ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Η υποκρισία των θεσμών εναντίον ΤΑΙΠΕΔ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:33:00 π.μ. | | |
 Με μια διαρροή στον τύπο, ξεκινά το θεατρικό ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ και την πώληση ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας της Αργολίδας, αλλά και της Ελλάδας. Με πρωτοβουλία δημάρχου συγκαλείται ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή πολιτικών, τοπικών αλλά και sic!!!!!! απλών πολιτών.

Το θέμα δεν είναι καινούριο, αλλά παλιό και πολυκαιρισμένο. Η κίνηση ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ ξεκίνησε δύο χρόνια πριν και στην πρώτη της συνέλευση μετείχαν διά της παρουσίας τους πρώην και νυν βουλευτές, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι και απλοί πολίτες. Η συνέλευση πέτυχε κάτι σημαντικό, να υποχρεώσει το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων, στην ψήφιση μιας σειράς ενεργειών που θα έκαναν το θέμα γνωστό στους Ναυπλιώτες, αλλά και σε όλους τους Αργολιδείς και θα οδηγούσαν σε μία ανατροπή της επικείμενης πώλησης Καραθώνας , Ακροναυπλίας και άλλων σημαντικών οικοπέδων.

Μερικές από αυτές τις ενέργειες: αποστολή πληροφοριακού υλικού, συνημμένου στους λογαριασμούς ΔΕΥΑΝ, ανάρτηση πινακίδων στα προς πώληση οικόπεδα, δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής, επιστημονικής επιτροπής , εκδηλώσεων και πολλές ακόμα.

Αυτές οι ενέργειες ψηφίστηκαν με σκοπό να υλοποιηθούν από τον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου. Υπενθυμίζουμε πως αρχηγός ενός δημοτικού συμβουλίου και φορέας υλοποίησης των αποφάσεών του είναι ο δήμαρχος και η πλειοψηφούσα παράταξή του. Τι υλοποίησε από όλα αυτά ο δήμαρχος και η παράταξή του; ΤΙΠΟΤΑ.

ΤΙΠΟΤΑ δεν υλοποιήθηκε λοιπόν από όσα ψηφίστηκαν και όπως πολύ καλά γνωρίζουμε η αμέλεια ή η από δόλο αθέτηση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, επισύρει πειθαρχική δίωξη κατά του δημάρχου.

Πως κύλησαν τα πράγματα όμως; Η συνέλευση από τη μία, με συνδρομή των μελών της, διοργάνωσε πάρτυ στην Καραθώνα, ανάρτηση πανώ , συλλογή υπογραφών , διοργάνωσε πολλές συνελεύσεις και φυσικά αποφάσισε την κατάληψη του υπό πώληση κτιρίου στην Βας. Κωνσταντίνου. Στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, είχε αποφασιστεί η διεκδίκησή του με σκοπό την δημιουργία κέντρου πληροφόρησης και συντονισμού. Πολλοί θεώρησαν τις ενέργειες της συνέλευσης, λανθασμένες, αλλά ΗΤΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. Η συνέλευση έκανε πράξεις , προσπάθειες, λάθος ή σωστές, καρποφόρες ή όχι, αλλά ΕΠΡΑΞΕ, με χρήματα ρεφενέ και κόπο ρεφενέ.

Άλλοι όμως δεν έκαναν τίποτα.

Συμμετείχε σε τίποτα ο δήμαρχος και η παράταξή του; Σε τίποτα. Αντιθέτως μετά την αποτυχημένη κατάληψη κατηγορήθηκαν 6 μέλη της συνέλευσης ανάμεσα σε 100 παρόντες με τρόπο που καταδεικνύει , ξένο δάκτυλο, που επιθυμούσε την καταστολή της κίνησης πολιτών, τον εκφοβισμό και την εκδίκηση. Περισσότερα δεν μπορούμε να πούμε, καθώς δεν είναι ώρα.

Τι έκανε όμως ο δήμαρχος; Συναντήθηκε με τον τότε υπουργό Μανιάτη, κατ ιδίαν και έφερε πίσω τη διαβεβαίωση πως με μικρό τίμημα θα μπορούσαμε να αγοράσουμε τα δικά μας οικόπεδα( όχι όλα, όχι τα φιλέτα, όχι την Καραθώνα ή την Ακροναυπλία). Ο Μανιάτης πήρε δρόμο και μαζί του οι υποσχέσεις. Τα πρακτικά της συνάντησης , αν και ζητήθηκαν επιμόνως, ποτέ δεν δόθηκαν. Άλλωστε τι σημασία έχει τι είπε ο Μανιάτης ή ο καθένας, καθώς με την συνεργασία των ηγετών μας , η χώρα τελεί υπό κατοχή και οι αποφάσεις παίρνονται αλλού.

Έχουμε λοιπόν έναν δήμαρχο που αθετεί και δεν εκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και ένα δημοτικό συμβούλιο που αδιαφορεί, κάνει πως δεν βλέπει και ενώ θα μπορούσε να αιτηθεί την πειθαρχική δίωξη του δημάρχου, κάνει την πάπια. Φυσικά , έγιναν κάποιες κινήσεις από κάποιες παρατάξεις, αλλά λυπούμαστε , δεν μας φτάνουν……Α, να μην ξεχάσουμε και την πλειοψηφία των πολιτών που επίσης αδιαφορεί. Δεν τρέχει τίποτα, τα παιδιά μας θα κάνουν μπάνιο στα Ίρια, αν δεν πουληθούν κι αυτά.

Επειδή όμως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι……. Που ήταν ο δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, ο περιφερειάρχης και ο αντί, όλοι αυτοί που εθελοντικώς ανέλαβαν την καθοδήγηση του άτακτου και ανόητου ποιμνίου; Σε τι μας καλεί ο δήμαρχος; Γιατί δεν έκανε τίποτα από αυτά που ψηφίστηκαν, τόσα χρόνια; Γιατί του ήρθε η όρεξη για αντίσταση τώρα; Και που είναι ο ΝΥΝ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , αυτός που συμμετείχε στους αγώνες; Και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που μόλις είδαν την στροφή του αρχηγού τους, έστριψαν κι αυτά και τώρα διαλαλούν πως το ξεπούλημα δεν είναι ξεπούλημα; Τώρα δεν ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία; Μήπως, θα έπρεπε να οι δυό τους να τα βρούν κατ ιδίαν; Και η υποκρισία περίσσεψε……..

Γιάννης Δαβιώτης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ