ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 4ος κύκλος του εκπαιδευτικού σεμιναρίου "ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ" στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:42:00 μ.μ. |
 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2015 ο 4ος κύκλος του εκπαιδευτικού σεμιναρίου ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, που οργάνωσε το Ελληνικό Κολλέγιο Γενικών Ιατρών στις 2-6 Νοεμβρίου 2015 στο Ναύπλιο.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, διήρκησε 25 ώρες και υλοποιήθηκε σε πέντε απογευματινές εκπαιδευτικές συναντήσεις.

Οι θεματικές ενότητες, που αναπτύχθηκαν, ήταν: εισαγωγή στις πρώτες βοήθειες, αρχική εκτίμηση της κατάστασης του θύματος, αντιμετώπιση απόφραξης αεραγωγού από πτώση γλώσσας ή ξένο σώμα, καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), θέση ανάνηψης, πρώτες βοήθειες σε αιμορραγία, τραύματα, εγκαύματα, κατάγματα, ηλεκτροπληξία, πνιγμό, διαταραχές από ακραίες θερμοκρασίες, αλλεργία, δηλητηρίαση, χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών.

Το σεμινάριο υλοποίησαν εθελοντικά οι Γενικοί Ιατροί: κ. Χριστίνα Σπυράκη Επιμελήτρια Α΄ του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδος και κ. Δήμητρα Μουρλούκου ιδιώτης Ιατρός Άργους.
Το σεμινάριο ήταν δωρεάν για τους πολίτες και στους συμμετέχοντες, που παρακολούθησαν όλες τις θεματικές ενότητες, χορηγήθηκε πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η απόκτηση, αύξηση και βελτίωση των θεωρητικών γνώσεων και των πρακτικών δεξιοτήτων των πολιτών σε θέματα πρώτων βοηθειών, ώστε να καταστούν ικανοί και αποτελεσματικοί στην παροχή πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις επικίνδυνων και απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων, αλλά και συνήθων εκτάκτων ιατρικών συμβάντων της καθημερινότητας.
Υπ’ αυτή την έννοια, η εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες προάγει την κοινωνική συνοχή και ευημερία, αυξάνοντας το συνολικό όφελος για τους πολίτες και την κοινωνία μέσα από την εθελοντική προσφορά βοήθειας στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη, σε κάθε πολίτη που καθίσταται θύμα ατυχήματος, σε κάθε συνάνθρωπο μας που αρρώστησε ξαφνικά.

Η Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Γενικών Ιατρών
Πηγή Περδικάκη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ