ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Με έμφαση στην καινοτομία, το περιβάλλον και την κοινωνία το ΕΣΠΑ 2014-20

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:02:00 μ.μ. | | |
 Οι Βασικοί Άξονες του Νέου Αναπτυξιακού Πλαισίου και ο ρόλος του ΕΣΠΑ 2014-2020 ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου,  στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης. Στόχος ήταν η πληρέστερη ενημέρωση των αιρετών και των υπηρεσιακών στελεχών για τη νέα προγραμματική περίοδο και το πλαίσιο το οποίο θα ακολουθήσει η κυβέρνηση.

Στην ημερίδα παρευρέθησαν και μίλησαν ο κ. Χαρίτσης Αλέξης, υφυπουργός Ανάπτυξης και Τουρισμού, και ο προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Καμπόσος Δημήτριος, δήμαρχος Άργους- Μυκηνών, άνοιξε την ημερίδα και μίλησε για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι Δήμοι στην καθημερινότητα, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν τον πρώτο βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους δημότες άμεσα.

Επίσης, αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιούνται στους Δήμους της Περιφέρειας και τα οποία «τρέχουν», καθώς μέχρι τέλος του χρόνου πρέπει να έχουν παραδοθεί, προκειμένου να μη χαθούν τα χρήματα του ΕΣΠΑ, διότι δεν έχουν δοθεί παρατάσεις από το ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό εργαλείο.
Επισήμανε ότι οι Δήμοι πρέπει να μεριμνήσουν με τα χρήματα τα οποία θα δοθούν από το ΣΕΣ, έτσι ώστε να υπάρξει κοινωνική μέριμνα για τους δημότες, αλλά και για τους πρόσφυγες οι οποίοι έρχονται κυνηγημένοι από τις πατρίδες τους.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη οι Δήμοι να λαμβάνουν χρήματα από τα εισιτήρια των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, καθώς έχουν την πλήρη επίβλεψη και τη μέριμνα για τη λειτουργία τους, κατασκευάζοντας δρόμους, φροντίζοντας για τον καθαρισμό και ό,τι άλλο χρειαστεί.

Τέλος, κάλεσε τους Δήμους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους λογάριθμους της ΔΕΗ, καθώς, όπως ανέφερε, τα ποσά είναι υπέρογκα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, χρεώνοντας έτσι τους Δήμους με παραπάνω χρήματα, τα οποία και παίρνει στο τέλος από τα ανταποδοτικά.
Έπειτα, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαγγελόπουλος, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τόνισε ότι η Περιφέρεια είναι αρωγός, θα προσπαθήσει να χρησιμοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα χρήματα του ΕΣΠΑ και θα είναι πάντα στο πλευρό των δημάρχων, όπως κάνει και τώρα, σε ό,τι αφορά τα έργα που γίνονται με τα χρήματα από το ΕΣΠΑ.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Χαρίτσης Αλέξης, μίλησε για τους βασικός άξονες του ΕΣΠΑ και για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην επιτυχία αυτών των προγραμμάτων.
Αφού έγινε ένας απολογισμός τού τι παρέλαβαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, μίλησε για τους νέους στόχους της κυβέρνησης για την καλύτερη εκμετάλλευση των χρημάτων αυτών.
Η νέα προγραμματική περίοδος 2014-2020 θα περιλαμβάνει έργα μικρά και μεσαία σε παρεμβάσεις και σε μία νέα επιχειρηματικότητα, μέσα από σχήματα νεανικής επιχειρηματικότητας και κοινωνικής οικονομίας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία, στην επιχειρηματικότητα και στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στα ζητήματα του κοινωνικού κράτους και της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησαν μέλη της αυτοδιοίκησης από κάθε Δήμο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι δήμαρχοι της Περιφέρειας, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, οι γενικοί γραμματείς, οι διευθυντές / προϊστάμενοι των Τεχνικών Υπηρεσιών και των Υπηρεσιών Προγραμματισμού, καθώς και οι πρόεδροι, οι διευθυντές και οι διευθυντές των τεχνικών Υπηρεσιών των ΔΕΥΑ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ