γιάννη Μανιάτη, Βουλευτή Αργολίδας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ