ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Γ. Μανιάτης: Εξοντώνουν δανειολήπτες και οινοπαραγωγούς (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:31:00 μ.μ. | |
 Κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για τη δεύτερη δέσμη Προαπαιτούμενων (πλειστηριασμοί, Ε.Φ.Κ. στο κρασί, κ.ά.), ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), καθ. Γιάννης Μανιάτης, ανάμεσα στα άλλα τόνισε:

«Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

παρακολουθώ άναυδος αυτό που συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας για τέταρτη, πέμπτη φορά. Την εκπληκτική διαπραγματευτική δεινότητα, ικανότητα και αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με το ίδιο σενάριο, δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, πολλά πήγαινε έλα, πολλά «σούρτα φέρτα» και στο τέλος αποτέλεσμα μηδενικός χρόνος, η χώρα με την πλάτη στον τοίχο και ότι μας δίνουν το καταπίνουμε αμάσητο. Και μάλιστα βρισκόμαστε και στην άβολη θέση, επειδή η μετάφραση είναι κακή, κι αναρωτιέμαι ποιος κάνει τη μετάφραση των αγγλικών κειμένων, να έρχεται ακόμη και σήμερα ο Υπουργός και να μας φέρνει από το άρθρο 5 μέχρι το 8, δεκάδες διορθώσεις, επανορθώσεις και νομοτεχνικές βελτιώσεις άρθρων που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία πριν μόλις 15 μέρες.

Μια ιλαροτραγωδία που εξελίσσεται υπό τα όμματα του ελληνικού λαού και δυστυχώς, φέρνει μόνο αρνητικά αποτελέσματα.

Κάθε φορά σε κάθε νομοσχέδιο της κυβέρνησης προσπαθώ κι εγώ, και είμαι βέβαιος και όλοι οι συνάδελφοι, να δούμε ακριβώς ποια είναι τα άρθρα που θα χτυπήσουν την πλουτοκρατία, την ολιγαρχία, όλους αυτούς τους κακούς. Πάντως, τουλάχιστον σ' αυτό το νομοσχέδιο δεν βλέπω ούτε ένα άρθρο.

Ο Υπουργός, ο κ. Τσακαλώτος, αρέσκεται σε ορισμένες παρομοιώσεις. Ενόσω μιλούσε μου ήρθε στο μυαλό το έργο του Ιουλίου Βέρν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες». Κύριε Υπουργέ, ο Φιλέας Φογκ σε 80 ημέρες γύρισε τον κόσμο, εσείς χρειαστήκατε καμιά δεκαριά μέρες παραπάνω, γύρω στις 90, για να ξεκινήσετε από το στομάχι, να πάτε στο κεφάλι και να ξαναγυρίσετε στο στομάχι. Ξεκινήσατε με το 23% στο βόειο κρέας από τον Αύγουστο. Σας είπαν Δανοί, Γάλλοι, Ολλανδοί, «ξέχασέ το». Γιατί όλοι ξέρουμε ότι το 80% - 85% βοείου κρέατος είναι εισαγόμενο, θίγονται συμφέροντα ξένων εταιρειών. Το αποδεχθήκατε. Μετά περάσαμε στα πρώτα ισοδύναμα, στο κεφάλι, στον εγκέφαλο, στη παιδεία, στην ιδιωτική εκπαίδευση (23% στην ιδιωτική εκπαίδευση). Κι αφού σταματήσαμε κανένα δίμηνο, ξαναγυρίσαμε πίσω στο στομάχι, στο ελληνικό κρασί. Μοιάζει σαν την ενδιαφέρουσα ρήση «αλλάζουμε πορεία κατά 360ο». Πράγματι αλλάξατε κατεύθυνση κατά 360ο, παραμείνατε ακριβώς στο ίδιο.

Τίθεται όμως ένα ερώτημα. Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί αντικαθιστά το 23% στην εκπαίδευση, ή δεν τον αντικαθιστά; Εγώ με μεγάλη χαρά θα δεχόμουν διακοπή, κ. Υπουργέ. Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, επαναλαμβάνω, στο ελληνικό κρασί θα αντικαταστήσει το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ως ισοδύναμο μέτρο, ή είναι ένα επιπλέον καινούργιο μέτρο που το άκουσε το πανελλήνιο και οι οινοπαραγωγοί και τους ήρθε «ο ουρανός σφοντύλι»; Νομίζω ότι θα πρέπει να το απαντήσετε αυτό, κ. Υπουργέ.

Δεν υπάρχει ούτε μία ευρωπαϊκή οινοπαραγωγός χώρα που να βάζει Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί και βεβαίως, μοιάζει να υπάρχει μια απέχθεια της κυβέρνησης σε κάθε τι δημιουργικό.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι συνάδελφοι είμαστε υπερήφανοι για τα κτήματα των οινοπαραγωγών που έχουμε στους τόπους μας. Όλη η Ελλάδα έχει γεμίσει με αυτές τις 700 περίπου μονάδες που μας κάνουν υπερήφανους. Είναι από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, και κυρίως είναι ίσως ο πιο δυναμικός αγροδιατροφικός κλάδος. Μόνοι τους παλεύουν και κατακτούν αγορές. Και χτυπάμε ακριβώς εκεί που υπάρχει περηφάνια του ελληνικού πρωτογενούς τομέα. Γιατί άραγε; 200.000 αμπελουργοί, 700 οργανωμένα οινοποιεία, 20.000 εργαζόμενοι, 0,40 το λίτρο το κρασί. Του διπλασιάζουμε το κόστος άλλο 0,40 το λίτρο. Στο εισαγόμενο πετρέλαιο και στο εισαγόμενο φυσικό αέριο, κ. Υπουργέ, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης που βάζουμε είναι ο μισός από αυτόν που βάζετε σε προϊόν που η πρώτη ύλη και το επεξεργασμένο προϊόν είναι εξολοκλήρου ελληνικό. Γιατί; Συμφέροντα ξένα των σκληρών αλκοολούχων που μετά την μπίρα αποπειρώνται να χτυπήσουν έναν από τους πιο δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας;

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

από το «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», κυρίως, όμως, από τη σεισάχθεια, η οποία γαλούχησε ακόμη και ανθρώπους, που μπορούσαν να πληρώσουν και τους οδήγησε σε στάση πληρωμών, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ γενόμενος κυβέρνηση θα χάριζε τα χρέη, έχουμε φτάσει τώρα στην απόλυτη προστασία μόλις του 25% των Ελλήνων δανειοληπτών, χωρίς καμία πρόνοια, ούτε καν γι' αυτούς που είναι συνεπείς και αποπληρώνουν κανονικά τα δάνεια τους.

Θεωρώ, αγαπητέ κύριε Υπουργέ, ότι θα πρέπει να ξανασκεφτείτε πάρα πολύ, μήπως ο Νόμος ΠΑ.ΣΟ.Κ. του 2010, που τον ονομάζουμε «Νόμο Κατσέλη», είναι καλύτερος. Ένας Νόμος, ο οποίος εφαρμόστηκε με τη χώρα να έχει βαρύτατα τριπλά και τετραπλά ελλείμματα, ενώ τώρα εσείς παραλάβατε μια οικονομία με πρωτογενή πλεονάσματα».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ