ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Ελένη Παναγιωτοπούλου: Πρέπει να επανασχεδιάσουμε τον τρόπο λειτουργίας της νοσηλευτικής μονάδας της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:11:00 μ.μ. | | |
 Απόλυτα δικαιολογημένες ειναι οι ανησυχίες και οι κινητοποιήσεις φορέων και κατοίκων σχετικά με τις μονάδες υγείας του νομού μας και κυρίως με το νοσοκομείο Ναυπλίου,αφού η κατάστασή τους συνεχώς διολισθαίνει και υποβαθμίζεται .
Παρόμοιες καταστάσεις καταγράφονται σε όλη τη χώρα, απότοκες του σοβαρού δημοσιονομικού προβλήματος το οποίο είχαμε και δυστυχώς εξακολουθούμε ως χώρα σε μεγάλο βαθμό να έχουμε ακόμη και το οποίο οδήγησε σε μεγάλη μείωση των δαπανών για την υγεία , με αποτέλεσμα μείωση του προσωπικού λόγω απουσίας προσλήψεων και λόγω συνταξιοδοτήσεων και μεγάλες περικοπές στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων. Σε αυτά προστέθηκε και η κυβερνητική αστοχία και αδράνεια του πρώτου οκταμήνου του 2015, που στέρησε οποιαδήποτε έσοδα , με αποτέλεσμα ακόμα και μειωμένοι οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων να μην έχουν καταβληθεί για φέτος.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ,ειναι η οριακή κατάσταση λειτουργίας των νοσοκομείων μας.

Η αρμοδιότητα για την λειτουργία των μονάδων υγείας ανήκει στην Αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στην 6η Υγειονομική Περιφερεια( ΥΠΕ), δηλ ανήκει στο κεντρικό κράτος , παρά το γεγονός οτι σύμφωνα με το νόμο του Καλλικράτη, έπρεπε να ανήκει στην αιρετή Περιφερεια. Αυτό ειναι κάτι που, ως Περιφέρεια Πελοποννησου διεκδικήσαμε και εξακολουθούμε να το διεκδικούμε , απέναντι σε όλους τους υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας των τελευταίων χρόνων , επειδή θεωρούμε ότι έτσι μπορούμε να σχεδιάσουμε και να λειτουργησουμε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά τον χάρτη υγείας της περιοχής μας . Η μεταφορά των αρμοδιοτήτων της υγείας από την Αποκεντρωμένη στην αιρετή Περιφέρεια , μαζί με άλλες επίσης αρμοδιότητες , είναι αίτημα που το θέσαμε και πάλι στον σημερινό υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκροτησης , κ. Κουρουμπλή, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ένωση Περιφερειών Ελλαδος και τη συζήτηση σχετικά με την αναθεώρηση του Καλλικράτη.

Από ιατρικής πλευράς, ως ιδιώτης ιατρός καρδιολόγος και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας, θέλω να υπογραμμίσω οτι εμείς ως ιατροί, θελουμε μια νοσηλευτικη μονάδα επαρκή για τις ανάγκες του νομού μας , η οποία να λειτουργεί καθημερινά με ασφαλεια ,τόσο για τους ασθενείς , όσο και για το προσωπικο της .

Αρα λοιπόν ,τα βασικα ζητουμενα για μας τους ιατρούς ειναι δύο :

Α)να μην μειωθούν οι νοσοκομειακες κλίνες στο νομό μας ( δηλ τα κρεββάτια ) και

Β) να ειναι σε πλήρη λειτουργία αυτές οι κλίνες ,να μην υπολειτουργούν τμήματα ή κλινικές .

Ετσι θα μπορει ο ασθενής να βρει ιατρό και κρεββάτι καθημερινά, οποιαδήποτε ώρα και ημέρα του χρόνου.

Για να το πετύχουμε αυτό , μέσα σε περιβάλλον δημοσιονομικής ασφυξίας, όπως θα ειναι για τα επόμενα αρκετά χρόνια , πρέπει να επανασχεδιάσουμε τον τρόπο λειτουργίας της νοσηλευτικης μονάδας της Αργολίδας ( δηλ των νοσοκ. Άργους και Ναυπλίου) , με το δεδομένο ότι κτιριακά έχουμε δύο αρκετά ανεπτυγμένες μονάδες , που δεν πρέπει να τις αφήσουμε ανεκμετάλλευτες και, λειτουργικά , πρέπει να εξασφαλίζουμε 24ωρη καθημερινή λειτουργία όλων των κλινικών τους , προκειμένου να έχει ασφάλεια ο πληθυσμός χωρις , παράλληλα , να γίνεται σπατάλη των χρημάτων.

Αυτή ειναι μια συζήτηση που πρέπει να ανοίξει , έτσι ώστε με ψυχραιμία χωρίς ιδεοληψίες και γεωγραφικές αντιπαλότητες , να ακούσουμε επιστημονικές προτάσεις και να υιοθετήσουμε αυτές που θα εξασφαλίζουν όχι απλώς την αυριανή , αλλά τη μελλοντική επιβίωση και ομαλή λειτουργία της νοσηλευτικής μονάδας της Αργολιδας.

ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ,
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΑΙ
ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ