ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Μανιάτης: Ο μικρομεγαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ ολέθριος για την κοινωνία (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:40:00 π.μ. | |
 Δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε ο Υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Βουλευτής Γιάννης Μανιάτης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή των 12 Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης.

Στην τοποθέτησή του τόνισε:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, ομολογώ ότι με κατάπληξη άκουσα μόλις την τοποθέτηση του συναδέλφου ακαδημαϊκού και καθηγητή του κ. Τσακαλώτου.

Κύριε Υπουργέ, μας λέτε ότι τα Συμβούλια Διοίκησης των ελληνικών Πανεπιστημίων, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν καταξιωθεί και στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, είχαν με κάποιο μαγικό τρόπο συνεννοηθεί μεταξύ τους, ώστε να καταπολεμήσουν αυτούς τους ηθικούς, αμόλυντους, άμωμους ανθρώπους ακαδημαϊκούς που ήταν κατά του «νόμου Διαμαντοπούλου»;

Θέλετε να μας πείτε, δηλαδή, ότι υπάρχει μια «συνωμοσία των κακών», οι οποίοι δεν ακολουθούσαν κριτήρια ακαδημαϊκά, αλλά αντίθετα ακολουθούσαν κριτήρια φορμαλιστικά, όπως τα είπατε, ιδεολογικά -να τα πω εγώ- και γι' αυτό απέκλειαν;

Εσείς ένας ακαδημαϊκός λέτε αυτό το πράγμα για μερικές δεκάδες πανάξιους Έλληνες ερευνητές και ακαδημαϊκούς που έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό, που με ανιδιοτέλεια ήρθαν να προσφέρουν στην πατρίδα τους κάτι που δεν το είχαν πολλά ελληνικά πανεπιστήμια, δηλαδή την εξωστρέφεια και τη δυνατότητα να μπορούμε πια η αριστεία και ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε ερευνητές και ακαδημαϊκούς να συνιστά ένα ακαδημαϊκό προσόν;

Λυπάμαι! Θα αντιλαμβανόμουν απολύτως τη σκοπιμότητα μέσα από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να ακυρώσουμε εκλογές, γιατί η Κυβέρνηση διαφωνεί ιδεολογικά με το Νόμο Διαμαντοπούλου. Το αποδέχομαι. Όμως, την ύβρη, την προσβολή απέναντι σε συναδέλφους ακαδημαϊκούς, που δεν έχουν κανένα λόγο να ταλαιπωρούνται από εσάς, ότι δήθεν έχουν συνωμοτήσει σε βάρος σας, δεν την ανεχόμαστε, κύριε Υπουργέ. Θέλω να σας παρακαλέσω να το πάρετε πίσω, διότι υβρίζετε ανθρώπους που τιμούν το όνομα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, αν με ρωτούσατε τι θεωρώ πως είναι το χειρότερο πράγμα που έχει συμβεί τους τελευταίους μήνες στη χώρα, θα σας έλεγα ότι είναι ένας απίστευτος, υφέρπων, ύπουλος μιθριδατισμός η ελληνική κοινωνία και το πολιτικό σύστημα -ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος- να τα ανεχόμαστε όλα. Διολισθαίνουμε στη διαρκή αποδοχή πραγμάτων, τα οποία εμείς οι ίδιοι, είτε ως συλλογικές οντότητες, ως κόμματα, είτε εξατομικευμένα -μιλάω και για συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ-, είμαι βέβαιος ότι δεν θα ανεχόμασταν όχι μόνο να τα υπερψηφίσουμε, αλλά ούτε καν να τα συζητήσουμε μερικούς μήνες νωρίτερα.

Κύριε Υπουργέ, αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, ένα τεράστιο ζήτημα που έχει υπάρξει -κι αυτό συνιστά, αν θέλετε, τη δική μου κατάθεση αγωνίας- είναι ότι τα όνειρα, οι προσδοκίες, οι προσμονές, οι ελπίδες δύο τουλάχιστον γενιών Ελλήνων πολιτών που πίστεψαν ότι εάν κάποια φορά κυβερνήσει η Αριστερά, τότε η Αριστερά αυτή θα έχει το ηθικό πλεονέκτημα, το αισθητικό πλεονέκτημα, το ιδεολογικό πλεονέκτημα, αυτά τα όνειρα, δυστυχώς λυπάμαι να πω -δεν αφορά τους συναδέλφους Βουλευτές, αφορά όμως την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό-, γκρεμίζονται, διαψεύδονται και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη ζημιά που μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση κι ένα πολιτικό κόμμα στην ελληνική κοινωνία.

Απογοητευμένος ο ελληνικός λαός από τα παλιά κόμματα, τα παραδοσιακά κόμματα, πίστεψε ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι φρέσκο, κάτι καινούργιο, κάτι που μπορεί πραγματικά να ανορθώσει την ελληνική κοινωνία. Αυτή ακριβώς η απογοήτευση που νιώθουν τώρα πια οι Έλληνες πολίτες και από το τελευταίο, κατά την άποψή τους, καταφύγιο, συνιστά μια ολέθρια σχέση που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στην κυβερνητική πλειοψηφία και τον ελληνικό λαό. Θεωρώ ότι το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του τόπου θα πρέπει πια να αντιστρέψει αυτή την πορεία, μια πορεία απομονωτισμού των Ελλήνων πολιτών, έλλειψης της οποιασδήποτε ελπίδας της νέας γενιάς, και κυρίως σε επίπεδο οικονομίας και κοινωνίας ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει σ' αυτόν τον τόπο, διότι όλοι βουλιάζουμε διαρκώς.

Κύριε Υπουργέ, σας άκουσα επίσης, νωρίτερα, στην κανονική σας τοποθέτηση με έναν υπερφίαλο μικρομεγαλισμό να λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε την Ευρώπη κι ότι σας έδωσε συγχαρητήρια το ΔΝΤ στη Λίμα, διότι με τα capital controls, τις αρνητικές επιπτώσεις, καταφέρατε να τις ξεπεράσουμε σε πολύ συντομότερο χρονικό διάστημα απ' ό,τι κάποιοι ανέμεναν.

Κύριε Υπουργέ, εσείς ο ίδιος θα τα λέγατε αυτά πριν δύο χρόνια ως Βουλευτής της Αντιπολίτευσης; Θα ήσασταν περήφανος να ακούγατε τον εαυτό σας να λέει ότι είστε τόσο σπουδαίοι, τόσο μεγάλοι και αλλάζετε την Ευρώπη, εσείς μόνοι;

Προσγειωθείτε στην πραγματικότητα. Έχετε κάνει μια τεράστια ζημιά στον τόπο. Είστε υποχρεωμένοι να κυβερνήσετε, γιατί αυτή είναι η εντολή που σας έδωσε ο ελληνικός λαός και θα πρέπει να κυβερνήσετε. Μόνο που αυτό που έχετε ταυτόχρονα ως χρέος να πράξετε, είναι να φτιάξετε μια Ελλάδα καλύτερη από αυτήν που παραλάβατε. Κι εσείς, δυστυχώς, οδηγείτε την Ελλάδα από το κακό στο χειρότερο.

Εμείς, ως Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), επί της αρχής καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο και απλώς δύο-τρεις διατάξεις θα τις υπερψηφίσουμε».

Δείτε παρακάτω το βίντεο της ομιλίας του κ. Γ. Μανιάτη:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ